ÇEVRE - 07 Kasım 2025 Cuma 17:20

İstihdam buluşmaları Malatya’da başlıyor

A
A
A
İstihdam buluşmaları Malatya’da başlıyor

Yerel istihdamı güçlendirmek, iş arayanlarla işverenleri aynı çatı altında buluşturmak ve Malatya’nın iş gücü potansiyelini harekete geçirmek için düzenlenen "İstihdam Buluşmaları Malatya" başlıyor.


Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kızılay Malatya Toplum Merkezi iş birliğiyle düzenlenen İstihdam Buluşmaları Malatya" Sanat Merkezi Fuaye Alanı’nda 11 Kasım Salı günü törenle açılıyor. Malatya’da iş arayan vatandaşlar ile işverenleri bir araya getiren fuar, iki gün açık olacak.


Büyükşehir Belediyesi ile Türk Kızılay Malatya Toplum Merkezi iş birliği ile düzenlenen "İstihdam Buluşmaları Malatya" programı sadece bir kariyer etkinliği değil, Malatya’nın ekonomik geleceğine de yön veren güçlü bir iş birliği platformu olmayı hedefliyor. Katılımcılar iki gün boyunca uzmanlar eşliğinde mülakatlara girebilir, iş başvurularını doğrudan firmalara iletebilir ve kariyer planlaması konusunda yönlendirme alabilecekler.


"İstihdam Buluşmaları Malatya" Sanat Merkezi Fuaye Alanı’nda 11 Kasım Salı günü saat 10.00’da düzenlenen törenle açılacak ve iki gün sürecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Alaplı’da fındık kavurma tesisleri taleplere yetişemiyor Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde fındık üreticileri, sezonun kapanmasının ardından çerezlik fındıklarını evde kavurmak yerine modern kavurma tesislerine yöneldi. Topladıkları mahsulün büyük bölümünü satan üreticiler, ellerinde kalan yüzlerce kilo fındığı da profesyonel tesislere teslim ediyor. Eskiden soba üzerinde kavrulan fındıkların yerini bugün son teknoloji makinelerde yapılan hijyenik kavurma işlemleri aldı. Modern tesislerde kavrulan fındıklar, uzun süre bozulmadan saklanabilmesi için vakumlanarak üreticilere teslim ediliyor. Zonguldak’ın Alaplı ilçesindeki tesislerde ise yoğunluk adeta zirve yaptı. Alaplı’da yaklaşık bir yıldır fındık kavurma işiyle uğraşan işletmeci Murat Karahan, talebin her geçen gün arttığını belirterek, "Bu işe başlayalı bir yıl oldu. Vatandaş kendi fındığını getirip kavurtuyor. Talepleri yetiştirmeye uğraşıyoruz. Sezon yoğunluğu var; her gün kilolarca fındık geliyor. Bir gelen bir daha geliyor, dönüşler çok iyi" dedi. "Tesise bırakılan fındıklar hazır halde teslim ediliyor" Vatandaşların geçmişte evde fındık işlerken hem zaman hem ürün kaybı yaşadığını hatırlatan Karahan, teknolojiyle birlikte alışkanlıkların tamamen değiştiğini ifade etti. İşlerin yoğun olduğunu ve talebe yetişemediklerini söyleyen Karahan, "Eskiden insanlar akşam yiyecekleri kadar fındığı kırıp sobanın üstünde kavuruyordu ama çoğu zaman yaktıkları oluyordu. Artık o zahmet bitti. Fındığını bize getiriyor, tertemiz, istediği şekilde teslim alıyor. Yoğunluk o kadar arttı ki, tesise fındığını bırakan vatandaş en erken 3 gün sonra ürününü alabiliyor" şeklinde konuştu. Karahan, tesislerinde verilen hizmetleri ise şöyle anlattı: "Fındık kırma üzerine kurduğumuz iş yerimizde vatandaşların kendi ürettikleri fındıkları alıp kırma, kavurma, ezme ve vakumlama işlemlerini yapıyoruz. Önceden herkes evinde uğraşıyordu, artık buna gerek kalmadı. Burada daha hijyenik ortamda, son sistem teknoloji makinelerde fındıklarını istedikleri şekilde işleyerek teslim ediyoruz. Ayrıca isteyenlere ezme yapıyoruz, isteyen bir kiloluk, yarım kiloluk ya da 250 gramlık paketler şeklinde vakum yaptırarak fındıklarını uzun süre saklayabiliyor" dedi.