YEREL HABERLER - 07 Ocak 2014 Salı 12:01

Bal Ligi

A
A
A
Bal Ligi

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 3. Grup takımlarından 44 Malatyaspor’un teknik sorumlusu Mahmut Evren, 44 Malatyaspor’u üst lige taşımak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.
Ligin ilk yarısında yaşadıkları puan kayıplarını telafi etmek istediklerini belirten Evren, “Ligin ilk yarısında futbolcularımız ellerinden gelenin en iyisini sahaya yansıtmaya çalıştılar. Şuan olmamız gereken yerde değiliz. Ama neticede çok bir şey kaybetmedik. Kayıpları da ikinci yarı telafi edeceğiz. Ligin ilk yarısı itibariyle 6-7 puanlık bir kaybımız var. Ama ligin ikinci yarısında bu kayıpları telafi edip, ligi istediğimiz yerde bitireceğiz” dedi.
Evren, ligin ikinci yarısına yoğun tempoda hazırlandıklarını ifade ederek, “Ligin ikinci yarısı çok çetin ve zorlu geçecek. Bunu sporcu kardeşlerime de söyledim. Şampiyonluğa oynayan takım sayısının fazla olması da bunu gösteriyor. Lig zorlu geçecek ama biz çok çalışarak, zoru kolaya çevirmek istiyoruz” diye konuştu.
Transfer çalışmalarının devam ettiğini kaydeden tecrübeli teknik adam, “Elimizdeki kadro bizim için yeterliydi. Ancak belirli bölgelerde bazı sıkıntılarımız vardı. Bu sıkıntıları giderme adına görüşmeler yaptık. Neticede 2 oyuncuyla anlaştık. Hedefimiz şampiyonluk olduğu için transfer çalışmaları da bitmez. İyi futbolcu bulursak mutlaka değerlendiririz” ifadelerini kullandı.
Fildişi asıllı Amani Kovakouherve’nin kendileri için büyük bir transfer olduğunu söyleyen Evren, “Amani ligin ikinci yarısının ilk maçına yetişemeyebilir. Futbolcumuzun bütün problemlerini çözdük. Sadece bir evrakımız kaldı. Bunu da çözersek, futbolcumuz ikinci yarının ikinci maçında sahada olacak. Bu anlamda Fildişi Futbol Federasyonu ile yazışmalar devam ediyor. Bu noktada kalan son evrakı yetiştirmeye çalışıyoruz. Bize bu konuda yardımcı olan TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ve MASKF Başkanımız Seyfullah Özdemir’e teşekkür ediyoruz” dedi.
Evren, defans oyuncusu Erdoğan Oluk’un süresiz kadro dışı bırakıldığını kaydederek, “Erdoğan Oluk ile yönetim bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası yönetimle bir toplantı yaptık. Yönetimin vereceği karara saygı duyuyorum. Yönetim ne karar verirse, herkes yaptığının karşılığını mutlaka öder” diye konuştu.
Tecrübeli teknik adam, şampiyonluk yolunda herkesin desteğine ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, “Yeni Malatyaspor ile Torku Konyaspor arasında oynanan Akademi Ligi maçını izledim. Altyapıda 25 tane Malatyalı genç kardeşimiz var. Bizim amacımız herkesin kenetlenerek, 44 Malatyaspor’u bir üst lige taşımasıdır. Bu takımın üst lige çıkmasıyla kazanan Malatya futbolu olacak. Bu doğrultuda Malatyalı büyüklerimizden takımımıza destek olmalarını bekliyoruz. Hatay’ın liglerde takımı varken, bir takımı daha üst lige çıkarmak için çalışırken, büyüklerimizin de bize aynı desteği vermesini istiyoruz. Bize destek olanlardan Allah razı olsun. Destek olmayanlarda dua etsinler. 44 Malatyasor’u bir üst lige çıkarma adına elimizden ne geliyorsa, her şeyimizle mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de kontrolden çıkan araç tırın altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı Büyükçekmece’de gece saatlerinde kontrolden çıkan otomobil, seyir halindeki tırın altına girdi. Kazada araç içerisinde sıkışan 1 kişi hayatını kaybederken tırın ve kaza yapan aracın sürücüleri ise yaralandı. Kaza, saat 01.45 sıralarında Büyükçekmece E5 Karayolu Edirne istikametinde gerçekleşti. İddiaya göre kontrolden çıkan E.M. (42) idaresindeki 35 KH 1721 plakalı otomobil, E5 üzerinde seyir halinde olan S.G. idaresindeki 76 DE 334 plakalı tıra arkadan çarparak tırın altına girdi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri intikal etti. Kazada tır sürücüsünün yaralandığı öğrenilirken tırın altına giren otomobilin sürücüsü E.M. ve yan koltukta bulunan Ahmet Andırın (58) araç içerisinde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sonucu sürücü E.M. bulunduğu yerden yaralı şekilde kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri yan koltuktaki Ahmet Andırın’ın ise olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcının incelemelerini tamamlamalarının ardından Ahmet Andırın’ın cenazesi ceset torbasına koyularak ambulansla en yakındaki hastane morguna götürüldü. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu tırın altına sıkışan araç bulunduğu yerden çıkarılırken polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.