YEREL HABERLER - 09 Mart 2014 Pazar 14:16

Porgalı Köyleri Ziyaret Etti

A
A
A
Porgalı Köyleri Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Hulisi Porgalı siyasi partilerin yönetici olmadığını ve partiye değil de adaya oy verilmesi gerektiğini dile getirerek, “Sizlerden tek istediğim iyi düşünün ve oyunuzu sağlıklı kullanın” dedi.
CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hulisi Porgalı Tepeköy, Samanköy, Suluköy ve Sütlüce Köylerini ziyaret etti. Gittiği bütün köylerde köy halkı Porgalı’yı oldukça coşkulu ve kalabalık bir grup ile karşıladı.
. Porgalı, “Bu bir parti seçimi değil, bu bir yerel seçim. Burayı yönetecek insanlar lazım. Nasıl ki, bir muhtar seçtiğinizde tanıdığınız bildiğiniz kişilerin muhtar olmasını istiyorsanız, yerel yönetimlerde böyledir. Belediye başkanları yöneticilerdir. O yüzden partiye değil, kişiye ve şahsa oy verin” diye konuştu.
Vatandaşlardan oy verecekleri belediye başkanlarını araştırıp, projelerini inceleyip, ona göre karar vermelerini isteyen Porgalı, “Sizlerde oy vereceğiniz belediye başkan adaylarını araştırıp, soruşturun ona göre karar verin. Bizler 4-5 aydır sahalardayız, köy köy, mahalle mahalle, ev ev geziyoruz. Çalışmalarımızı, projelerimizi anlatıp, kendimizi tanıtıyoruz. Sizlerden tek istediğim iyi düşünün ve oyunuzu sağlıklı kullanın” şeklinde konuştu.
Porgalı, köylülerin su ile ilgili sıkıntılarını dinledikten sonra kimseyi sudan mahrum etmeyeceklerini belirterek, yönetime geldikleri takdirde köylünün, vatandaşın sorunları için kolları sıvayacaklarını belirterek, “Su da hava gibi Allah’ın bahşettiği bir nimettir. Bizlerde sizler gibi insanız. Biz hiç kimseyi sudan mahrum edemeyiz. Sağlık çok önemli bir şey ve suyun önemi kıymeti de bilinmekte. Bizler yönetime geldiğimizde sizleri eski borulardan kurtarıp sağlıklı ve temiz bir şekilde suyu her bölgeye ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.