EĞİTİM - 03 Mayıs 2021 Pazartesi 11:37

İnönü Üniversitesi’nde uzaktan eğitimde yüzde 90 memnuniyet

A
A
A
İnönü Üniversitesi’nde uzaktan eğitimde yüzde 90 memnuniyet

Malatya İnönü Üniversitesi’nde uzaktan eğitimde yüzde 90 memnuniyet olduğu kurul raporunda belirtildi.

Malatya İnönü Üniversitesi’nde uzaktan eğitimde yüzde 90 memnuniyet olduğu kurul raporunda belirtildi.


Yükseköğretim kalite kurulu kurumsal izleme raporunda, İnönü Üniversitesi’nde uzaktan eğitim değerlendirildi.


Yükseköğretim kalite kurulu kurumsal izleme raporunda, “Anketlerde öğrenciler, yüzde 90 oranında uzaktan eğitim yöntemine ulaşımda bir sorun yaşamadıklarını, yüzde 78 oranında bu platformun yeterli olduğunu, yüzde70 oranında yeterli bilgilendirme yapıldığını, yüzde 80 oranında sınav güvenliğinin sağlandığını ve yüzde 78 oranında genel olarak sistemi başarılı bulduklarını belirtmişlerdir” denildi.


İnönü Üniversitesi’nde uzaktan eğitim 2009 yılında Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (İNUZEM) kurulması ile başladığı ve 2019 yılında sekiz programda 4 bin öğrenci için uzaktan eğitim hizmeti sağlayacak şekilde öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünün belirtildiği raporda, “Kurumda bu konu 2017-2021 Stratejik Planı’nda ’’Eğitim ve Öğretim Hizmetlerini Bilimsel Ölçütler Doğrultusunda Geliştirmek’’ amacı altında “2021 yılı sonuna kadar uzaktan eğitimin geliştirilmesi ve yüzde 50 oranında çeşitlendirilmesi” hedefi kapsamında yer alan ’’Uzaktan eğitimin altyapısının güçlendirilmesi’’ stratejisinin tanımlanması ile desteklenmiştir. 2020 yılı bahar yarıyılında ve 2020-21 öğretim yılında tüm ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitimin uzaktan eğitim yolu ile yapılmaya başlanması ile üniversite var olan bu uzaktan eğitim alt yapısını kullanarak Mart 2020 tarihi itibari ile tüm programlarda uzaktan öğretime geçmiştir” ifadelerine yer verildi.


Yapılan memnuniyet, sınav güvenliği değerlendirme anketleri ile paydaş geri bildirimlerinin alındığı, Senato’da görüşülerek iyileştirmeler yapıldığının izlendiğinin vurgulandığı raporda, “Anketlerde öğrenciler, yüzde 90 oranında uzaktan eğitim yöntemine ulaşımda bir sorun yaşamadıklarını, yüzde 78 oranında bu platformun yeterli olduğunu, yüzde70 oranında yeterli bilgilendirme yapıldığını, yüzde 80 oranında sınav güvenliğinin sağlandığını ve yüzde 78 oranında genel olarak sistemi başarılı bulduklarını belirtmişlerdir” denildi.



“Pandemi nedeniyle sınavlar genellikle ödevler şeklinde yapılmıştır”


Yükseköğretim kalite kurulu kurumsal izleme raporunun son bölümünde, uzaktan eğitimle ilgili şunlar belirtildi:


“Uzaktan eğitim sürecinde ölçme-değerlendirmenin etkin yürütülebilmesi için Mart 2020’de denetimsiz (online) sınavlar için Genel Usul ve Esaslar tanımlanmış ve uygulanmıştır. Ancak 2019-20 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılında yaşanan ani pandemi süreci ve kurumların bu sürece hızla cevap vererek uzaktan öğretime başlama gerekliliği nedeniyle birçok üniversitede olduğu gibi İnönü Üniversite’nde sınavlar genellikle ödevler şeklinde yapılmıştır. 2020-21 eğitim-öğretim yılının da uzaktan devam etmesi ile Ekim 2020’de ara sınavlar ile ilgili daha detaylı usul ve esaslar hazırlanarak duyurulmuştur. Mevzuatta ve eğitim materyalleri ile sınav için kullanılabilecek yöntemler hakkında bilgiler verilmiştir. Süreç temelli değerlendirme yöntemlerinin, performans değerlendirme yöntemlerinin kullanılması için önerilerde bulunulmuştur.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla MSKÜ’de ilk kez “Sürdürülebilir Fest” düzenlenecek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile SCC Enerji arasında imzalanan protokol kapsamında Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü iş birliğinde Muğla’da ilk kez 16-17 Mayıs tarihlerinde “Sürdürülebilir Fest” düzenlenecek. Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhurbaşkanlığı 12. Kalkınma Planı 2053 hedefleri Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçları ve Paris Antlaşması iyi niyet beyanı kapsamındaki hedeflerin farkındalığını arttırmak için MSKÜ Ay Işığı Meydanı’nda (Merkez Kampüs Mühendislik Fakültesi Önü) yapılacak olan festival, “Kampüs Senin!” sloganıyla üstlendiği misyon ile üniversite öğrencilerini sürdürülebilirlik kavramlarıyla buluşturacak. Bu festival, doğanın korunması, suyun önemi, atıkların geri dönüşümü, küresel ısınma ve iklim değişikliği vb. konularda çevre dostu uygulamaların ve sürdürülebilir yaşam tarzının önemini vurgulayarak eğlenceli bir ortam sağlamayı amaçlıyor. Festival sahnesi, çeşitli konserlere, ateş dansı gösterilerine, DJ performanslarına ve konserlere ev sahipliği yapacak. Ayrıca, stant alanında yer alan topluluklar ve alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla düzenlenecek sürdürülebilirlik atölyeleri, ziyaretçilere interaktif bir deneyim sunacak. Sürdürülebilirlik atölyeleri, geri dönüşüm materyallerinden maket yapımı, çevre, atık yönetimi ve sürdürülebilirlik konusunda bilgi veren sunumlar, çevreci mutfak ve organik yiyeceklerin sunulduğu lezzet köşeleri, satranç ve origamiye kadar birçok farklı etkinlik yer alacak. Öte yandan festival, sürdürülebilirlik temalı duvar boyama çalışması, ata tohumun öneminin anlatılması, tohum topu yapımı, doğa yürüyüşleri, bisiklet kullanımının yaygınlaşması, müzik performansları, kültürel tanıtımlar, el sanatları sergileri, kahve stantları ve daha pek çok etkinlikle sürdürülebilir bir geleceği desteklemek ve toplumu çevre konusunda bilinçlendirmek için muhteşem bir platform sunacak. Etkinliğe, çevre ilçelerdeki yüksekokul ve fakültelerden gelecek öğrenciler ve akademisyenlerle birlikte yüksek bir katılımın olması bekleniyor. Ücretsiz kahve ve ikramların sunulacağı Sürdürülebilir Fest, her yaştan ve her kesimden katılımcıyı heyecanla bekliyor. Sürdürülebilir Fest’in düzenleme ekibinde, Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü’nden Koordinatör Dr. Öğretim Üyesi Vesile Hatun Akansel, Koordinatör Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ayla Çetinkaya, Araştırma Görevlisi Naz Fulya Çibik, Öğretim Görevlisi Dr. Serap Altın Kaya, ve SCC Enerji A.Ş. Kurucusu ve Yönetici Serdar Kayhan ve Müdürü Efecan Lokaç ve Bodrum Güçbirliği Derneği yer alıyor.