YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 12:15

BİRLİK ÜRETİCİLERİ, AK PARTİ MALATYA MERKEZ İLÇE BAŞKANI GÜDER`İ ZİYARET ETTİ

A
A
A
BİRLİK ÜRETİCİLERİ, AK PARTİ MALATYA MERKEZ İLÇE BAŞKANI GÜDER`İ ZİYARET ETTİ

Malatya’da faaliyet gösteren birlik üreticileri, AK Parti Malatya Merkez İlçe Başkanı Osman Güder’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Malatya Alabalık Üreticileri Birliği Başkanı Fatih Kabakaş ve Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, göreve yeni gelen AK Parti Malatya Merkez İlçe Başkanı Osman Güder’i makamında ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. Ziyarette konuşan Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, "Osman Güder Beyin bu göreve seçilmesinden dolayı mutluyuz. Çünkü hayvancılık birlikleri olarak
kendisinin de veteriner olmasından dolayı bizleri en iyi anlayacaklardan birisidir. Birçok sahada kendisi çalışmıştır. Oradaki yetiştiricilerin ne gibi sıkıntıları ve problemleri var, bu konuda bizleri en iyi şekilde anlamaktadır. Kendisine bu anlamda yeni görevinde başarılar diliyoruz" dedi.
Malatya Alabalık Üreticileri Birliği Başkanı Fatih Kabakaş ise, hükümetin politikalarının kendileri için önemli olduğuna dikkat çekerek, "Alabalığın son dönemlerdeki gelişimini takip ediyoruz ve bu konuyla ilgili veteriner hekimler bizim için vazgeçilmez bir ayak. Bunun yanında hükümetin politikaları da bizim için büyük önem taşıyor. Geçen hafta içerisinde Malatya’ya 2 milyon 100 bin TL bir destek geldi. Bundan dolayı da hükümetimize ve bakanlığımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli de, "Osman Bey’in tarım ve hayvancılık sektöründen gelen birisi olması dolayısıyla bu göreve gelmesi bizleri oldukça memnun etmiştir. Görevinde başarılar diliyoruz. İnşallah üreticilerimizin derdini gerekli yerlere aktaracaktır. Kendisinin bu görevde olması Malatya için bir kazanımdır" şeklinde konuştu.
AK Parti Malatya Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ise, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz AK Parti olarak sivil toplum örgütlerinin yönetim kademesinde ne kadar önemli olduğunu farkındayız. Ve bunun icrası anlamında ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Özellikle Türkiye’de tarım ve hayvancılıkla iştigal eden nüfusumuzun oranı daha önceki dönemlerde yüzde 40 civarlarındaydı. Yüzde 40 tarım ve hayvancılıkla iştigal eden bir kesimi ziyadesiyle memnun
etmeniz çok kolay bir iş değil. Kanımca Gayri Safi Milli Hasıla’nın yüzde 6’sı tarım ve hayvancılığa ayrılmaktadır. Gelişmiş ülkelere baktığımızda bu yüzde 5 oranlarında seyretmektedir. İktidarımız döneminde hayvancılık alanında çok önemli hizmetler yapılmıştır. Birlikler iktidarımız döneminde kurulmuştur. Birliklerimizle daha iyi günlerde bulunmak amacıyla sık sık istişarelerde bulunacağız" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 14 ilde göçmen kaçakçılığına karşı “Kalkan-22” operasyonu: 40 şüpheli yakalandı, 37’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “Kalkan-22” operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını, 37’sinin ise tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek” ifadelerine yer verdi. Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Kocaeli merkezli Kayseri, Manisa, Mersin, Eskişehir, Isparta, İstanbul ve Uşak’ta göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı ve 25’i de tutuklandı. 86 düzensiz göçmen ise yakalandı. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda ise 7 şüpheli yakalanırken 4’ü tutuklandı. 3’ünün işlemleri devam ediyor. 106 düzensiz göçmen yakalandı. Ankara merkezli Bursa, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda da yakalanan 8 şüpheli de tutuklandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonlar sonucu, suçta kullanıldığı tespit edilen 14 adet araç ile çok miktarda dövize el konuldu.