YEREL HABERLER - 22 Temmuz 2016 Cuma 19:01

Kula’da TOKİ’ye yoğun talep

A
A
A
Kula’da TOKİ’ye yoğun talep

Manisa’nın Kula ilçesinde yapılması planlanan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarının talep ve anket çalışması tamamlandı.
Kula Kaymakamı Murat Güven, vatandaşların talebi doğrultusunda konut tiplerinin belirlenmesi amacıyla kaymakamlık tarafından kurulan başvuru merkezine yoğun bir ilgi olduğunu söyledi. Kaymakam Güven, çalışmalar sonucunda TOKİ konutlarına talep sayısının belli olduğunu ve konut tiplerinin de netlik kazandığını ifade etti. Güven, "16 Haziran 2016 tarihinden bugüne kadar toplam bin 657 konut başvurusu yapılmış olup, incelemeler sonrasında 57 talep sahibinin şartlara uymadığı tespit edildi. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızdan 800 kişi 3+1 (130 metrekare), 356 kişi 3+1 (115 metrekare), 260 kişi 2+1 (70-75 metrekare) şeklindeki daireleri talep etti. Kaymakamlık olarak biz bu ön çalışmayı tamamladık. Önümüzdeki günlerde hazırlayacağımız dosyayı TOKİ’ye göndereceğiz. Bundan sonraki aşamada ise TOKİ’nin çalışmaları devreye girecek." dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da film sahnelerini aratmayan şüpheli-polis kovalamacası kamerada Aksaray’da polisin şüphe üzerine kimlik kontrolünden geçirmek istediği 2 şahıs, ekipleri görünce yaya olarak kaçmaya başladı. Polis ve şüpheliler arasında yaşanan film sahnelerini aratmayan kovalamaca anları kameraya yansıdı. Şüpheliler kısa sürede yakalanırken, yağma suçundan 13 yıl 10 ay hapis cezası bulunan şüpheli, polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızıp, “Suç makinesiyim, firarım” diye de itiraf da bulundu. Edinilen bilgiye göre, Coğlaki Mahallesi’nde devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri durumundan şüphelendiği 2 şahsı kimlik kontrolünden geçirmek istedi. Şüphelilere yaklaştıkları anda polisi fark eden 2 şahıs geri dönerek yaya olarak kaçmaya başladı. Şüphelilerin kaçmasıyla birlikte asayiş ekipleri de peşine düşerken, müstakil evlerin bahçelerine girerek diğer sokaklara kaçan şüpheli ve polisler arasında kovalamaca yaşandı. Kameraya da yansıyan kovalamacada ekiplerin durumu emniyet haber merkezine anonsla bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi. Siren seslerinin yankılandığı mahalle, sevk edilen ekiplerle birlikte adeta abluka altına alarak şüphelilerin mahalleden çıkmasını önledi. Bir süre yaşanan kovalamaca ve arama çalışmasında şüpheliler polis ekiplerince aynı mahallede yakalandı. Yakalanan H.A.M. (23) isimli şahıs önce polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızdı, sonra da “Suç makinesiyim, firarım” diye itiraf da bulundu. Şahın yapılan Genel Bilgi Taramasında (GBT) yağma suçundan arandığı ve hakkında 13 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Gözaltına alınan H.A.M. ve kaçtığı arkadaşı E.M.M. (27) ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülürken olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.