KÜLTÜR SANAT - 08 Aralık 2017 Cuma 10:28

Rumeli’de Evlad-ı Fatihan ve göç gerçeği konuşuldu

A
A
A
Rumeli’de Evlad-ı Fatihan ve göç gerçeği konuşuldu

Manisalı tarihçi yazar İlber Şiyak Şehzadeler Belediyesinin düzenlediği söyleşi programında ‘Rumeli’de Evlad-ı Fatihan ve Göç Gerçeği’ konusunu anlattı.

Manisalı tarihçi yazar İlber Şiyak Şehzadeler Belediyesinin düzenlediği söyleşi programında ‘Rumeli’de Evlad-ı Fatihan ve Göç Gerçeği’ konusunu anlattı. Özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği tarihi söyleşide konuşan Şiyak, Rumeli ve Balkanlar’daki Türklerin tarihteki yeri ve yaşamış oldukları göç olaylarını anlattı.


Şehzadeler Belediyesi Tarih Söyleşileri programları çerçevesinde düzenlenen programda Manisalı tarihçi yazar İlber Şiyak, ‘Rumeli’de Evlad-ı Fatihan ve Göç Gerçeği’ konusunu ele aldı. Tarihi Bedesten Nikah Salonunda düzenlenen söyleşi programına Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal ve çok sayıda lise öğrencisi katıldı. Yaklaşık iki saat süren söyleşi programında tarihçi yazar İlber Şiyak, Rumeli’de yaşayan Türkler ve bu Türklerin tarihte yaşamış oldukları zorunlu göç konularını anlattı. Öğrencilerin büyük ilgi ile izlediği söyleşi programının ardından Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Tarihçi Yazar İlber Şiyak’a çiçek takdim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.