GÜNDEM - 03 Aralık 2025 Çarşamba 15:04

Büyükşehir’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde akülü sandalye desteği

A
A
A
Büyükşehir’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde akülü sandalye desteği

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle program düzenlendi. Programda, 9 engelli bireye akülü sandalye verildi.


Nikah Sarayı’nda yapılan programa Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, ilçe başkanları, engelli bireyler ve aileleri katıldı.


Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programda görme engelli Safa Daştan, Braille Alfabesi ile Kuran-ı Kerim tilaveti okudu. Sonrasında görme engelli Zümra Tabaş dua etti.


3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yapılan programda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Bugün engelli kardeşlerimizin yaşam kalitesini artırmak, haklarını korumak ve yaşamın her alanında eşit fırsatlar sunmak, toplumsal hayata katılımını güçlendirmek için özel bir gün. Engelli bireylerin eğitimden sağlığa, çalışma hayatından sosyal yaşama kadar her alanda fırsat eşitliğini anlatıyor bugün. Yeter ki azim ve kararlılık olsun her şeyin önündeki engeli kaldırır. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman engelli kardeşlerimizle yakından ilgilenip, sorunlarını çözmek, görüş ve önerilerini dinleyip ona göre hizmetleri planlamak için yoğun gayret gösteriyoruz. Çok sayıda engelli kardeşimiz, yaptığımız kurslarla memur olarak atandı. Spor alanında da çok büyük başarılar elde ediyoruz. Ampute takımımız Süper Ligde, tekerlekli sandalye basketbol takımımız var. Takımlarımıza gerekli destekleri veriyor, onların başarılarıyla gururlanıyoruz. Engelli bireylerimizin hayatını kolaylaştırmak, sosyal hayata tam katılımını sağlamak için kararlı adımlar atıyoruz" dedi.


Malatya Valisi Seddar Yavuz ise 6 Şubat deprem sonrası yeniden inşa edilen Malatya’da inşa çalışmalarının sona ermesiyle erişilebilirlik sorununun ortadan kalkacağını söyledi. Vali Yavuz, "Devlet olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sosyal hizmet ve politikalar alanında sessiz devrim yaptık. Egitim, sağlık, hayata katılma, iş gücü ve birçok alanda değişim ve dönüşümleri gerçekleştirdik. Sosyal hizmet ve politika alanında örnek gösterilen bir ülke haline geldik" diye konuştu.



Büyükşehir’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde akülü sandalye desteği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 81 ilde sosyal medyada halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan kişiler hakkında adli işlem başlatıldı Adalet Bakanlığı tarafından, 81 ilde bulunan 171 ağır ceza cumhuriyet başsavcılığı koordinesinde, Telegram, sosyal medya ve diğer dijital mecralarda halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan kişiler hakkında adli işlemler başlatıldığını açıkladı. Adalet Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş ilinde meydana gelen okul saldırısı sonrasında, dijital platformlar üzerinden yapılan paylaşımlar ve sanal ortamda gelişen faaliyetler devletin yetkili birimleri tarafından yakından takip edilmektedir. Bu kapsamda, 81 ilde bulunan 171 ağır ceza cumhuriyet başsavcılığı arasında milletimizin huzur ve güvenlinin sağlanması amacıyla gerekli koordinasyon sağlanmış ve başta Telegram olmak üzere sosyal medya ve diğer dijital mecralarda, şiddeti öven, suçu ve suçluyu meşrulaştıran, korku ve panik oluşturmaya yönelik içerik paylaşan ve halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan kişiler hakkında gerekli adli işlemler ivedilikle başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi. Suç teşkil eden paylaşım yapan şahısların gözaltına alma işlemlerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, "Cumhuriyet başsavcılıklarınca, ilgili kolluk birimleriyle koordinasyon içerisinde hareket edilerek dijital ortamlarda ‘sanal devriye’ faaliyetleri etkin şekilde yürütülmekte, suç teşkil eden içeriklerin kısa sürede tespit edilerek suç unsuru içeren paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen şahıslar hakkında gözaltı ve arama işlemleri dahil olmak üzere gerekli adli süreçler titizlikle yürütülmektedir" denildi.
İstanbul TBMM Başkanı Kurtulmuş, Umman Şura Meclisi Başkanı Al Maawali ile görüştü TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 152’nci Genel Kurulu dolayısıyla İstanbul’da bulunan Umman Şura Meclisi Başkanı Khalid Al Maawali ile bir araya geldi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 152’nci Genel Kurulu dolayısıyla İstanbul’da bulunan Umman Şura Meclisi Başkanı Khalid Al Maawali ile bir araya geldi. Kurtulmuş, görüşmede, ABD ve İsrail’in İran’a saldırmasıyla başlayan savaşta Umman’ın sıkıntılar yaşamasından üzüntü duyduklarını belirterek, savaş öncesinde arabuluculuk konusunda ortaya koyduğu samimi gayretlerinden dolayı Umman’a teşekkür etti. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Pakistan’daki görüşmelerin kaldığı yerden devam ederek ateşkesin kalıcı hale gelmesi arzusunda olduklarını vurguladı. İsrail’in bölgedeki saldırganlığına dikkati çeken Kurtulmuş, Orta Doğu’nun bu hale gelmesine neden olan İsrail’in, İran’a yönelik saldırıyla birlikte Körfez ülkeleri ve İran arasında kalıcı bir düşmanlığın başlamasını murat ettiğini söyledi. Kurtulmuş, İslam dünyasının oynanan bu oyuna karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye olarak kardeş Umman ile ilişkileri her alanda geliştirmek istediklerini ifade ederek, mevkidaşı Al Maawali’yi PAB’ın Genel Kurulu kapsamında Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.