ÇEVRE - 02 Aralık 2025 Salı 16:50

Battalgazi Belediyesi aralık ayı meclisi ilk birleşimini gerçekleştirdi

A
A
A
Battalgazi Belediyesi aralık ayı meclisi ilk birleşimini gerçekleştirdi

Battalgazi Belediyesinin 2025 yılı Aralık ayı olağan meclis toplantısının ilk birleşimi, Meclis Başkanvekili İdris Boztaş başkanlığında gerçekleştirildi.


Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı; yoklama, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kasım ayı meclis toplantısına ait karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. Ardından ağırlıklı olarak imar konularının ele alındığı toplam 10 gündem maddesi görüşüldü. Meclis toplantısına ayrıca İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü öğrencileri katılarak meclisin işleyişini yerinde izleme fırsatı buldu.


Meclis üyesinden öğrencilere tavsiyeler


Toplantının sonunda söz alan CHP Battalgazi Belediye Meclis Üyesi Okay Demirhan, salonda bulunan üniversite öğrencilerine hitap ederek, "Geleceğimizi yönlendirecek olan sizlersiniz. Gençlik taşkın su gibidir; doğru yatağa yönelirse bereket olur. Hayat boyunca önünüze iki seçenek çıkar: menfaat ve merhamet Menfaat, başınızın üzerine koyarsanız sizi küçültür; ayağınızın altına alırsanız yükseltir. Merhamet ise herkesin sahip olamadığı asil bir duygudur. Merhamet acımak değil, acıtmamaktır. Gelecekten umutluyum; biz size güveniyoruz" şeklinde konuştu.


Öğrencilerden teşekkür


Toplantıyı takip eden öğrenciler, meclisi yerinde izleme fırsatının kendileri için önemli bir deneyim olduğunu ifade etti. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Egemen Kızıltaş, hem içerik hem süreç bakımından toplantının faydalı olduğunu belirterek, "Bizim için hem öğretici hem de çok değerli bir tecrübeydi. Böyle bir imkân sunduğunuz için teşekkür ederiz" dedi.


Aynı bölümden Cansal Çınkır ise meclis işleyişini yakından gözlemleme fırsatının kendilerine yeni bir perspektif kazandırdığını belirterek, "Meclisin nasıl işlediğini görmek, merak ettiğimiz birçok soruya cevap bulmamızı sağladı. Bizim açımızdan oldukça verimli bir süreç oldu" ifadelerini kullandı.



