GÜNDEM - 31 Ocak 2026 Cumartesi 10:54

Malatya’da 2026 şampiyon adayı taylar dünyaya gelmeye başladı

A
A
A
Malatya’da 2026 şampiyon adayı taylar dünyaya gelmeye başladı

Malatya’da safkan Arap atı yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde, 2026 yılının şampiyon adayı taylar doğmaya başladı.


Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) bünyesinde faaliyet gösteren Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde, 2026 yılının şampiyon adayı taylar doğmaya başladı.


Osmanlı’da ordunun at ihtiyacını karşılamak amacıyla 1865 yılında Sultansuyu Çiftlikatı Hümayun adıyla kurulan Malatya’nın Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde safkan Arap atı yetiştiriciliği yapılıyor. 1915 yılında Hara ismini alan ve 1928 yılında Sultansuyu Harası adıyla faaliyet gösteren işletmede, hem atların sağlığı hem de kaliteli yetiştiricilik için modern bakım ve besleme yöntemleri uygulanıyor.


"Şu ana kadar 36 tay doğumu gerçekleşti"


İşletme Müdürü Hüseyin Öcal, 2026 yılı için toplam 125 şampiyon aday tay beklediklerini ifade ederek, "Şu ana kadar 36 tayımız doğdu ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar. Ekiplerimiz, doğum döneminde hem tayların hem de annelerinin bakımı için büyük bir özenle çalışıyor. Amacımız, önümüzdeki yıllarda sahada başarılı yarış atları yetiştirmek" diye konuştu.



Malatya’da 2026 şampiyon adayı taylar dünyaya gelmeye başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı. Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü. 3 isim de serbest bırakıldı il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.