ÇEVRE - 10 Nisan 2026 Cuma 15:35

Başkan Er: "Malatya küllerinden doğdu"

A
A
A
Başkan Er: "Malatya küllerinden doğdu"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya’nın geleceğine yönelik çok ciddi projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.


Başkan Er, öğrencilerle söyleşi programında öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Eğitim gördüğü dönemde imam hatiplerde çok başarılı öğrencilerin yetiştiğini kaydeden Başkan Sami Er, "Üniversiteye başladığımız yıllarda şunu gördük; bu öğrenciler üniversitede de başarılarını sürdürüyorlardı. Ancak o dönem imam hatip liselerinden gelen öğrenciler açısından üniversiteye geçişte ciddi sıkıntılar vardı. Uygulamalar nedeniyle birçok gencimizin önü kesildi. 28 Şubat süreciyle birlikte meslek liselerinin önüne büyük engeller konuldu. Bu durum sadece bireyleri değil, Türkiye’nin geleceğini de etkiledi. Son 25 yılda Türkiye çok önemli hamleler gerçekleştirdi. Artık Bilişim, teknoloji ve savunma sanayii alanlarında da söz sahibi bir ülke haline geldik. Türkiye, sadece bulunduğu bölgede değil, dünyada da stratejik bir konuma yükseldi" dedi.


"Çalışırsanız başarırsınız"


Öğrencilik hayatında çalıştığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz. Çalışırsanız başarırsınız" tavsiyesinde bulundu. Çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildiğini anlatan Başkan Er, "Göreve geldiğimizde ’Malatya’da en son insanımız kalıcı konutuna ve iş yerine erişinceye kadar bize durmak, yorulmak yasak’ dedik. Bu düsturla çalıştık. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde yaraları sardık; deprem bölgesi ve Malatya’ya en ufak kısıtlama yapmadı. Bizde kaynakları efektif kullandık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un pratikliğiyle birlikte bizde valimizle uyumlu çalıştık ve Malatya küllerinden doğdu. Çok büyük bir operasyon yürütüldü ve 124 bin bağımsız bölüm yükseldi. Malatya’da sadece depremin yaralarını sarmıyoruz, geleceğin Malatya’sını inşa ediyoruz. ’Malatya, doğunun Paris’i’ denilirdi, yeniden öyle anılacak. Yapı stokları güzelleşti, çok merkezli bir şehir oldu, caddelerimizi genişlettik. Prestij yollar, caddeler ve raylı sistemle ilgili çalışmamız var. Malatya’nın geleceğine yönelik çok ciddi projeleri hayata geçiriyoruz" diye konuştu.


"Şehrin her köşesinde spor tesisimiz var"


Malatya’da 4 milyar liralık gençlik spor yatırımı yaptıklarına dikkat çeken Başkan Er, "Şehrin her köşesinde spor tesisimiz var. 6 büyük spor kompleksi inşa ediyoruz. 50 civarı spor tesisi yapıyoruz. Bunun yanında 10’un üzerinde kütüphane yapıyoruz. Belediyemizin altında da bölgenin en büyük kütüphanesini kuruyoruz. Bilim Merkezi inşa ediyoruz, yakında yapımına başlanacak" ifadelerini kullandı.


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e teşekkür eden Okul Müdürü Muhammed Uykun ise okul olarak öğrencileri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için tüm paydaşlarla birlikte hareket etmeye gayret gösterdiklerini söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, ziyareti kapsamında okula spor malzemesi desteğinde de bulundu.



Başkan Er: "Malatya küllerinden doğdu"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Filistinlilere verilen idam kararına tepki ve İran’a destek açıklaması: "Zulmü lanetliyoruz" İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında, İsrail tarafından Filistinlilere verilen idam kararına tepki gösterildi ve İran’a destek verildiği belirtildi. Arnavutköy Kent Konseyi öncülüğünde Taşoluk Yeşil Camii önünde düzenlenen basın açıklamasına Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Basın açıklamasını Arnavutköy Kent Konseyi Başkan Vekili Avukat Melik Döngelci yaptı. Melik Döngelci, Filistin’de yaşananlara ve komşu ülkelerdeki savaşlara dikkat çekerek İsrail’e tepki gösterdi. Filistin’de uzun yıllardır süren şiddetin son dönemde daha da arttığını belirten Döngelci, "İsrail’in Filistin’de sürdürdüğü sistematik şiddet, insanlık vicdanını hedef alan bir noktaya ulaşmıştır. Zulmü lanetliyoruz. Türkiye, tarihi sorumluluğuyla bu zulmün karşısında durmaya devam etmektedir" dedi. Boykot çağrısında bulunan Döngelci, "Zulme karşı durmak sadece sözle değil, eylemle mümkündür. İsrail ve ABD’nin zulmünü finanse eden odaklara karşı boykot bir şuur haline getirilmelidir" diye konuştu. Açıklamada ayrıca, Filistin ve İran’a destek vurgusu yapılırken, Türkiye’nin mazlumların yanında olmaya devam edeceği belirtildi.
Balıkesir Türk Polis Teşkilatının 181. Yıl dönümü kutlandı. Burhaniye ilçesinde, Türk Polis Teşkilatının 181. Yıl dönümü törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanındaki kutlamalar İlçe Emniyet Müdürü Faik Karabaş’ın anıta çelenk koymasıyla başladı. Cumhuriyet Meydanında başlayan kutlamalarda, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı komiser Esra Başol yaptı. Kutlamalara Burhaniye Kaymakamı Cumali Atilla, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Yusuf Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Faik Karabaş, Jandarma komutanı yarbay Ünal Bayhan, kurum amirleri, Sekizeylül İlkokulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan komiser Esra Başol, "Polis anayasa ve kanunların kendisine verdiği yetki ile cesaret ve fedakarlıkta gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Türk polisi devletin bekası milletin huzur ve güvenliği için kutsal yeminine bağlı kalarak çalışmakta ve gerektiğinde canını feda etmektir. Değerli meslektaşlarım sizlerin varlığı vatandaşımıza güven vermektedir. Sizlerin varlığı toplumda adalete inancın yükselmesinde önemli bir başlangıçtır. Köklü bir teşkilatın mensubu olarak en temel hedefimiz Türk Polis Teşkilatının bulunduğu noktadan daha ileriye taşımaktır. Bu duygularla daha nice kuruluş yıldönümlerini birlikte kutlayacak, her yıl daha da güçlenip milletiyle bütünleşecek olan teşkilatımızın kuruluşunun 181. Yılında görevi başındaki ve emekli olan değerli mesai arkadaşlarımın ve fedakar ailelerinin Polis gününü kutlar, başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allahtan rahmet ve yakınlarına sabır diler, gazilerimize ve ailelerine saygı ve sevgilerimi sunarım" sözlerine yer verdi.