Battalgazi Belediyesi aralık ayı meclisi ilk birleşimini gerçekleştirdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Birlik Vakfı iftarda bir araya geldi Birlik Vakfı Kayseri Şubesi tarafından geleneksel iftar programı düzenlendi. Kayseri Anadolu İmam-Hatip Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen iftar programına Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı Yaşar Karayel, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Bilal Habeş Bulut, STK temsilciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kayseri Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri tarafından söylenen ilahiyle başlayan programda Kuran-ı Kerim tilaveti yapılarak, dua edildi. İftarın açılmasının ardından açılış konuşmasını yapan Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Bilal Habeş Bulut, "Birlik Vakfımızın şiarı, temel felsefesi bir arada olmak. Bir arada olurken de bereketli olmak. Birliğimiz beraberliğimiz her zaman bereketli olsun inşallah" dedi. Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı Yaşar Karayel ise, "Birlik Vakfımız 1985’den itibaren çalışmalarına devam ediyor. 55 şubesiyle birlikte Türkiye’nin bekasının taşımak için elinden gelen bütün gayreti göstermektedir. Şuanda bir savaş var. Türkiye’nin dört bir tarafı adeta ateş çemberine döndü. Dışarda devletimiz güvenliği ele alırken, içerde de birlikte ve beraberliğimizi güçlendirmememiz gerekir" ifadelerini kullandı. AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel de, "Bu güzel organizasyon vesilesiyle Kayseri’deyiz. Birlik Vakfı’mız hem bizlerin Kayseri’ye gelmemiz için hem bakanlarımızın Kayseri’ye teşrifleri için hem de Kayseri’deki sivil toplum kuruluşların entelektüel hayatın çeşitlenmesi için çok çeşitli vesileler ile hizmetlerde bulunuyor" diye konuştu. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da eğitimin önemine değinerek, "Buranın temelinde eğitim var. Birlik Vakfı burada sizlerle bireysel olarak bulunduğunuz konumun irfanında bulunmak suretiyle eğitim sorununu çözmemiz lazım. Özellikle genç kardeşlerim, çocuklarımızın 4 yaşındaki eğitimi çok önemli. Çünkü bu yaşlardan sonra kontrol edilmez hale geliyor. Bu çocuklarımızı mutlaka bizim binlerce yıllık tarihimize sükûnet veren milli ve manevi değerlerimizle kaynaştırmamız lazım. Eğer başlangıçta bunları öğretmezsek daha sonra 16 veya 18 yaşına geldiklerinde aynı anneler ’çocuğum eve gelmiyor, tütün içiyor’ gibi söylemlerde bulunuyor. Onun için en başından düzeltmemiz lazım. Bizim atalarımız dünyanın dört bir yanında, 3 kıtada at koşturdu bunun temelinde eğitim var" dedi.
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - Gaziantep FK: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Samsunspor, sahasında Gaziantep FK ile 0-0 berabere kaldı. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 50. dakikada Elayis’in penaltı noktasına çıkardığı topa iyi vuran Holse’nin şutunda kaleci Burak meşin yuvarlağı kornere çeldi. 59. dakikada Yalçın’ın kullandığı serbest vuruşta penaltı noktasında topla buluşan Drangolen’in şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. Hakem Mehmet Türkmen, VAR kontrolünün ardından golü iptal etti. 64. dakikada verkaçlarla ceza sahsına kadar giden Elayis’in pasında topu önünde bulan Tomasson’un şutunda kaleci Burak meşin yuvarlağı kurtardı. 71. dakikada soldan kullanılan kornerde ceza sahsında topla buluşan Elayis’in şutunda meşin yuvarlak direğin solundan az farkla auta çıktı. 90. dakikada Soner’in ceza sahasına ortasında Gidado’nun ters vuruşunda top direğin yanından kornere gitti. Stat: 19 Mayıs Hakemler: Mehmet Türkmen, Yusuf Susuz, Mücahid Çelebi Samsunspor: Okan Kocuk, Joe Mendes, Yunus Emre Çift, Toni Borevkovic, Rick van Drongelen, Logi Tomasson (Soner Gönül dk. 76), Celil Yüksel (Ali Diabate dk. 89), Yalçın Kayan (Antoine Makoumbou dk. 76), Elayis Tavsan, Jaures Assoumou (Carlo Holse dk. 25), Maris Mouandilmadji (Cherif Ndiaye dk. 76) Yedekler: Efe Törüz, Efe Üstün, Tahsin Bülbül, Enes Albak, Lubo Satka Teknik Direktör: Thorsten Fink Gaziantep FK: Burak Bozan, Myenty Abena (Deian Sorescu dk. 46), Tayyip Talha Sanuç, Nihad Mujakic, Nazım Sangare, Kevin Rodrigues, Ogün Özçiçek (Alexandru Maxim dk. 67), Drissa Camara (Victor Gidado dk. 57), Kacper Kozlowski (Karamba Gassama dk. 79), Christopher Lungoyi, Mohamed Bayo (Yusuf Kabadayı dk. 79), Yedekler: Zafer Görgen, Mervan Müjdeci, Melih Kabasakal, Muhammet Akmelek, Ali Osman Kalın Teknik Direktör: Burak Yılmaz Sarı kartlar: Yalçın (Samsunspor), Sangare, Lungoyi, Kozlowski, Burak Yılmaz (T. D.) (Gaziantep FK)
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerini yurtlarında ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Erdoğan, "Alkışlanacak bir süreçtesiniz. Burada devam eden bu talebelik yıllarınızı bir büyüğünüz olarak çok önemsiyorum. Aynı zamanda bir İmam Hatipli olarak önemsiyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencileri yurtlarında ziyaret eden Erdoğan, İlahiyat Fakültesi eğitimi alan gençlerle sohbet etti. Mezun olduğu okul hakkında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan’a, öğrenciler tarafından hediye taktim edildi. Hatıra fotoğrafı çekinilmesinin ardından ise program sona erdi. "Siz alkışlanacak bir süreçtesiniz" Öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında enstitüde alınan eğitimleri önemsediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz alkışlanacak bir süreçtesiniz. Burada devam eden bu talebelik yıllarınızı bir büyüğünüz olarak çok önemsiyorum. Aynı zamanda bir İmam Hatipli olarak önemsiyorum. İmam Hatip tahlilimden sonra İktisat tahsili gördüm. Sizler de burada bu süreci devam ettiriyorsunuz. Buradaki bu hocalarımızın içinden benim de hocam olan Hayrettin Karaman, İmam Hatip’in ilk yılında benim hocamdı. Ahmet Karaman hocam beni de çok severdi, sebebi de yazımın güzel olmasıydı. Yüksek İslam Enstitüsü çok farklı hocalar yetiştirdi. Çok farklı hocalar Yüksek İslam Enstitüsünden geçti. Burayı iyi değerlendirin. Buradan çok güçlenerek yola devam" şeklinde konuştu. Erdoğan, konuşması sonrası bir araya geldiği öğrencilerin sorularını yanıtladı.