YEREL HABERLER - 05 Nisan 2014 Cumartesi 15:57

Büyükelçilerden Mtso’ya Ziyaret

A
A
A
Büyükelçilerden Mtso’ya Ziyaret

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Türkiye istikrarı yakalamıştır. Bu istikrarı bozmak isteyenlere de müsaade edilmeyecektir” dedi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ve Malatya Tarım Fuarı’na katılmak üzere Malatya’da bulunan Karadağ Büyükelçisi Ramo Bızaliç, Srilanka Büyükelçisi Bharathi Wjieratne, Endonezya Büyükelçisi Nahari Agustuni, Makedonya Büyükelçisi Bosan Kaskovki ve Arnavutluk Ticaret Müsteşarı Samir Kurti, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.
MTSO yönetim kurulu üyelerinin bazılarının da yer aldığı ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya ekonomisi hakkında bilgi aktardı. Erkoç, Malatya ekonomisinin kayısı ve gıda ile tekstilde önde olduğunu söyledi.
Ticari faaliyetleri devam ettirmek için bu tür ziyaretleri sıkça yapmak gerektiğini söyleyen Erkoç, yeni pazarlara ulaşım noktasındaki gayretli çalışmaların bu tür ilişkilerin geliştireceğini vurguladı.
Yatırımların o ülke ve il’deki istikrar, huzur ve güvene bağlı olduğunu dile getiren Erkoç, Türkiye üzerine oynan oyunlardan söz etti.
“Türkiye’nin huzuru ve istikrarını bozmaya hiçbir gücün gücü yetiremeyeceğini ifade etmek istiyorum” diyen Erkoç, “Çünkü Türkiye istikrarı yakalamıştır. Bu istikrarı bozmak isteyenlere de müsaade edilmeyecektir” şeklinde konuştu.
Misafirler, Malatya ekonomisiyle ilgili sorular da yöneltti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’nin yüksekleri 5 Mayıs’ta beyaza büründü Gümüşhane il genelinde dün etkili olan yağmur yağışı yüksek kesimlerde gece yerini kar yağışına bıraktı ve günler sonra yüksek kesimler yeniden beyaza büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerinde sarı uyarı verdiği Gümüşhane’de beklenen kar yağışı gerçekleşti. Kentin yüksek kesimleri beyaz gelinliğini yeniden giydi. Dün akşama kadar devam eden ve kent merkezinde metrekareye 26 kilogram yağışın düştüğü Gümüşhane’de sabaha karşı yağmur yağışı yerini kar yağışına bıraktı. Bazı noktalarda kar kalınlığı 5 santimetreyi geçerken, kar yağışının bu gece de devam etmesi bekleniyor. Merkeze bağlı Yağmurdere Vadisi’nde yer alan köylere ulaşımı sağlayan 2 bin 280 metre rakımlı Kostan Dağı geçidinde kar ve tipi etkili olurken denizden 2 bin 24 metre yükseklikte yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı’nda ise kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırlarındaki “Zigana’nın nazar boncuğu” olarak nitelendirilen Limni Gölü’nde yağışın ardından gölün etrafını sarmalayan çam ağaçları beyaz örtüyle kaplanırken eşsiz bir manzara oluştu. Tesis işletmecisi Mustafa Eroğlu, her yıl olduğu gibi Hıdırellez gününe denk gelen 5 Mayıs tarihinde yine kar yağışı gerçekleştiğini belirterek, “Akşamdan itibaren şiddetli yağışın ardından gerçekleşen kar yağışıyla beyaz örtüye büründü. Her yıl Gümüşhane’nin yüksek kesimleri ve Limni Gölü böyle bir kar yağışı gerçekleşiyor. Bu yıl da yine aynısı oldu. Kar yağışının ardından ortaya çıkan güzel görüntüyü gelen turistler görebiliyor” dedi.