EKONOMİ - 05 Ağustos 2024 Pazartesi 14:33

Akçin, “Deprem bölgesinde mücbir sebep halinin uzatılması gerekiyor"

A
A
A
Akçin, “Deprem bölgesinde mücbir sebep halinin uzatılması gerekiyor"

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, "Vatandaşımızın her daim yanında olan hükümetimizden mücbir sebep halini müteşebbisleri rahatlatacak bir şekilde uzatmasını talep ediyoruz" dedi.


MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, "Ülkemizin son dönemlerde yaşadığı deprem felaketi, ne yazık ki pek çok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve birçok ailenin mağdur olmasına neden olmuştur. Depremin ortaya çıkardığı ekonomik etkiler de göz ardı edilemez. Özellikle deprem bölgesinde faaliyet gösteren işletmeler ve mükellefler, bu felaketin ardından ciddi zorluklarla karşı karşıya kalmışlardır. Bu bağlamda, mücbir sebep halinin uzatılmasının gerekliliğini vurgulamak istiyoruz. Depremin oluşturduğu tahribatın onarılması ve işletmelerin toparlanması, kısa sürede gerçekleştirilebilecek bir durum değildir. Mücbir sebep halinin uzatılması, bu sürecin daha rahat atlatılmasına ve toparlanmanın daha sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesine olanak tanıyacaktır” ifadelerini kullandı.



“Sürenin uzatılmasını bekliyoruz”


