POLİTİKA - 08 Nisan 2025 Salı 18:32

Malatya milletvekilleri, Çarşı Merkezi inşaatını yerinde inceledi

A
A
A
Malatya milletvekilleri, Çarşı Merkezi inşaatını yerinde inceledi

AK Parti Malatya Milletvekilleri İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ve Abdurrahman Babacan, Malatya’da yapımı süren Çarşı Merkezi projesini yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.


6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen Malatya’da çarşı projesi başta olmak üzere birçok alanda inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Milletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya’nın devlet eliyle şehir merkezi yenilenen tek deprem şehri olduğuna dikkat çekerek, "91 etapta kentsel dönüşüm çalışması yürütülüyor. Şehir merkezinin yüzde 23’ü yenilenmiş olacak" dedi.


Babacan ayrıca, yüksek fiyat dayatmasının da önüne geçileceğini belirterek, "Rezerv alanlar, deprem konutları ve çarşı projesinde eş zamanlı ve hızlı bir ilerleme kaydediyoruz. Bu yaz itibariyle 99 bloğun tamamının teslim edilmesi hedefleniyor" açıklamasında bulundu.



"Bu yaz çarşının canlanması amaçlanıyor"


Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ise çarşının Malatya’nın ticaret belleği, kültürel hafızası ve sosyal yaşamı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. "Bu yaz itibariyle çarşıda alışveriş sirkülasyonunun başlamasını hedefliyoruz" diyen Ölmeztoprak, çalışmaların sahada koordinasyonla sürdürüldüğünü ve çarşının yeniden ayağa kalkmasının esnaf ve şehir için hayati öneme sahip olduğunu söyledi.



"Güvenli ve kaliteli yapılar için fore kazıklarla zemin güçlendirildi"


Zemin sıvılaşmasının görüldüğü bölgelerde binlerce fore kazık kullanıldığını dile getiren Ölmeztoprak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Emlak Konut’un projeye büyük özen gösterdiğini ifade etti. "Vatandaş ne istiyorsa o yapılıyor, ne istemiyorsa yapılmıyor" ilkesinin benimsendiğini vurgulayan Ölmeztoprak, yerinde dönüşüm taleplerinin dikkate alındığını aktardı.



"2026’ya yaraları sarmış olarak girmeyi hedefliyoruz"


Milletvekilleri, Malatya’nın yeni yaşam alanlarıyla birlikte sanayi taşımalarının da planlı şekilde sürdüğünü ve kimsenin mağdur edilmeden bu sürecin yönetildiğini kaydetti. 2026’nın ilk çeyreğinde ağır deprem yaralarını sarmış bir Malatya hedeflendiğini belirten vekiller, projelerin tüm aşamalarının titizlikle takip edildiğini ve birlik içinde çalışmaya devam edileceğini ifade etti.



Malatya milletvekilleri, Çarşı Merkezi inşaatını yerinde inceledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 5. Uluslararası Antalya FoodFest Gastronomi Festivali Akdeniz yeşillikleri hasadıyla başladı Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Foodfest Gastronomi Festivali, Akdeniz yeşillikleri hasadı ile başladı. Birbirinden farklı yeşillikler, yenilebilir çiçeklerle dolu serada hasat yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, "Bereketli topraklarımızla gastronominin de başkenti olacağız" dedi. Yerli üreticiyi desteklemek, gastronomi turizmine katkı sunmak ve Antalya’nın yöresel ile coğrafi işaretli ürünlerini dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen 5. Uluslararası Antalya FoodFest Gastronomi Festivali, geleneksel hale gelen hasat etkinliği ile başladı. Festivalin en sevilen buluşmalarından biri olan hasat etkinliği bu yıl rengarenk sebzeleri ve Akdeniz coğrafyasına özgü aromatik otlarıyla öne çıkan Serik ilçesindeki Erüst Tarım Çiftliği’nde düzenlendi. Hasat etkinliğine Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, meclis üyeleri, Şef Arda Türkmen, Elif Korkmazel, yerli ve yabancı şefler katıldı. Başkan Vekili Özdemir, bağ makasını eline alarak, firma sahibi Mustafa Erüst ve konuk şeflerle birlikte serada brokolini, kale, latin çiçeği ve yenilebilir çiçek hasadı yaptı. Hasat sırasında çiçeklerin tadına bakan Başkan Vekili Büşra Özdemir, çek lezzetli olduğunu ifade etti. "Antalya gastronomiye doyacak" Bundan 4 yıl önce 2022 yılında "Antalya’dan dünyaya mottosuyla" yola çıkan Uluslararası FoodFest Antalya Gastronomi Festivali’nin beşinci kez kapılarını açacağını söyleyen Başkan Vekili Özdemir, "Festivalimizi Mustafa Erüst’un ev sahipliğinde Erüst Tarım’da gerçekleştirdiğimiz hasat ile başlatıyoruz. Çok kıymetli bir hasat gerçekleştiriyoruz. Çok da farklı deneyimler yaşıyoruz. Biz Antalya olarak 12 ay yaşayan bir turizm kentiyiz. Biz tarımın, turizmin başkentiyiz ama biz bu bereketli topraklarla gastronominin de başkenti olma yolunda bir yolculuğa çıktık. Bu yıl da "Her sofra başka bir hikaye" mottosuyla çıktık bu yola. Tüm yerli ve yabancı misafirlerimizle birlikte üç gün boyunca Antalya’mıza yakışan bir festival yapmayı planlıyoruz" dedi. Rengarenk hasat Erüst Tarım Sahibi Mustafa Erüst de FoodFest Antalya Gastronomi Festivali’nin hasat etkinliğine ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Üretmiş olduğumuz yenilebilir çiçekler, ıtri bitkiler, doğa yeşillikleri ürettiğimiz seramızdayız. Şeflerin son dokunuşları olan çiçekler lezzetiyle farklılık oluşturarak tabakları süsleyecek" diye konuştu.