YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 14:44

MHP İL BAŞKAN ADAYI ARSLAN`DAN BAŞKAN ERGÜN`E ZİYARET

A
A
A
MHP İL BAŞKAN ADAYI ARSLAN`DAN BAŞKAN ERGÜN`E ZİYARET

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İl Başkan Adayı Ersoy Arslan ile ekibini makamında ağırladı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl teşkilatının 22 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek kongresi öncesi, üçüncü aday Ersoy Arslan, yönetimi ile birlikte Belediye Başkanı Cengiz Ergün`ü ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar da hazır bulundu. Başkan Ergün`e çiçek takdim eden İl Başkan Adayı Arslan, çalışmalarında başarılar diledi. İlçe kongrelerinin bittiğini, 22 Nisan`da da İl Kongrelerini yapacaklarını belirten Arslan, ``Parti içinde güzel, kaliteli bir yarış var. Kim daha iyi hizmet edecekse, kim bu bayrağı bir adım öne taşıyacaksa ona nasip olsun. Böyle bir temennimiz, böyle bir isteğimiz var. Bu manada böyle bir hırs ve ihtiras taşımıyoruz. Diğer iki aday arkadaşımız daha önce Başkanımızı ziyaret etmişlerdi. Bizler de bugün için randevu alarak ziyaretimizi gerçekleştirdik. Bu vesileyle burada bulunuyoruz. Biliyorsunuz ben Sayın Başkanımızın seçimi kazandığı ve Belediye Başkanlığı görevine başladığı dönemde İl Başkanlığı görevini devraldım. Daha sonra 9 ay Başkanımızla bir çalışma yaptık. O süre zor bir süreçti. Belediyenin kendi iç dinamikleri açısından, sıkıntıları açısından, siyasetin beklentileri açısından gerçekten zor bir dönemdi. Ama o dönemi biz karşılıklı saygı, diyalog ve sevgi içerisinde çok güzel atlattık. Bir toplu iğne ucu kadar MHP ile Manisa Belediyesi arasında en ufak bir problem çıkmadı`` dedi.
"BİRBİRİMİZİ KIRMADAN DÖKMEDEN ÇALIŞIYORUZ"
Manisa`nın büyükşehir olacağı yönündeki söylem ve atılan adımları da eleştiren Arslan, ``Önümüzde bu kongre sonrasında çok önemli bir kongre süreci başlıyor ve Manisa`da Manisa Belediyesi`nin geleceğini ilgilendiren önemli kararlar alınıyor siyaset kurumu tarafından. Büyükşehir dillendiriliyor ama bunun kapsamı, işlevi, ölçüsü belli değildir. Yani Manisa halkı bir şekilde hakkı olan bilgileri alamıyor iktidar partisinden. Ama ne olursa olsun Sayın Cengiz Ergün, gerek camiamızın, gerek Manisa`nın teveccühünü kazanmıştır hizmetleriyle. Allah nasip ederse, bundan sonraki süreçte de bu minval üzerinden yürüyecektir. Biz de kazanan arkadaşımız kim olursa olsun, Başkanımızla aynı diyalogu, aynı saygı sevgi içerisinde paylaşımı ve işbirliğini siyaseten götürmek niyetindeyiz. Seviyeli bir yarış olacak. Birbirimizi kırmadan dökmeden çalışıyoruz. İnşallah bu kongre Milliyetçi Hareket Partisi`nin birliğini, beraberliğini daha ileriye götürür`` diye konuştu.
"SANDIKTAN ÇIKACAK SONUCA SAYGI DUYULMALI"
Ziyaretlerinden dolayı Arslan ve ekibine teşekkür eden ve kongre sürecinin hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, ``Tabi Pazar günü yapılacak seçimler, Manisa`da partimizin ivme kazanması, yeni bir heyecan, yeni bir umut düşüncesiyle yeni bir sayfa açacaktır. Bundan sonraki seçimlere kalan 1,5 senelik süre içerisinde hem il merkezi, hem de bütün ilçeler nezdinde harekete geçirecek, lokomotif görevi görecek olan sandıktan çıkacak ekiple olacaktır. O açıdan bu önemlidir. Bundan sonraki süreçte yapılacak olan çalışmaların içerisinde yer alacak ekiple devam edecektir. Bizim bir oyumuz var. Sandıktan çıkacak olan sonuca herkesin saygıyla sarılması lazım. Seçim sonrası alınacak sonuçlarla herkesin birbirini kucaklaması lazım. Başında kucaklaşılacağı gibi, sonunda da bu kucaklaşmanın sağlanacağına inanıyorum`` dedi.
"BİZ İŞİMİZE BAKACAОIZ"
Önemli olanın partinin daha iyi neticelere ulaşabilmesi olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, şunları söyledi: ``Tabi çok çalışılması gereken bir döneme giriliyor. Bu süreç son günlerde değil, aşağı yukarı 7 aydır, 8 aydır zaten devamlı ``˜büyükşehir`, ``˜2014` söylemlerinin yer aldığı günler. Bundan sonra bu söylemler daha da artacaktır. Ama biz kendi işimize bakacağız. Manisa`dan bize 2009 seçimlerinde vermiş oldukları bütün vatandaşlarımızın partili, partili olmayan herkesten aldığımız desteğin inanıyorum ki, bundan sonraki süre içerisinde Manisa Belediyesi olarak hizmetlerimizi onlara en iyi şekilde yansıtarak, hizmetleri en güzel şekilde vermek suretiyle görevimizi ifa etmeye çalışacağız. Ben şimdiden sizlere başarılar diliyorum. Kazanacak olan arkadaşı şimdiden kutluyorum. Allah utandırmasın.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Trabzon Ortahisar Ziraat Odası’nı ziyaret ederek ildeki ziraat odalarının da katılımıyla gerçekleştirilen toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bayraktar, 2025 yılının tarım açısından afetlerle geçen zorlu bir yıl olduğunu söyledi. Türkiye’nin çok ağır bir tarımsal süreçten geçtiğini belirten Bayraktar, "2025 yılı bir afet yılı. Cumhuriyet tarihinin en büyük afetlerini yaşadık. Don felaketi 65 vilayette etkili oldu. Karadeniz Bölgesi de bu felaketten olumsuz etkilendi. Bu vilayetlerin tamamını dolaştım, Trabzon’a da geldim. Dondan etkilenen fındık bahçelerini yerinde inceledim. Ardından havaların ısınmasıyla birlikte bu kez kuraklık tehdidiyle karşı karşıya kaldık. Yaşadığımız kuraklık başta fındık olmak üzere üretimde birçok aksamaya neden oldu" dedi. Fındık üretiminde ciddi kayıplar yaşandığını vurgulayan Bayraktar, "Yaklaşık 717 bin ton olan rekoltemiz yüzde 40 kayıpla 441 bin tona düştü. Bunun sonuçlarını sahada çok net gördük" ifadelerini kullandı. "Rekolte düşmesine rağmen fiyatların gerilemesi normal değil" Fındık fiyatlarına da değinen Bayraktar, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından açıklanan fiyatların ardından piyasadaki hareketliliği değerlendirdi. Bayraktar, "TMO, Giresun kalite fındık için 200 lira, levant kalite için 195 lira, 190 lira da sivri kalite için fiyat açıkladı. Bu açıklamanın ardından fındık fiyatlarının Eylül ayında 330 lira seviyesine kadar çıktığını gördük. Ancak Eylül’den sonra fiyatlar düşüşe geçti. Bugün geldiğimiz noktada Giresun kalite 210 lira, levant kalite ve diğer fındıklar 180-190 lira seviyesine geriledi. Trabzon’da ise fiyatların 160 liraya kadar düştüğünü görüyoruz. Bu rekolteye rağmen fiyatların bu kadar düşmesi normal değil" diye konuştu. "Hürmüz Boğazı’nın kapanması girdi maliyetlerini artırdı" Artan maliyetlere de dikkat çeken Bayraktar, "Bölgedeki savaş ve Hürmüz Boğazı’nın kapanması girdi maliyetlerini artırdı. Mazot ve gübre fiyatları yükseldi. Üreticilerimiz ciddi bir maliyet baskısı altında. Bu nedenle hükümetimizden girdi desteklerinin artırılmasını talep ettik. Bütün ürünlerde maliyet sorunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu. "Kokarca ile mücadelede daha fazla kaynak şart" Zararlılarla mücadele konusuna da değinen Bayraktar, özellikle kahverengi kokarca tehdidine dikkat çekerek, "Kokarca ile çok ciddi mücadele vermek zorundayız. Bu noktada tüm kurum ve kuruluşlar üzerine düşeni yapmalı. Hızlı şekilde ürüyorlar ve havaların ısınmasıyla birlikte kışlaklardan bahçelere doğru yayılıyorlar. Halen bu zararlıyı tamamen ortadan kaldıramadık, tehdit olmaya devam ediyor. Sadece fındıkta değil birçok ürüne ciddi zarar veriyor. Mücadelenin dozunu artırmamız gerekiyor. Bunun için de daha fazla kaynak ayrılmalı" ifadelerini kullandı.
Trabzon Trabzonspor’dan Abdülkerim Bardakcı açıklaması Trabzonspor Kulübü, Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından, bordo-mavili futbolcu Onuralp Çakıroğlu ile sarı-kırmızılı futbolcu Abdülkerim Bardakcı arasında yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, karşılaşma sonrası galibiyet sevincine eşlik eden müzik sırasında Onuralp Çakıroğlu’nun takım arkadaşlarıyla birlikte kutlama yaptığı belirtilerek, bu esnada Abdülkerim Bardakcı’nın oyuncuya yönelik sözlü sataşmada bulunduğu ifade edildi. Abdülkerim Bardakcı’nın "Kaç yaşındasın lan sen" ifadeleriyle futbolcuya tepki gösterdiği aktarılırken, Onuralp Çakıroğlu’nun karşılık vermediği ve yalnızca rakip oyuncuya soyunma odasına gitmesi gerektiğini işaret ettiği kaydedildi. Trabzonspor açıklamasında, "Buna rağmen ilgili futbolcu sözlü sataşmasını sürdürmüş ve ardından oyuncumuza yönelik fiziki müdahale girişiminde bulunmuştur. Herhangi bir provokatif davranışta bulunmadığı açıkça görülen ve yalnızca galibiyet sevincini yaşayan futbolcumuza yönelik bu yaklaşımı şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi. Öte yandan kulüp, olayın ardından sosyal medyada Onuralp Çakıroğlu hakkında yapılan paylaşımların da kabul edilemez olduğunu belirterek, sorumlular hakkında gerekli hukuki süreçlerin başlatılacağını vurguladı.
Mersin Tarsus’ta ırmakta kaybolan genç için seferber oldular: Vali Toros bölgede Mersin’in Tarsus ilçesinde Berdan Irmağı’na atladıktan sonra kaybolan 18 yaşındaki Batu Yetiş Kerem Kaplan için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Mersin Valisi Atilla Toros, arama ve tarama çalışmalarını yerinde inceledi. Olay, dün Tarsus Şelale bölgesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 18 yaşındaki Batu Yetiş Kerem Kaplan, henüz bilinmeyen bir nedenle Berdan Irmağı’na atladı. Kısa süre içerisinde akıntıya kapılan genç gözden kayboldu. Kaplan’ın suya atlama ve kaybolma anı çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ve polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin hem su yüzeyinde hem de su altında yürüttüğü ilk günkü çalışmalardan sonuç alınamadı. Yaklaşık 5 kilometrelik alanda arama ve tarama çalışmaları başlatılırken, sabahın erken saatlerinde ekipler yeniden bölgeye gelerek çalışmalara devam etti. Suyun kesildiği ırmakta sürdürülen çalışmaları Mersin Valisi Atilla Toros da yerinde takip etti. Vali Toros’a Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ve İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz eşlik etti. Vali Toros, baba Osman Kaplan ile görüşerek ilgili birimlerin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü ve netice alınana kadar aramaların devam edeceğini ifade etti. Tır şoförü olduğu öğrenilen baba Osman Kaplan ise sabah saatlerinden itibaren ekiplerin yoğun şekilde çalıştığını belirterek, "Devletimizden Allah razı olsun. Allah’ın takdiri, inşallah bulunur. Sabah 06.00’dan beri burada ekipler çalışıyor" dedi. Çalışmalara Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığına bağlı dalgıçlar, İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekipleri, AFAD ile Türkiye İzcilik Federasyonu Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği ekiplerinin katıldığı öğrenildi. Kayıp gencin bulunması için ekiplerin hem suda hem de kıyı hattında arama çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüğü bildirildi. Valilikten açıklama Öte yandan Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada, "4 Nisan 2026 tarihinde saat 16.45’te 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbarda, 2008 doğumlu Y.K.B.K. isimli vatandaşımızın Tarsus Şelalesinde suda kaybolduğu bilgisi alınmıştır. İhbarın ardından ekipler bölgeye ivedilikle sevk edilmiştir. Arama kurtarma çalışmalarının ikinci gününde bölgede; polis dalgıç ekipleri, AFAD dalgıç ve su üstü ekipleri, AFAD arama kurtarma personeli (dron destekli), itfaiye dalgıç ekipleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca Ankara AFAD İl Müdürlüğü tarafından 1 araç, 4 personel ve 1 bot takviye amacıyla bölgeye sevk edilmiştir. 8 araç, 39 personel, 3 bot ve 1 dron ile arama kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Tüm ekiplerimiz olay yerinde arama kurtarma faaliyetlerine aralıksız devam etmektedir" denildi.