EKONOMİ - 17 Nisan 2025 Perşembe 16:38

Malatya’da İpekyolu Kariyer Fuarı kapılarını açtı

A
A
A
Malatya’da İpekyolu Kariyer Fuarı kapılarını açtı

Malatya’da düzenlenen 2. İpekyolu Kariyer Fuarı, kamu, üniversite ve özel sektör temsilcilerini gençlerle buluşturdu. Açılışta konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, "Gençleri geleceğe hazırlamak ve bölgesel kalkınmayı birlikte inşa etmek zorundayız" mesajı verdi.


Malatya’da bu yıl ikincisi düzenlenen İpekyolu Kariyer Fuarı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı. Açılış programına Malatya Valisi Seddar Yavuz başta olmak üzere birçok kamu yöneticisi, üniversite rektörleri, iş dünyası temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Fuarın açılışında konuşan Vali Seddar Yavuz, dijital çağın getirdiği değişimlere dikkat çekerek gençlerin ilgi alanları ve yeteneklerine uygun kariyer planlaması yapmalarının önemine vurgu yaptı.



Vali Yavuz konuşmasında, "Küresel ısınma, iklim değişikliği, iç çatışmalar, işgaller gibi küresel sorunların yaşandığı bu dünyada, evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek ve onları mutlu olacakları mesleklere yönlendirmek her zamankinden daha büyük bir önem taşıyor. Gençlerle her buluşmamda özellikle altını çizdiğim bir husus var. Önemli olan başkalarının zirvesine ulaşmak değil, kendi zirvenizi bulmak ve orada mutlu olabilmektir. Her bireyin zirvesi farklıdır. Başkalarının hayatlarına odaklanmak, kendi potansiyelinizi fark etmenize engel olur. Bu nedenle gençlerimizin, yeteneklerini, ilgi alanlarını ve kişisel kabiliyetlerini iyi analiz etmeleri gerekir. Kariyer planlaması bu farkındalıkla başlar. Üniversiteden sadece ders çalışarak mezun olunduğunda, mezuniyet sonrası karşılaşılacak tablo pek iç açıcı olmayabilir. Dil öğrenin, staj yapın, kendinizi geliştirin. 24 saat uzun bir süredir; doğru kullanıldığında çok şey başarabilirsiniz" dedi.



Kariyer fuarlarının gençlere rehberlik etme açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Yavuz, Malatya’nın bu alandaki potansiyeline de değinerek, "Malatya, sadece herhangi bir şehir değildir. Cumhuriyet tarihimizin son 50 yılına damga vuran devlet ve siyaset adamları, bilim insanları yetiştirmiştir. Malatyalılık bir iddiadır ve bu iddia boş değildir" ifadelerini kullandı.



Bölgesel iş birliklerinin önemine de değinen Vali Yavuz, şehirler arası rekabet yerine şehirler arası dayanışmayı savunduklarını dile getirerek "Artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Bu yüzden bölgesel iş birliklerini artırmamız gerekiyor. Özellikle Malatya, Elazığ ve Adıyaman üçlüsünün birlikte hareket etmesi; turizm, sanayi ve kalkınma açısından ortak projeler üretmesi gerektiğine inanıyorum. Mikro milliyetçilikle bir yere varamayız. Ellerimizi birleştirerek, bölgesel kalkınmayı birlikte inşa etmeliyiz" ifadelerine yer verdi.



Sanayi devrimini kaçıran bir ülke olarak, dijital çağın gerisinde kalınmaması gerektiğini de vurgulayan Yavuz, "Bilim ve teknolojiye yatırım yapmayan bir ülkenin bağımsızlığından söz etmek mümkün değildir. Güçlü Türkiye, ancak güçlü ekonomi, bilim ve teknolojiyle mümkündür. Bu nedenle gençlerimizi bilimle, üretimle, teknolojiyle buluşturmak zorundayız" diye konuştu.



"Bu fuar yerel değil, bölgesel ölçekte ses getiriyor"


İpekyolu Kariyer Fuarı’nın açılışında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise organizasyonun sadece yerel değil, bölgesel ölçekte de önemli bir etki oluşturduğunu söyledi. Başkan Er, "Bu fuar sayesinde kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları hem kariyer fırsatlarını gençlerle paylaşma hem de kurumsal marka değerlerini artırma imkânı bulacaktır" ifadelerini kullandı.



Gençlerin doğrudan işverenlerle bir araya geldiği bu platformun önemli bir ihtiyaca yanıt verdiğini vurgulayan Er, "Gençlerimiz burada doğrudan işverenlerle tanışacak, staj ve iş imkânlarını ilk ağızdan dinleme fırsatı bulacaktır. Özellikle belediyemizde işe girmek isteyen çok sayıda vatandaşımız var. Ancak belediye istihdamı sınırlı bir alan. Bu nedenle insanların umutlarını boşa çıkarmamak adına İstihdam Merkezi kurduk. Kurduğumuz bu merkezle birlikte çok önemli sonuçlar elde ettik. Bu merkez aracılığıyla birçok gencimiz özel sektörle buluştu, iş sahibi oldu" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından gerçekleştirilen açılış sonrası protokol üyeleri fuarı gezerek gençler ile sohbet ettiler. İki gün sürecek olan İpekyolu Kariyer Fuarı, üniversite öğrencileri ve genç girişimciler başta olmak üzere tüm katılımcılara kariyer planlaması konusunda rehberlik etmeyi hedefliyor.



