ÇEVRE - 19 Aralık 2025 Cuma 14:48

Battalgazi’de zabıta ekiplerinden yol güvenliği ve pazar denetimi

A
A
A
Battalgazi’de zabıta ekiplerinden yol güvenliği ve pazar denetimi

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Sivas Caddesi’nde inşaat kaynaklı yol çökmesi nedeniyle yolu geçici olarak trafiğe kapatırken, sorumlu firmaya cezai işlem uyguladı. Ekipler, Cuma pazarında da denetimler gerçekleştirdi.


Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini korumak amacıyla ilçe genelindeki denetim ve kontrollerini sürdürüyor. Bu kapsamda Sivas Caddesi’nde meydana gelen yol çökmesine müdahale edilirken, cuma pazarında da denetimler yapıldı.


Sivas Caddesi’nde devam eden bir inşaat çalışması sırasında oluşan yol çökmesi üzerine zabıta ekipleri bölgede gerekli güvenlik önlemlerini aldı. Risk oluşmaması adına yol, geçici süreyle araç trafiğine kapatılırken, yapılan incelemede çökmenin inşaat faaliyetinden kaynaklandığı tespit edildi. İlgili firma hakkında Battalgazi Belediyesi Zabıta Talimatnamesi’nin 222. maddesi uyarınca cezai işlem uygulanırken, ekipler cuma pazarında da fiyat etiketi, tartı ve genel düzen kurallarına yönelik denetimler gerçekleştirdi.


Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe genelinde vatandaşların güvenliğini ve kamu düzenini önceleyen uygulamaların sürdürüleceğini, gerekli görülen alanlarda denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.



Battalgazi’de zabıta ekiplerinden yol güvenliği ve pazar denetimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İGÜ öğrencilerinden Uluslararası Gastronomi Festivali’nde altın madalya başarısı İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) öğrencileri, 22. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali kapsamında düzenlenen, ’Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması’nda gösterdikleri başarıyla altın madalya kazandı. Madalya kazanan öğrencilere, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli tarafından ayrıca teşekkür belgesi verildi. Bu yıl 17-20 Aralık 2025 tarihleri arasında Bahçelievler Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından hazırlandı ve Dünya Aşçılar Birliği (WACS) iş birliğiyle düzenlendi. Festival, profesyonel şefler, akademisyenler, gastronomi eğitimi alan öğrenciler ve genç yetenekleri aynı platformda buluşturarak sektörel bilgi paylaşımını ve uluslararası etkileşimi hedefledi. Festivalin öne çıkan yarışmalarından biri olan JPT 2 - Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması, üniversitelerin gastronomi alanındaki uygulama becerilerini ve ekip çalışmasını ortaya koyduğu prestijli bir organizasyon olarak gerçekleştirildi. Yarışmada ekipler, belirlenen süre içerisinde özgün menüler hazırlayarak teknik yeterlilik, lezzet, sunum ve zaman yönetimi kriterleri doğrultusunda değerlendirildi. Tahin ganajlı karamelli ayva tatlısı ile jüri karşısına çıktı İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni temsilen yarışmaya katılan birinci ekipte Mevlüt Ubeyde Can, Onurcan Öceş ve Emine Toraman yer aldı. Ekip, başlangıç tabağında Malkara mercimekli, tereyağında karides, ana yemekte sous vide ördek ve patates pave, tatlıda ise tahin ganajlı karamelli ayva tatlısı ile jüri karşısına çıktı. Yarışmada, İGÜ’yü temsil eden ikinci ekip ise Emrullah Saraç, Umutcan Yılmaz ve Şeyma Nur Bayrak’tan oluştu. Ekip, başlangıçta levrek ceviche, ana yemekte yer elması püreli kalkan balığı, tatlı da ise creme citron ve orman meyveleri menüsüyle değerlendirmeye alındı. Uygulamalı eğitimin uluslararası başarısı Öğrencilerin Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde kazandığı altın madalya, üniversitenin gastronomi alanındaki uygulama odaklı eğitim yaklaşımının somut bir çıktısı olarak değerlendirildi.