ASAYİŞ - 06 Mayıs 2024 Pazartesi 16:09

Malatya’da ’Trafik ve İlkyardım Haftası’ etkinliklerle kutlandı

A
A
A
Malatya’da ’Trafik ve İlkyardım Haftası’ etkinliklerle kutlandı

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan ‘Trafik ve İlk Yardım Haftası’ Malatya’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde kutlanan Trafik ve İlk Yardım Haftasında kuralların yaya ve araç güvenliğine sağladığı önem ele alındı. Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Malatya İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, kurum müdürleri ile birlikte vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte yapılan konuşmalarda trafik kurallarının önemine değinildi.


Vali Ersin Yazıcı konuşmasında kuralların mutlaka uygulanması gerektiğine değinerek, “Siz trafiğe çıktığınızda yaya veya araçla, eğer kurallara uymazsanız herkes kafasına göre hareket ederse canımız yanar, üzülürüz, kul hakkına gireriz. Yaya yada araçla toplulukların içine girdiğimiz de mutlaka hepimizin uyması gereken kurallar olacak. Bununda bir tek gerekçesi var, insanların bir birine saygı göstermesi ve başkalarının özgürlük alanına girmemesi. Eğer herkes istediği gibi hareket ederse, misal çevreyolunda 200 kilometre hız ile giderse birilerinin canını yakarsınız. Bu nedenle bu haftanın kutlanmasının da ki amaçta sizlerin trafik kurallarını daha da iyi anlaması ve hayatın her alanında uygulaması” diye konuştu.


Konuşmaların ardından meslek hayatlarında trafik kurallarına uyan ve ceza kesilmeyen bazı esnaflara da Vali Yazıcı tarafından plaket takdim edildi. Öğrenciler tarafından trafik haftası konulu tiyatro gösterisinin ardından açılan stantlarda yaya ve araç güvenliği başta olmak üzere kurallara ilişkin öğrencilere bilgiler verildi.



Malatya’da ’Trafik ve İlkyardım Haftası’ etkinliklerle kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beşiktaş Gençlik Festivali’nde Ozan Doğulu ve Athena sahne aldı Beşiktaş Belediyesi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlediği 5 gün boyunca sürecek Gençlik Festivali’nin dördüncü gününde Ozan Doğulu ve Athena grubu sevenleri ile bir araya geldi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da katıldığı konsere geçler yoğun ilgi gösterdi. Beşiktaş Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlediği 5 gün boyunca sürecek Gençlik Festivali’nin dördüncü gününde Ozan Doğulu ve Athena sahne aldı. Barbaros Meydanı’nda gerçekleştirilen konsere vatandaşlar akın etti. Festivalde usta isimler sevenleriyle bir araya geldi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da katıldığı konsere gençler yoğun ilgi gösterdi. Konserde Ozan Doğulu ve Athena grubu adına Tema’ya fidan bağışında bulunuldu. Sahneye çıkan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “3 gündür bayramımızı kutluyoruz. Biz 16 Mayıs’ta kutlamaya başladık. Gençlik Festivali düzenledik. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk 16 Mayıs günü bağımsızlığa ilk adımı Beşiktaş’tan atmıştır. Önce Şişli’den evinden çıkmıştır, sonra Akaretler’de anne duası almıştır. Oradan Beşiktaş Meydanı’na gelmiş ve buradan Kartal İstimbotu’na binip Karaköy’e geçmiştir. Oradan da Bandırma Vapuru’na binerek Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır. Dolayısıyla kurtuluşa giden ilk adımı Beşiktaş’tan atmıştır. Biz yola çıktığı o günü yani 16 Mayıs’ı da bayram olarak kabul ederiz. 19 Mayıs’a kadar coşkulu bir şekilde kutlayacağız ” dedi.