Malatya’da İpekyolu Kariyer Fuarı kapılarını açtı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Tarihi yel değirmenleri için fikir projesi yarışması başladı Bodrum Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği iş birliğiyle ilçenin simge mekanlarından Değirmenburnu’nda yer alan tarihi yel değirmenlerini geleceğe taşımak amacıyla düzenlenen "Bodrum Değirmenburnu Tarihi Yel Değirmenleri ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması" başladı. Toplam 5,5 milyon TL ödül havuzuna sahip olan ulusal yarışma, alanın tarihi dokusunu koruyarak çağdaş ve yenilikçi fikirler üretilmesini hedefliyor. Bodrum’un silüet hattında yer alan, doğal ve arkeolojik sit alanı statüsündeki Değirmenburnu bölgesi için hazırlanan fikir projesi yarışmasının takvimi netleşti ve süreç resmen başladı. TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği desteğiyle tek kademeli, serbest ve ulusal çapta düzenlenen yarışma; tarihi mirası korurken "yerin ruhunu" yansıtacak, peyzaj bütünlüğünü ve kamusal kullanım potansiyelini ön planda tutacak çağdaş çözümler arıyor. Kültürel peyzaj alanı olarak tanımlanan bölgedeki yel değirmenleri ve sarnıç gibi koruma konusu yapı unsurlarını odağına alan yarışma; mimar, şehir plancısı ve peyzaj mimarlarının yenilikçi projelerine sahne olacak. Yarışmacılardan, koruma statüsü yüksek olan bu özel alana hassasiyetle yaklaşarak hem doğayı koruyan hem de Bodrum’un şehir yaşamına değer katacak fikirler geliştirmeleri bekleniyor. TMMOB’a bağlı odalara kayıtlı mimar, şehir plancısı veya peyzaj mimarlarının bireysel veya ekip olarak katılabileceği fikir yarışmasında, dereceye giren güçlü projeler için toplam 5,5 milyon TL ödül dağıtılacak.
Ordu Ordu’da sahile insansız araç olduğu değerlendirilen cisim vurdu Ordu’nun Fatsa ilçesinde sahile insansız hava ya da deniz aracı olduğu değerlendirilen bir cisim vurdu. Ekiplerin bölgede yaptığı incelemenin ardından araç, jandarma ekipleri tarafından kaldırıldı. Olay, ilçenin Bolaman Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar, sabah saatlerinde sahilde şüpheli bir cisim gördü. Vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Edipler bölgeyi güvenlik çemberine alarak inceleme başlattı. Yapılan incelemelerin ardından cismin insansız hava ya da deniz aracı olabileceği değerlendirildi. Bu esnada aracının üzeri kapatıldı. Araç, jandarma ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından, Kriminal Daire Başkanlığı’na teslim edilmek üzere olay yerinden kaldırıldı. "Cihazda patlayıcı madde veya mühimmat olmadığı tespit edildi" Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Fatsa ilçemizin Bolaman Mahallesi’nde, 26 Mart 2026 Perşembe günü saat 10.00 sıralarında yaklaşık 2 metreye 50 santimetre ebatlarında insansız deniz veya hava aracı olduğu değerlendirilen bir cihaz sahilde kıyıya vurmuştur. Ordu İl Jandarma Komutanlığı Kriminal Şube Müdürlüğü Patlayıcı Madde İmha Timleri (PAMİT) ekiplerince yapılan incelemede cihazda patlayıcı madde veya mühimmat olmadığı tespit edilmiştir. Fatsa Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda cihaz gerekli incelemelerin yapılması maksadıyla Fatsa İlçe Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme timine teslim edilmiş olup, Kriminal Daire Başkanlığına gönderilecektir" denildi. 5 gün önce Ünye ilçesinde mühimmat yüklü İDA imha edilmişti Öte yandan Ordu’nun Ünye ilçesinde 20 Mart tarihinde Yüceler Mahallesi’nde kıyıya aktif ve mühimmat yüklü olduğu değerlendirilen insansız deniz aracı (İDA) vurmuş ve yapılan incelemeler ve kontrollerin ardından 21 Mart Cumartesi Sualtı Savunma Komutanlığı (SAS) ekipleri tarafından kıyıdan yaklaşık 4 kilometre denize çekilerek imha edilmişti.
Balıkesir Ayvalıkgücü Belediyesporlu filenin sultanlarından büyük başarı Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalıkgücü Belediyespor’un voleybol branşında Küçükler ve Midi kategorilerinde elde ettiği başarıların gurur verici olduğunu söyledi. Ayvalıkgücü Belediyespor’un "Filenin Sultanları" olarak anılan genç sporcuları, katıldıkları il müsabakalarında önemli dereceler elde etti. Küçükler kategorisinde il dördüncüsü olan takım, gösterdiği performansla dikkat çekerken; Midi kategorisinde mücadele eden ekip ise il birinciliğini kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Başkan Mesut Ergin, elde edilen sonuçların Ayvalık adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, "Küçükler kategorisinde il dördüncüsü olan, Midi kategorisinde ise il birinciliğini elde eden takımımızı gönülden kutluyorum. Sporcularımızın azmi ve disiplini bizleri son derece mutlu ediyor" dedi. Midi kategorisinde şampiyon olan Ayvalıkgücü Belediyespor, 15-16-17 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’nda ili temsil edecek. Başkan Ergin, bu önemli organizasyon öncesinde sporculara ve teknik ekibe başarı dileklerini ileterek, "Takımımıza Türkiye Şampiyonası’nda üstün başarılar diliyorum. Ayvalık’ı en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum" dedi. Antrenmanda sporcularla bir araya gelerek çalışmaları yerinde izleme fırsatı bulduğunu da belirten Başkan Ergin, genç sporcuların ortaya koyduğu emeğin ve kararlılığın takdire şayan olduğunu söyledi. Ayvalık Belediyesi olarak spora ve gençlere destek vermeye devam edeceklerini belirten Başkan Mesut Ergin, "Gençlerimizin yanında olmaya, sporun gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız" dedi.