GENEL - 03 Ekim 2017 Salı 16:34

Vali Güvençer cami ve din görevlilerini ağırladı

A
A
A
Vali Güvençer cami ve din görevlilerini ağırladı

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla cami ve din görevlilerini makamında ağırladı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla cami ve din görevlilerini makamında ağırladı.


Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan ve müftülük görevlileri Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarete Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 24 Eylül 2017 Pazar günü Amasya’da yapılan Hafızlık Yarışmasında Türkiye birincisi olan, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak hafızlık eğitimi veren Akhisar Hilaliye Erkek Kur’an Kursu öğrencisi İbrahim Önavcı da katıldı. Ziyarette konuşan İl Müftüsü Sinan Cihan Vali Güvençer’in kabulü nedeniyle teşekkür ederek, “Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftasını idrak ediyoruz. Hem 1-7 Ekim tarihleri arasında idrak edilen ve pek çok etkinlikle kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası hem de kuran kursları öğrencileri arasında yapılan Hafızlık yarışmasında Türkiye birincisi olan Hilaliye Kur’an Kursu’muzdaki öğrencimizi Sayın Valimizin huzuruna getirmek vesilesiyle bu ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz” dedi. Ziyarette Müftü Sinan Cihan ve din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik eden Vali Güvençer haftanın hayırlı ve verimli geçmesini diledi.


Amasya’da yapılan Hafızlık Yarışmasında Türkiye birincisi olan İbrahim Önavcı ile de yakından ilgilenerek tebrik eden Vali Güvençer, Önavcı’ya Cumhuriyet altını ve çeşitli kitaplar hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.