YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 13:41

MALATYA`DA KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞININ SORUNLARININ TARTIŞILMASI

A
A
A
MALATYA`DA KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞININ SORUNLARININ TARTIŞILMASI

Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından organize edilen "Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu panelde hayvancılığı sorunlarının dile getirilip, panelin amacına ulaştığı bildirildi.
Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Konusunda uzman birbirinden değerli bilim adamlarını Malatya üreticileriyle buluşturarak sorunları tartışma imkanı buldu. Birlik olarak üreticilerimizin bilgilendirilmesi ve bilinçlenmesi her alanda eğitimin bilginin önemli olduğunu biliyor ve bu ve buna benzer programlara önem veriyoruz " dedi.
Tuana Düğün Salonu’nda düzenlenen, "Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu panele, Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığı hayvancılık dairesi başkanı Dr Bekir Ankaralı Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığı İl Müdürü Hamit Aygül köy ve mahalle muhtarlar dernek başkanı Aliseydi Yücekaya kaysı kent muhtarlar derneği başkanı Erdal Yağlıcı , Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı
Fevzi Çiçek, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir Süt üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, sığır yetiştiricileri birlik başkanı İsmail Aydın canlı hayvan dernek başkanı Ramazan Kırma il dışından gelen koyun keçi yetiştiricileri birlik başkanları ile 900 yakın yetiştirici katıldı" diyen İhsan Akın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Dairesi Başkanı Dr Bekir Ankaralı’nın panelde, bazı illerdeki yapılan halk elindeki ıslah çalışmalarını Malatya Damızlık Koyun ve Keçi
Yetiştiricileri Birliği ile ortak olarak önümüzdeki aylarda hayata geçireceklerini söylediğini bildirdi.
İhsan Akın, kendilerine sürekli destek olan Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’e teşekkür etti ve yetiştiricileri 31 Ocak’taki destekleme askı süresine dikkat etmelerini söyleyerek yetiştiricileri uyarıda bulundu.
Akın, "’Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri’ konulu panede, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıfat Salmanoğlu, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Pınar Tatlı Seven, Doç. Dr. Ülkü Gülcihan Şimşek ve Doç. Dr. Sami Şimşek katıldı ve çok önemli bilgiler sunarak yetiştiricilere hastalıklar yemleme aşılama parazitler ve birçok konuda uyarılarda bulunularak sunum anlatım yapıldı" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir