YEREL HABERLER - 26 Aralık 2011 Pazartesi 15:21

MANİSALI GİRİŞİMCİLERDEN `DEV ÖĞRENCİ` PROJESİNE DESTEK

A
A
A
MANİSALI GİRİŞİMCİLERDEN `DEV ÖĞRENCİ` PROJESİNE DESTEK

Manisa Girişimciler Derneği Başkanı Murat Kümüştekin, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Vali Halil İbrahim Daşöz’ü makamında ziyaret etti.
Vali Daşöz’e görevinde başarılar dileyen Başkan Kümüştekin, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Vali Daşöz’ün öncülüğünde başlatılan ‘251 Bin Dev Öğrenci’ projesine büyük destek verdiklerini belirten Başkan Kümüştekin, “Projeyi yakinen basından takip ediyoruz. Proje artık sokaktan evlere kadar taşmış durumda. Bütün Manisalıların projesi olmuştur. 251 Bin Dev Öğrenciyi temsilen 251 öğrenciyle ailelerimizle birlikte bir kahvaltıda birlikte olmak istiyoruz. Hem yeni yıllarını kutlamak hem de ihtiyaç sahibi ve etkinliği hissetmeyen öğrencilerimizin farkındalıklarını artırmak istiyoruz” dedi.
Ziyaretten ve projeye göstermiş oldukları ilgiden dolayı Başkan Kümüştekin’e teşekkür eden Vali Daşöz, “Bu tür toplumsal projeler, geniş tabanlı projeler bu tür desteklerle çok daha güç kazanacaktır. Şuna inanıyorum il olarak, halk olarak, bu şekilde desteklersek çocuklarımızla el ele vererek onları yüreklendirirsek, onlar bizi hem mutlu etmeye hem de çok şaşırtmaya devam edeceklerdir. Düşündüğünüz etkinlik çok büyük değer ifade ediyor. Bu etkinlik çocuklarımızı yüreklendirecektir. Derneğinizin kuruluş amacı ve ilimize yönelik çalışmalarınız zaten hepimizin el ele yürütmesi gereken çalışmalar. Yönetim anlayışımız zaten bu şekildedir. Şehrin ve toplumun bütün dinamikleriyle heyecanlar yaratıp, bir birimizi daha iyi motive edip daha çoğaltarak gerçekten girişimcilik kültürünü geliştirmektir. Hepimizin amacı başta ilimizin tanıtımı olmak üzere her alanda katkı sağlamaktır” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.