KÜLTÜR SANAT - 02 Ekim 2022 Pazar 17:30

Millet Kütüphanesi bitme aşamasında

A
A
A
Millet Kütüphanesi bitme aşamasında

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’ya yakışır modern ve günümüz şartlarında öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir kütüphane kazandırıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’ya yakışır modern ve günümüz şartlarında öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir kütüphane kazandırıyor. Önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan Millet Kütüphanesi bitme aşamasında.


Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya kazandırılacak olan Millet Kütüphanesi toplamda 13 bin 300 metrekare kapalı olana sahip. Altı otopark olarak planlanan ve bodrum, zemin artı 2 kat olarak inşa edilen Millet Kütüphanesinden her yaş gurubundan öğrenci faydalanabilecek. Kanalboyu eski Atatürk Kız Lisesi yıkılıp yerine yapılan Millet Kütüphanesindeki çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Fen İşleri Daire Başkanı Yusuf Aknişan, “ Bilindiği gibi Büyükşehir Belediye Başkanımızın vurguladığı gibi ilimizde kütüphanemiz yoktu. Bu anlamda Başkanımız ilimizin sorunlarıyla alakalı çok ciddi gayretler göstermekte ve bu anlamda da kütüphanemizin Malatya’ya kazandırılması noktasında çok ciddi bir emek sarf edip inşaatımızı tamamlama noktasına getirdik. Bu anlamda Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Şu anda kütüphane inşaatımızın sonlarına geldik. Yaklaşık 13 bin 300 metrekare kapalı alanımız var. Kütüphane inşaatımızın alanı 8 bin metrekare. 5 bin 500 metrekare kapalı otoparkımız yer almakta. Kapalı otoparkımız Başkanımızın daha önce belirttiği gibi afet gibi durumlarda sığınak olarak kullanılabilecek bir durumda. Bununla alakalı sadece kütüphanemizdeki otoparkımız değil kent meydanımızın altına yapacağımız otopark ve millet bahçemizdeki otopark, hepsi sığınak olarak kullanılabilecek nitelikte. Kütüphane inşaatımızda dış cephe ve içerideki işlerimizin sonlarına yaklaşmış durumdayız. En kısa zamanda inşaatımızı tamamlayıp gençlerimizin ve istifade edecek herkesin hizmetine açmayı planlıyoruz. Başkanımıza ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Prysmian işçileri Mudanya’da yürüdü Bursa’da Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi Prysmian fabrikası işçileri, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecine ilişkin alınan eylem kararları kapsamında Mudanya’da yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre, Prysmian fabrikasından çıkan işçiler Mudanya BUDO Meydanı’na kadar yürüyerek eylemlerini sürdürdü. Yürüyüşün ardından meydanda toplanan işçiler, taleplerini kamuoyuyla paylaştı. Eyleme; Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, Genel Örgütlenme Sekreteri Fehmi Elmacı, Bursa Şubesi yöneticileri, Prysmian İşyeri Sendika Başkanı Ekrem Şaş, işyeri temsilcileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Yürüyüş boyunca işçiler, "Metal işçisi direnişin simgesi", "İşçiler açken patronlara huzur yok", "Direne direne kazanacağız" ve "Sadaka değil, toplu sözleşme" sloganları attı. Birleşik Metal-İş Sendikası, yürüyüş ve basın açıklamasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 24 Aralık’ta açıklanan eylem kararlarının kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti. Açıklamada, Genel Başkan Özkan Atar’ın, metal işçilerinin patronların dayattığı sefalet şartlarına boyun eğmeyeceğini, kazanılmış hakların gasp edilmesine izin verilmeyeceğini ve haklı talepler için mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini vurguladığı ifade edildi. Eylem, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde sona erdi.
Kütahya Potada Kütahya’nın zirvesi Zafertepe 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Yıldız Erkekler Basketbol Ortaokullar Arası İl Birinciliği müsabakalarında Kütahya Zafertepe Ortaokulu, Kütahya şampiyonu oldu. Final maçında Cumhuriyet Ortaokulu ile karşılaşan Zafertepe Ortaokulu, mücadeleyi 49-30’luk skorla kazanarak şampiyonluk kupasını müzesine götürdü. Karşılaşmaya Aras, Hasan, Melih, Kerem ve Kerimcan beşiyle başlayan Zafertepe Ortaokulu, dengeli geçen ilk periyodu 6-5 önde tamamladı. İkinci periyotta hücum temposunu artıran mavi-siyahlı ekip, etkili oyunuyla soyunma odasına 23-11’lik avantajla gitti. İkinci yarıya istekli ve inançlı başlayan Zafertepe Ortaokulu karşısında, bazı oyuncularının sakatlanması nedeniyle ritmini kaybeden Cumhuriyet Ortaokulu farkı zaman zaman altı sayıya kadar indirse de, üçüncü periyot 34-22 Zafertepe üstünlüğüyle tamamlandı. Maçın dördüncü ve son periyodunda oyunun kontrolünü tamamen eline alan Zafertepe Ortaokulu, mücadeleyi 49-30 kazanarak Kütahya şampiyonluğunu ilan etti. Karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil olan İbrahim, Numan ve Yusuf da takımlarına katkı sağladı. Tribünlerden Büyük Destek Karşılaşmayı Zafertepe Ortaokulu Müdürü Enver Bodur, Beden Eğitimi Öğretmeni Oğuz Akalan ve okul öğretmenleri tribünden takip etti. Yaklaşık 100 Zafertepe Ortaokulu öğrencisinin oluşturduğu coşkulu tribünler, maç boyunca takımlarına büyük moral verdi. Şampiyonluk kupasını Okul Müdürü Enver Bodur’un elinden alan Zafertepe Ortaokulu sporcuları, maç sonunda rakip takım, öğretmenler ve taraftarlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Takımın antrenörü Barış Korkmaz ve yardımcı antrenörü Cevdet Melih Salman, sporcu aileleri ve öğretmenler tarafından tebrik edildi. Zafertepe Ortaokulu’nun bu önemli başarısı, Kütahya’da okul sporlarının yükselen değerini bir kez daha ortaya koyarken, şampiyon ekip Kütahya’yı iller arası grup müsabakalarında temsil edecek. Grup maçlarının, eğitim öğretim yılının ikinci yarısında oynanması bekleniyor.