Depremin etkilerini halen üzerlerinden atamayan mali müşavirler ve işletme sahiplerinin bulunduğunu kaydeden Akçin, "İş yerlerinin zarar görmesi, kayıpların telafisi için gerekli finansal kaynakların yetersizliği ve müşteri talebindeki düşüş, işletmelerin ödeme güçlüğü çekmesine neden olmaktadır. Özellikle küçük işletmelerden geçimini sağlayan esnaf, hem fiziksel hem de ekonomik açıdan ciddi kayıplar yaşamıştır. Mücbir sebep halinin uzatılması, esnafın daha sağlam adımlarla toparlanmasını sağlayabilir. Bu noktada, deprem bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerin ve mükelleflerin yaşadığı zorlukları dikkate alarak, mücbir sebep halinin uzatılması yönünde gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz. Bu adımlar, ülkemizin ekonomik toparlanmasına ve depremzedelerin daha sağlıklı bir şekilde ayakta kalmasına yardımcı olacaktır. Bu zorlu süreçte vatandaşının her daim yanında olan hükümetimizden; mücbir sebep halini müteşebbisleri rahatlatacak bir şekilde uzatmasını talep ediyoruz” diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli 954 milyon liralık vurgunun operasyon anı kamerada: 35 tutuklama Kocaeli merkezli 23 ilde internet üzerinden sahte araç kiralama ilanlarıyla vatandaşları dolandırdığı belirlenerek düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 46 şüpheliden 35’i tutuklandı. Soruşturma kapsamında şüphelilere ait hesaplarda yaklaşık 955 milyon liralık işlem hacmi tespit edildi. Operasyon anı kameraya yansıdı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, dolandırıcılık suçlarının önlenmesi ve faillerin yakalanmasına yönelik yürütülen projeli çalışmalar kapsamında internet üzerinden gerçekleştirilen "araç kiralama" dolandırıcılığına yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 7 Nisan tarihinde başlatılan soruşturmada, şüphelilerin internet arama motorlarına reklam vererek sahte araç kiralama sitelerini üst sıralara çıkardıkları tespit edildi. Yapılan incelemelerde, sahte internet sitelerinde yer alan GSM numaraları üzerinden vatandaşlarla iletişime geçen şüphelilerin kendilerini kurumsal firma gibi tanıttıkları, araç kiralama işlemleri için kasko poliçesi, sigorta bedeli ve depozito ücreti gibi gerekçeler öne sürerek mağdurlardan farklı hesaplara tekrar tekrar para yatırmalarını istedikleri belirlendi. Şüphelilere ait hesaplarda yaklaşık 955 milyon liralık işlem hacmi tespit edildi Ekiplerin çalışmaları sonucunda, şüphelilerin Kocaeli’de 13 ayrı olaya karıştıkları, ayrıca Türkiye genelinde çok sayıda benzer dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri tespit edildi. MASAK verilerine göre şüphelilere ait hesapların işlem hacminin yaklaşık 954 milyon 974 bin lira olduğu öğrenildi. 35 şüpheli tutuklandı Soruşturma kapsamında suç delillerinin elde edilmesi ve şüphelilerin yakalanması amacıyla 19-22 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli merkezli 23 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 46 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konuldu. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 35’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 1 şüpheli ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.
Antalya Ziraat Türkiye Kupası: Trabzonspor: 2 - Konyaspor 1 (Maç sonucu) Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor, Konyaspor’u 2-1 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 50. dakikada Konyaspor’da Bardhi’nin sol kanattan yaptığı ortada Muleka’nın kafa vuruşunu kaleci Onana çıkardı. Dönen topu yeniden önünde bulan Muleka, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-1 54. dakikada Konyaspor atağında Bardhi’nin pasında ceza sahası dışı sağ çaprazdan Gonçalves’in çektiği şutta Nwaiwu araya girerek topu kornere gönderdi. 55. dakikada Konyaspor, Adil’in ceza sahasında Folcarelli’nin müdahalesi sonrası yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Bardhi’nin kullandığı penaltıda top direğe çarparak oyun alanına dönerken, devam eden pozisyonda Nagalo’nun yakın mesafeden yaptığı vuruşu kaleci Onana kornere çeldi. 69. dakikada Pina’nın ortasında Augusto’nun kafa vuruşunu kaleci Bahadır çıkardı. Dönen topa yeniden vuran Augusto’nun şutunda meşin yuvarlak auta gitti. 76. dakikada Trabzonspor, Jevtovic’in ceza sahasında topa elle müdahalesi sonrası penaltı kazandı. 79. dakikada penaltıda topun başına geçen Onuachu’nun vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-1 87. dakikada Trabzonspor’da savunmadan seken topu ceza sahası dışı sağ çaprazda önünde bulan Muçi’nin şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 90+6. dakikada Deniz’in ortasında Muleka’nın kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak direğe çarparak auta çıktı. Stat: Corendon Airlines Park Hakem: Halil Umut Meler, Çağlar Uyarcan, Bersan Duran Trabzonspor: Onana, Pina, Nwaiwu, Savic (Ozan Tufan dk. 57), Mustafa Eskihellaç, Folcarelli, Bouchouari, Zubkov (Oulai dk. 90+2), Muçi (Salih Malkoçoğlu dk. 90+2), Augusto (Umut Nayir dk. 90+5), Onuachu Yedekler: Onuralp Çevikkan, Ahmet Doğan Yıldırım, Anthony Nwakaeme, Lovik, Onuralp Çakıroğlu, Boran Başkan Teknik Direktör: Fatih Tekke Konyaspor: Bahadır, Uğurcan, Adil, Nagalo, Berkan, Jevtovic (Bjorlo dk. 85), Melih, Deniz, Gönçalves (Svendsen dk. 90), Bardhi (Kramer dk. 80), Muleka Yedekler: Deniz Ertaş, Yasir Subaşı, Jo Jin-Ho, Rayyan Baniya, Yusuf Andzouana, Arif Boşluk, Olaigbe Teknik Direktör: İlhan Palut Goller: Onuachu (dk. 18 ve 79) (Trabzonspor), Muleka (dk. 50) (Konyaspor) Sarı kartlar: Bouchouar, Savic, Onuachu, Pina, Nwaiwu, Oulai (Trabzonspor), Uğurcan Yazğılı, Jevtovic, Deniz Türüç, Gonçalves, Berkan Kutlu, Adil Demirbağ, İlhan Palut (Teknik Direktör) (Konyaspor)