ÇEVRE - 17 Ocak 2018 Çarşamba 11:02

Yaban hayatı koruma altında

A
A
A
Yaban hayatı koruma altında

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin en sert şekilde yüzünü gösterdiği Demirci ilçesinde yaban hayvanlarının aç kalmaması için ilçenin yüksek kesimlerine yiyecek bıraktı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin en sert şekilde yüzünü gösterdiği Demirci ilçesinde yaban hayvanlarının aç kalmaması için ilçenin yüksek kesimlerine yiyecek bıraktı. Çalışmayla yüzlerce kilo yem ve ekmek, yüksek kesimlerde dağlık ve ormanlık alanlara bırakılarak, yaban hayatının korunması hedeflendi.


Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında doğa ve sosyal içerikli projeleriyle de ön plana çıkan Manisa Büyükşehir Belediyesi, biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla kış mevsiminin en sert şekilde yüzünü gösterdiği Demirci ilçesinde yaban hayvanları için çalışma yaptı. İlçenin yüksek kesimlerinde yaban hayvanları için çeşitli bölgelere yiyecek, ekmek ve yem bırakıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinasyon İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Demircili esnaf ve vatandaş işbirliğiyle topladığı yiyecekler, ormanlık ve dağlık alanlarda hayvanların ulaşabileceği noktalara özenle bırakıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde tüm canlılara saygı anlayışıyla çalışmalar yürüttüklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinasyon İşleri Müdürü Kazım Aysan, yaban hayvanlarının korunması ve ağır kış koşullarında aç kalmaması için bu tür çalışmaların süreceğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ederek, "Bundan sonra İYİ Parti de, Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da 484. UNESCO Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen fener alayına katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve çok sayıda vatandaşla birlikte yürüyen Özel, vatandaşları selamladı. Fener alayının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu ile ilgili, “Hayırlı, uğurlu olsun. Bir siyasi partide parti içi demokratik yarış hem o partiye katkı sağlar hem de ülkenin demokrasisine katkı sağlar. Çok kıymetli adaylar yarıştı. Dikkatle takip ettik. Müsavat Dervişoğlu benimle birlikte grup başkanvekilliği yaptı. İYİ Parti’de çok emeği olan çok kıymetli bir isimdir. Bundan sonra İYİ Parti de Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz. En kısa zamanda kendisini tebrik etmek için ziyaret edeceğim. İYİ Parti iyi insanlardan oluşan bir partidir. Son seçimlerde de çok sayıda iyi insan Türkiye İttifakıyla birlikte olarak Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP’den Cumhur İttifakı’na geçit vermedi. Bu iyi insanlar kendilerine yeni bir yol çiziyor. Müsavat beye hayırlısı olsun” dedi. “Akşener Türk siyasi tarihinde önemli izi olan bir insan” Meral Akşener’in Türk siyaseti açısından önemli bir siyasetçi olduğunu söyleyen Özel, “Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan. Türk siyasi tarihinde önemli kilometre taşlarında izi olan bir insandır. Millet İttifakı’nın Kılıçdaroğlu ile mimarlarından biridir. Onun bugün veda konuşması çok anlamlıdır. Kendisine de bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarılar diliyoruz. Geçmiş süreçler bir yana biz kendisine hakkımızı helal ediyoruz. O da hakkını helal etsin. İYİ Parti ve İYİ Partililer için de hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.