YEREL HABERLER - 07 Şubat 2014 Cuma 16:56

Polat “hizmete Talip Olduk”

A
A
A
Polat “hizmete Talip Olduk”

AK Parti’nin Malatya merkez İlçe Yeşilyurt Belediye Başkanlığı adayı olan Hacı Uğur Polat, AK Parti Yeşilyurt ilçe Başkanı Av. Bayram Taşkın, AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Aynur Oğuzhan ve partililerle birlikte Mimarlar Odası Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Hacı Uğur Polat, ilçe bazlı ilk olarak Yeşilyurt’a ‘Proje Koordinasyon Merkezi’ kuracaklarını belirtti.
Polat, “Mimarlar Odası’nda iken mimarlar ile bağlantılı bir projemizi açıklamamız gerekir. Proje Koordinasyon Merkezi belediyelerimizin rutin işleri içerisinde değil. Yani asfalt, zabıta, ruhsat, itfaiye, temizlik gibi belediyemizin rutin yapması gereken işler var. Ama özellikle AK Parti belediyeciliği ile birlikte İstanbul, Ankara gibi büyükşehir belediyelerimizde uygulanmaya başlayan, geçen dönem Malatya Belediyesi’nde de uyguladığımız proje birimimiz vardı. Proje biriminde çalışan mimar ve mühendis arkadaşlarımız hem genç hem de tecrübeli kişiler. İlçe bazında belki proje koordinasyon merkezi olarak ilklerden olacağız diye düşünüyorum. Biz ilçe bazında Yeşilyurt İlçesi olarak Proje Koordinasyon Merkezimizi çok aktif olarak faaliyete geçireceğiz” ifadelerini kullandı.
“Yani Çat Barajı’nda başlayacak, Karakaya Barajı’na kadar olan yaklaşık 96 bin 800 hektar olan Yeşilyurt’umuzu didik didik buradaki mimar arkadaşlarımız inceleyecekler. Mimarlarımız buralar ile ilgili projelerini ortaya koyacaklar. Alternatif projelerini çizecekler. Yani Yeşilyurt içerisindeki tarım alanlarımızı, su kaynaklarımız ile ilgili durumları, tarihi mekanları belirleyecekler. Örneğin Gözene Köyü 350 yıllık bir tarihe sahip. Şahnahan’da 350 yıllık köprümüz var. Biz orada yeni köprüyü yaparken, o köprüyü yıkarak köprü yapmışız. Bu aslında toplumumuzun bakış açısını ortaya koyuyor” diyen Hacı Uğur Polat; hizmete talip olduklarını vurguladı.
Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Mahmut Yaşaroğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Polat’ın Yeşilyurt Belediye başkanlığı adaylığının hayırlı olmasını diledi.
Polat’ın kendilerini daha önce aday adaylığı sürecinde de ziyaret ettiğini belirten Yaşaroğlu, “Çok konuşamadık, neler yapılacak, neler olacak? İnşallah bu ziyaretinizde Malatya için hayırlı olacak konular konuşulur” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İçişleri Bakanlığından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü iddialarına ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığı, mahkeme süreci devam eden bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Konuya ilişkin Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “22 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda vermiş olduğu büyük destek ve ‘Türkiye’nin Huzuru’ için hukuktan aldığımız güçle son 10 ay içinde; 15’i’i Uluslararası, 40’ı Ulusal, 78’i Bölgesel, 336’sı Yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütü çökertildi” ifadelerine yer verildi. Müfettiş görevlendirildi Öte yandan, organize suç örgütleriyle mücadelenin devam edildiğine vurgu yapılan açıklamada, “Organize suç örgütleri ile mücadelemiz devam ederken bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddiaları içeren paylaşımlar yapılmaktadır. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.