GENEL - 31 Ocak 2012 Salı 10:24

DİNK DAVASINDA ÇIKMAYAN DERİN YAPILANMA İÇİN GÖZLER ZİRVE DAVASINDA

A
A
A
DİNK DAVASINDA ÇIKMAYAN DERİN YAPILANMA İÇİN GÖZLER ZİRVE DAVASINDA

Malatya’da 3 kişinin öldürüldüğü davanın görüldüğü Zirve Yayınevi Davası’nın beklenen ikinci iddianameyle birlikte derin yapılanma ve Ergenekon bağlantısı iddiaları da ortaya çıkmış olacak.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürüldüğü davanın kararında tespit edilmeyen derin yapılanma veya Ergenekon bağlantısı iddiaları için Zirve Yayınevi’nin 7 tutuklu sanığın bulunduğu Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyonun hazırlanan iddianamesi bekleniyor.
Malatya’da 18 Nisan 2007 tarihinde Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel’in öldürüldüğü Zirve Yayınevi cinayetleri ile ilgili davaya devam edilecek. Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın sanıkları Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler Malatya Kapalı Cezaevi’nde, tutuklu sanık Varol Bülent Aral ise Adıyaman Cezaevi’nde tutuluyor. Dava kapsamında Hüseyin Yelki, Kürşat Kocadağ ve Mehmet Gökçe ise tutuksuz yargılanıyor. Malatya Cezaevindeki 5
tutuklu genç, "Terör örgütü, kasten adam öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve yağmaya teşebbüs" suçlarıyla suçlanıyorlar.
Ergenekon soruşturması kapsamında incelenen Zirve Yayınevi olayı ile ilgili olarak İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca 17 Mart 2011 tarihinde başlatılan soruşturmada aralarında eski Malatya İl Jandarma Komutanı Emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger ile birlikte toplam 7 kişi tutuklanmıştı. Soruşturma sonrasında dosya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmişti. Tutuklu 7 sanıkla ilgili dosya üzerindeki Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet
Savcılığı’nın çalışmasını yürüttüğü ve Şubat ayı ya da Mart ayı içerisinde iddianameyi Malatya Özel Yetikli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunması bekleniyor. İddianamenin hazırlanması ile birlikte Zirve Yayınevi ile Ergenekon davası arasında bağlantı olup olmadığı iddiaları kamuoyuna yansımış olacak. Bu arada, Zirve Yayınevi davasının 37. duruşması 17 Şubat 2012 günü yapılacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir