YEREL HABERLER - 24 Mart 2014 Pazartesi 13:43

Masiad Yönetiminde Orman İşletme Müdürlüğü’ne Ziyaret

A
A
A
Masiad Yönetiminde Orman İşletme Müdürlüğü’ne Ziyaret

Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı İbrahim Güngör, “Malatya’daki orman yüzdesi arttırılmalıdır” dedi.
MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, dernek yöneticileri Funda Yalçınsoy, Banu Algül Şeftalicioğlu ve Veli Doğan ile birlikte Orman İşletme Müdürü Ramazan Karaca’yı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, ormanların bir ülkenin akciğeri olduğunu belirterek, “Türkiye’de orman alanları yüzde 25’lerde. Hedef, yüzde 30 olduğunu öğrendik. Malatya’da ise yüzde 15’lerde.Bu oran düşüktür” ifadelerini kullandı.
Fidan dikmenin yanı sıra bunları korumanın da önemli olduğuna dikkat çeken Güngör, ormanların doğal güzellikler yanı sıra yaşam için de önemli olduğuna değindi.
İbrahim Güngör, Malatya merkezde ise İsmet İnönü Parkı’nın yeşilliğinin doğal dokusunun korunması için de gerekenin yapılması gerektiğini vurguladı.
Güngör, Malatya’nın odun kömürü üretiminde Türkiye’de önde olan iller arasında bulunduğunu da ifade ederek, bu konuda kooperatif ve birlik kurulması halinde ilerisi için iyi olacağını söyledi.
Orman İşletme Müdürü Ramazan Karaca ise, 2 milyon TL civarında orman köylülerine kredi verdiklerini dile getirerek, Malatya Ağaçlandırma ve Erozyon kontrolünde önemli mesafeler kat edildiğini bildirdi.
Karaca, bu yıl Malatya’da 3 milyon fidan dikilmesinin planlandığını ancak yağışların yetersiz olması nedeniyle ancak yarısı kadar dikileceğini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir