GÜNDEM - 11 Ocak 2026 Pazar 10:38

Ölmeztoprak’tan ortak akıl ve istişare vurgusu

A
A
A
Ölmeztoprak’tan ortak akıl ve istişare vurgusu

AK Parti Malatya Milletvekili Sayın İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar ile yaptığı görüşmelerde, deprem sonrası yeniden inşa sürecinin sadece fiziki yatırımlarla değil, kurumlar arası koordinasyon, istişareye dayalı, sahayı esas alan ve ortak akılla yürütülen bir yönetim anlayışıyla ilerlediğini kaydetti.


AK Parti Malatya Milletvekili Sayın İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar ile bir araya gelerek, kentin geleceğine yönelik adımların ortak akıl ve istişare kültürüyle ele alındığını vurguladı.



Büyükşehir Belediyesi’nde istişare


Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile yaptığı görüşmede, deprem sonrası yürütülen imar ve ihya çalışmalarının geldiği aşamayı değerlendirdi. Milletvekili Ölmeztoprak, "Malatya’mızın yeniden ayağa kalkma sürecini, tüm paydaşların katkısıyla ve ortak akıl anlayışıyla yürütüyoruz. Sahadan gelen talepleri dikkate alarak, hizmetlerin planlı ve sürdürülebilir şekilde ilerlemesini önemsiyoruz" dedi.


Başkan Sami Er ve belediye ekiplerinin çalışmalarına da değinen Ölmeztoprak, "Ortak hedefimiz Malatya’mızı daha güvenli, daha müreffeh ve geleceğe umutla bakan bir şehir haline getirmek. Bu süreçte ortaya konulan emek ve iş birliği son derece kıymetlidir" ifadelerini kullandı.



Battalgazi Kaymakamı’na ziyaret


Milletvekili Ölmeztoprak, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar ile gerçekleştirdiği görüşmede ise ilçenin mevcut durumu, mahallelerden gelen talepler ve sahadaki öncelikli ihtiyaçları değerlendirdi. Görüşmede, kamu kurumları arasındaki uyumun önemine dikkat çekti. Ölmeztoprak, "Hemşerilerimizin ihtiyaçlarına yönelik yürütülen çalışmaların sahadaki karşılığını, kurumlarımızla uyumlu ve istişare içinde değerlendiriyoruz. Ortak akıl yaklaşımıyla süreci daha da güçlendirerek yolumuza emin adımlarla devam etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.


Milletvekili Ölmeztoprak, "Malatya’mızın her meselesinde ortak sorumluluk bilinciyle, uyum ve dayanışma içerisinde çalışmayı sürdürüyoruz" diyerek, istişare kültürünün kentin geleceği açısından belirleyici olduğunu vurguladı.



Ölmeztoprak’tan ortak akıl ve istişare vurgusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Alaşehir’de bir günde 4 mevsim yaşandı Manisa’nın Alaşehir ilçesinde bir günde adeta dört mevsim bir arada yaşandı. Sabah saatlerinde yüksek kesimlerde lapa lapa kar yağarken, öğlen güneş yüzünü gösterdi. Akşamüstü nohut büyüklüğünde dolu etkili oldu, ardından ise yağmur başladı. Yaşanan hava değişimi çiftçilerin ve esnafın yüzünü güldürdü. Alaşehir’de gece saatlerinde soğuyan hava, sabaha karşı yüksek kesimlerde kar yağışına neden oldu. Dağhacıyusuf, Çarıkbozdağ, Bahçeli, Bahadır, Kozluca ve Azıtepe mahallelerinin yüksek noktalarında etkili olan lapa lapa kar yağışı, zaman zaman toprağı beyaza bürüdü. Öğle saatlerine doğru güneşli bir havaya dönen ilçe merkezinde, akşamüstü bu kez yaklaşık 1-2 dakika süren ve nohut büyüklüğünde yağan dolu kısa süreli şaşkınlık yaşattı. Dolu yağışının ardından ise yağmur etkili oldu. Hava değişimlerini anbean yaşadıklarını belirten Alaşehirli esnaf Halil Okumuş, "Sabah kalktığımızda yüksek kesimlerde lapa lapa kar yağdığını sosyal medyadan gördük. Öğlen üzeri şehir merkezimize ve çevresine yaklaşık 1-2 dakika nohut büyüklüğünde dolu yağışı oldu. Arkasından da yağmur yağmaya başladı. İnşallah bu sene bolluk ve bereket yılı olacak. Barajlarımız doldu, toprağımız suya doyacak. Çiftçilerimiz mutlu olursa esnafımız da mutlu olur" dedi. Bir günde dört mevsimi yaşayan Alaşehirliler, özellikle yağışların tarım açısından umut verici olduğunu ifade ederken, ilçede etkili olan yağmurun gece saatlerinde de aralıklarla devam etmesi bekleniyor.