EĞİTİM - 28 Mart 2026 Cumartesi 10:58

MTÜ’de "Çatışma Yönetimi ve Kurumsal İletişim" eğitimi

A
A
A
MTÜ’de "Çatışma Yönetimi ve Kurumsal İletişim" eğitimi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde üst yöneticilere yönelik düzenlenen "Çatışma Yönetimi ve Kurumsal İletişim" konulu hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi. Eğitim, Battalgazi Kampüsü Battalgazi Konferans Salonu’nda Doç. Dr. Zeynep Sağır tarafından verildi.


Programa üniversitenin üst yönetim kadrosu katılım sağladı. Eğitimde, kurumsal yapılarda ortaya çıkabilecek çatışmaların nedenleri, çatışma yönetimi stratejileri ve etkili kurumsal iletişimin önemi ele alındı. Katılımcılara, çalışma hayatında karşılaşılan iletişim sorunlarının kurumsal verimlilik üzerindeki etkileri hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı. Doç. Dr. Zeynep Sağır, eğitim kapsamında özellikle kurum kültürü, işyeri nezaketi ve örtük çatışmaların organizasyon performansı üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Kurum içi iletişimde saygı ve güven ortamının güçlendirilmesinin, çalışan motivasyonu ve verimlilik açısından kritik öneme sahip olduğu vurgulandı.


Eğitim programında ayrıca, yöneticilerin karşılaşabilecekleri iletişim problemlerine yönelik çözüm yöntemleri paylaşılırken, kurumsal yapıda sağlıklı iletişim ortamının oluşturulmasına katkı sağlayacak uygulamalı örnekler sunuldu.



MTÜ’de "Çatışma Yönetimi ve Kurumsal İletişim" eğitimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsunlu öğrencilerin mektupları, Şırnak’taki komandoları duygulandırdı SAMSUN (İHA) – Samsun’da yaşayan öğrencilerin asker ağabeylerine yazdıkları mektuplar, Şırnak Beytüşşebap’ta görev yapan komandolara ulaştı. O duygusal anlar Jandarma Genel Komutanlığı tarafından paylaşıldı. Jandarma Genel Komutanlığı, kendisine ait sosyal medya hesaplarında "Kalpler bir olunca mesafeler anlamını yitirir" başlığıyla duygusal bir video paylaştı. Videoda, Samsun’dan öğrenciler tarafından gönderilen mektupların komandolara ulaşması, komandoların bu mektupları okuması ve cevap yazması yer alıyor. Komandoların mektupları okuduğu anlar ise izleyenleri duygulandırdı. Konu hakkında yapılan açıklamada, "Samsun-Tekkeköy Kahyalı İlkokulu’ndan kıymetli öğrencilerin gönderdiği mektuplar, Şırnak Beytüşşebap Jandarma Komando Alay Komutanlığımızda görevli personelimize ulaştı. Kahraman jandarma komandolarımız da bu içten mektuplara aynı samimiyetle cevap verdi" ifadeleri yer aldı. İlkokul 3. sınıf öğrencisi Baran’ın mektubundaki duygusal mesajın da yer aldığı mektupta ise şu ifadeler yer aldı: "Kıymetli asker ağabeyim. Ben 9 yaşındayım. Adım Baran. Bir gün ben de büyüyeceğim ve senin gibi asker olacağım. Bu yüce vatan için canımı hiç korkmadan siper edeceğim. Dağ, bayır demeden gece gündüz her türlü zorluğa göğüs gereceğim. Sevgili asker ağabeyim, Allah senin ve orada bulunan bütün asker ağabeylerimin yardımcısı olsun. Dualarımız hep sizinle. Bizler biliyoruz ki sizler gibi yürekli vatan evlatları olduğu sürece bu vatan bölünmez, bu şanlı al bayrağımız inmez. Ne mutlu Türk’üm diyene. Allah’a emanet olunuz. Küçük kardeşiniz Baran." Video, paylaşılmasından kısa süre sonra birçok beğeni ve destek mesajı aldı.