GÜNDEM - 07 Temmuz 2023 Cuma 16:34

Başkan Çınar’dan Kuran Kursu öğrencilerine hediye

A
A
A
Başkan Çınar’dan Kuran Kursu öğrencilerine hediye

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Çilesiz Aksa Cami’de devam eden Yaz Kuran Kursunu ziyaret ederek, erken yaşlarda Kuran-ı Kerim okumayı öğrenen çocuklara başarılar dileyip, hediyeler dağıttı.


Ziyareti sırasında öğrencilerin yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılaşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kurs hocalarından bilgi alarak öğrencilerle yakından ilgilendi.


Öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, “ Öncelikle yaz tatilinizi, kutsal kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek amacıyla değerlendirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu öğrenme isteğiniz çok kıymetli, başarılarınızın devamını diliyorum. Rabbim Kur’an-ı Kerim’i anlamayı ve onunla amel etmeyi nasip etsin” dedi.


Başkan Çınar, çocukların milli, manevi ve dini değerler ışığında büyümelerinin ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını hatırlatırken, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Camilerimizde milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirilmesi amacıyla bu tür faaliyetlerin artması ve yapılması toplumun geleceği çocuklar açısından önemlidir. Öğrencilerimiz burada en güzel şekilde eğitimlerini alıyorlar. Rabbim zihin açıklığı versin inşallah. Pırıl pırıl yavrularımızı Kuran-ı Kerim’i öğrenirken görmek beni çok mutlu etti. Milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirilmesinde emek veren hocalarımıza ve diğer camilerde görev yapan imamlarımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın böyle kurslara yoğun ilgi göstermesi ise bizleri mutlu ediyor. Sizin en hayırlınız, ‘Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir’ Hadis-i Şerif’ine binaen biz de belediye olarak kurslarımıza elimizden geldiğince destek veriyoruz. Gençlerimizin bu milletin değerlerine, geleceğine sahip çıkan, bilgide, ilimde, edepte, dünyayla yarışabilen gençler olmaları, ülkemiz açısından büyük önem taşımaktadır. Bu konuda büyük gayretleri olan hocalarımızdan Allah razı olsun.”


Başkan Çınar’dan Kuran Kursu öğrencilerine hediye

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, Lüksemburg Büyük Dükalığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı atandı. Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, İkili İlişkiler Genel Müdürü Yaprak Balkan, Karadağ nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürü Ayda Ünlü atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Strateji ve Bütçe Başkanlığında açık bulunan Plan ve Programlar Genel Müdür Yardımcılığına Serdar Altay, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Cem Fendoğlu, Devlet Yardımları Genel Müdür Yardımcılığına Volkan Öz, Ekonomik Modelleme ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdür Yardımcılığına Önder Demirezen ve Birinci Hukuk Müşavirliğine Zuhal Edis atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında ise açık bulunan Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığına Değer Ecer ve Yüksek Fen Kurulu Üyeliğine Hasan Bebek atandı. Bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş Yakup Yıldırım getirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünde 4. Bölge Müdürü Ayşe Gemici ve 15. Bölge Müdürü Abdulkerim Kaya görevden alındı ve yerlerine 4. Bölge Müdürü olarak Murat Ayvazoğlu ve 15. Bölge Müdürü olarak Bayram Doğan atandı. Karar ile birlikte Sağlık Bakanlığına açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Hakan Bozkurt atandı.