EKONOMİ - 13 Ekim 2017 Cuma 16:56

Manisa’dan 5 derneğin projesine onay

A
A
A
Manisa’dan 5 derneğin projesine onay

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca 2017 yılı proje destekleri kapsamında Manisa’dan başvuruda bulunan 17 dernekten 5’inin projeleri destek almaya hak kazandı.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca 2017 yılı proje destekleri kapsamında Manisa’dan başvuruda bulunan 17 dernekten 5’inin projeleri destek almaya hak kazandı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve dernek başkanları arasında protokol imza töreni gerçekleştirildi.


Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törenle İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından 2017 yılı proje destekleri kapsamında Manisa’dan destek almaya hak kazanan 5 dernekle imzalar atıldı.


Manisa İl Dernekler Müdürü Tekin Güzel destek için Manisa’dan 17 derneğin proje hazırladığını ve bunlardan 5’inin toplam 199 bin 813 TL destek almaya hak kazandığını açıkladı. Tekin, “En iyi turşuyu anneler kurar sonra biz’ projesi ile Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği 25 bin TL, ‘Balkan lezzetleri kitabı’ projesi ile Manisa Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği 12 bin 599 TL, ‘Yunusemre kadınlarından istihdam atağı’ projesi ile Yunusemre Muhtarlar Derneği 22 bin 60 TL, ‘Beslenme sevgi ile başlar’ projesi ile Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği 82 bin 129 TL, ‘Kendine iyi bak’ projesi ile Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği 58 bin 25 TL destek almaya hak kazandı.” dedi.


Güzel, projelere toplam 199 bin 813 TL mali destek sağlanacağını dile getirerek, Manisa’dan 2017 yılında toplam 17 derneğin proje başvurusunda bulunduğunu, bu projelerin toplam maliyetinin ise 1 milyon 690 bin 888 TL olduğunu açıkladı. Manisa’da 2017 yılında 17 derneğin proje başvurusunda bulunduğunu, bunlardan 5’inin hibe desteği almaya hak kazandığını ifade eden Güzel, derneklere başarılar diledi. Güzel, 2015 yılında 9 projeden 1’inin destek aldığını, bu sayının 2016’da 18 projeye çıktığını, destek alan proje sayısının 2 olduğunu, 2017’de ise destek alan proje sayısının 5’e çıktığını vurguladı.


Dernek başkanlarının projelerini anlatmasının ardından Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer STK’ların öneminden bahsederek başvuruda bulunan 17 projenin de değerli olduğunu dile getirerek destekleme almaya hak kazanan derneklere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.


Yapılan konuşmaların ardından Vali Güvençer, Manisa Balkanları Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Kader, Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan, Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Muhammet Akyol, Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan ve Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Eyüp Deniz ile birlikte protokol imzaladı.



Projelerin içerikleri


‘Balkan lezzetleri kitabı’ projesi ile üniversitelerde eğitim gören Balkan göçmeni gençlere burs temin edilecek. ‘Yunusemre kadınların istihdam desteği’ projesi ile İş-Kur’a kayıtlı işsiz kadınların mesir kokulu mum yapımı alanında istihdamlarının sağlaması amaçlanıyor. ‘En iyi turşuyu anneler kurar sonra biz’ projesi ile dezavantajlı kadınlara yönelik meslek atölyesi kurulacak. ‘Beslenme sevgi ile başlar’ projesi ile Çölyak hastalığı konusunda farkındalığın artırılması hedefleniyor. ‘Kendine iyi bak’ projesi ile gençleri bağımlılık yapıcı maddelerden uzak tutarak spora yönlendirmek.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır 62 yaşındaki emekli polis, pars yakın müdafaa sporuyla sağlığına kavuştu Diyarbakır’da yaşayan emekli polis memuru, kalp ve bel fıtığı gibi sağlık sorunlarındaki düzelmeleri, 62 yaşında tanıştığı pars yakın müdafaa sporuyla başardı. 2019 yılında Diyarbakır’da emekli olan polis memuru Sabri Yatkın, 2017-2018 yıllarında bel fıtığı ve kalp rahatsızlığı yaşayarak anjiyo oldu. Emekli olduktan sonra pars yakın müdafaa hocası Mücahit Yılmaz ile tanışan Yatkın, bu spor alanında yaşını bir kenara bırakarak yaptığı antrenmanlar ile sağlığında düzelmeler yaşadı. Sabri Yatkın, 2019 yılında Mücahit Yılmaz ile tanıştıktan sonra kendisinin pars yakın müdafaa savunma uzmanı olduğunu öğrendiğini söyledi. O tarihten beri de belirli aralıklarla yanına gedip bu sporu yapmaya çalıştığını belirten Yatkın, sporu yaptıktan sonra vücudunda da çok farklı değişikler meydana getirdiğini gördüğünü ifade etti. O tarihten beri Mücahit hocayı bırakmadığını aktaran Yatkın, “Sürekli peşine takıldım ve bu sporu yapmaya devam ettim. Kalp rahatsızlığımdan dolayı daha sağlıklı olmaya başladım. Bel fıtığımda düzelmeler oldu. Bu yaşımda bile rahatlıkla sporumu yapabiliyorum. Yaşım elverdiği sürece bu sporu yapmaya devam edeceğim” dedi. Uluslararası Kendini Koruma ve Mücadele Organizasyonu Genel Sekreteri, Pars Yakın Müdafaa Eğitmeni Mücahit Yılmaz, Sabri Bey’in ilk geldiği zaman kendilerine rahatsızlıklarından bahsettiğine değinerek, kendisine bu sporun engel olmadığını ve sağlık problemlerinde kurtulabilmesine destek sağlayacağını söylediklerini kaydetti. Küçük küçük antrenmanlara davet ettiklerini aktaran Yılmaz, “Kendisi de programına düzenli bir şekilde geldi ve etkin sonuç almaya başladı. Sonuç artıkça bağımlılığı daha fazla arttı. Şu anda çok şükür sağlığına kavuşmuş bulunmakta. Bizimle aktif olarak gençler gibi spor yapabilme durumuna kavuşmuş bulunmaktadır. Biz, 7’den 70’e herkesi pars yakın müdafaa sistemine davet ediyoruz” diye konuştu. “İlk etapta psikolojik olarak yapamayacağını düşünüyordu” Pars yakın müdafaa sisteminin, sağlık açısından en iyi program olduğunu öne süren Yılmaz, “İnsanları hem sokakta korumaya yönelik, hem de sağlık açısında korumaya yönelik dünyanın en iyi sistemi diyebiliriz. İlk etapta psikolojik olarak yapamayacağını düşünüyordu. 2019 yılında emekliye ayrıldıktan sonra bizimle aktif olarak çalışmalara katılmaya başladı. İlk etapta antrenman sıklığımız haftada bir gün iken, şu anda haftada 3 gün aktif olarak antrenmana gelebilmekte. Burada yaşam kalitesi arttı” şeklinde konuştu.