GENEL - 22 Mayıs 2018 Salı 13:54

Alaşehir yatırımları görüşüldü

A
A
A
Alaşehir yatırımları görüşüldü

MASKİ Genel Müdürlüğü, Alaşehir merkeze hizmet veren ve ekonomik ömrünü tamamlamış atıksu arıtma tesisinin yerine yenisini inşa etmek için çalışmalara başladı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Alaşehir merkeze hizmet veren ve ekonomik ömrünü tamamlamış atıksu arıtma tesisinin yerine yenisini inşa etmek için çalışmalara başladı. 25 milyon TL yatırım bedeli inşa edilen tesis ile Alaşehir, modern bir tesise kavuşacak.


MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak’ı makamında ağırlayarak ilçede devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında istişarelerde bulundu.


Ziyarette, Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay ile İçme Suyu Daire Başkanı Erdal Nohutçu da yer aldı. İlçede hayata geçirilen hizmetlerin değerlendirildiği görüşmede, planlanan yatırımlarla ilgili de istişarelerde bulunuldu. Başkan Uçak, MASKİ’nin yatırımları sayesinde ilçelerinde her noktaya hizmet gittiğini belirtti. Uçak, altyapı yatırımlarından atıksu arıtma tesislerine, içme suyu sondajlarından dere ıslahlarına kadar birçok yatırıma imza atılan Alaşehir’de altyapı noktasında kalkınma sürecinin MASKİ Genel Müdürlüğü işbirliğinde devam edeceğini söyledi.



“İşbirliği içerisinde adım atmaya devam edeceğiz”


MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, 17 ilçesiyle altyapı noktasında gelişmiş bir Manisa için çalıştıklarını ifade ederek, “101 Mahalle Projemizin ardından 154 Mahalle Projemiz ile Alaşehir’de de köyden veya beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerini sağlıklı altyapılar ile donatmaya devam ediyoruz. Belde durumundan mahalleye dönüşen Yeşilyurt’ta kanalizasyon hattı döşeme çalışmamızı noktaladık. Kavaklıdere Mahallesi’nde ise 50 kilometrelik içme suyu hattı döşeme işinde yarıyı geçtik. İçme suyu depoları ile terfi binalarındaki bakım onarım çalışmalarımızın da başladığı ilçemizde, yaz aylarında ortaya çıkan su ihtiyacını gidermek için yeni sondajlar açıyoruz. Son olarak da ilçemizde ekonomik ömrünü tamamlayan atıksu arıtma tesisinin yerine yenisini inşa etmek için 25 milyon TL yatırım yaptık. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün öncülüğünde il genelinde olduğu gibi Alaşehir ilçemizde de altyapı yatırımlarını hayata geçirerek hemşehrilerimizin yaşadığı sıkıntılara çözümler üretiyoruz. Alaşehir Belediye Başkanımız Ali Uçak ile de işbirliği içerisinde ilçemizin kalkınma hamlesi devam edecek” dedi.



Alaşehir ilçe merkezinde atıksu arıtma tesisi inşa edilmeye başlandı


25 milyon TL yatırım ile inşa edilen tesis sayesinde ilçe merkezine modern bir tesis kazandırılmış olacağını kaydeden Coşkun, mevcut tesisin ekonomik ömrünü tamamlamış olması nedeniyle hayata geçirilen proje kapsamında zemin ıslah çalışmalarının yapıldığını anlatarak kısa süre içerisinde tesiste betonarme imalatlar başlayacağını bildirdi.



Atıksu arıtma tesislerine 204 milyon TL yatırım yapıldı


MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, çevre kirliliğini önleme noktasında üstlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını ifade ederek, “Bugüne kadar atıksu arıtma tesislerine 179 milyon TL yatırım yapmıştık. Alaşehir merkeze kazandıracağımız tesis ile bu rakam 204 milyon TL’ye çıkıyor. İdaremiz, ilk kurulduğunda Alaşehir ilçemizdeki mevcut tesis işletmeye alınmış ancak ekonomik ömrünü de tamamladığı için yerine yeni bir tesis inşa etmek için çalışmalara başlamıştık. İlk olarak zemin ıslahı yapılan tesiste, yakın zamanda betonarme imalatlara geçeceğiz. Gediz ve Bakırçay Havzası’nın özlenen temiz günlerine kavuşması noktasında MASKİ Genel Müdürlüğü olarak üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde hareket ediyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün liderliğinde gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Manisa miras bırakacağız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Arya tesisleri Kuşadalıların vazgeçilmez adresi oldu Kuşadası Belediyesi’nin öz iştiraklerinden olan ve yüksek kalite standartlarına uygun olarak işletilen ARYA A.Ş’nin modern ve konforlu tesisleri, misafirlerine güler yüzlü uzman personeliyle sunduğu hizmet, uygun fiyatları ve lezzetli ürün çeşitliliğiyle kentte her mevsim ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Kuşadası’nın farklı noktalarında bulunan tesislerde, Adalı Kart sahiplerine özel indirimler de uygulanıyor. Başkan Ömer Günel’in göreve gelmesiyle uygulanan mali disiplin sayesinde istikrarlı bir yapıya kavuşturulan, benimsenen profesyonel yaklaşımla da yenilenerek modern ve estetik bir görünüm kazanan ARYA A.Ş Tesisleri, Kuşadalıların vazgeçilmez adresi olmaya devam ediyor. Uygun fiyata sunduğu lezzetleri ile de beğeni toplayan konforlu tesisler, her gün binlerce kişiyi ağırlıyor. İşletmelerde görevli personel ise her daim güler yüzlü hizmetleriyle ziyaretçilerden tam not alıyor. Yüksek kalite ve hijyen standartları uygulanıyor Yüksek kalite standartlarına uygun olarak işletilen tesislerde gıda ürünlerinin hijyenik bir ortamda üretilmesi ve saklanması için gerekli olan her türlü önlem alınıyor. Bu amaçla ARYA A.Ş’de görev yapan gıda mühendisi, düzenli olarak kent genelindeki tüm tesislere giderek imalathane bölümlerinin hijyen kurallarına uygun olup olmadığını denetliyor. Arıtılmış suyun kullanıldığı ARYA tesislerinde gıda, su ve diğer ürünlerden alınan numuneler, gerekli olan testlerin yapılması için her hafta laboratuvara yollanıyor. Adalı Kart’ın ayrıcalıklı dünyası burada ARYA Tesisleri’nde, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tarafından Ocak ayında yaşama geçirilen Adalı Kart uygulaması kapsamında Kuşadalılara avantajlar da sunuluyor. Kuşadası’nda ikamet etme şartıyla 18 yaşını doldurmuş herkesin sahip olabildiği Adalı Kart ile tesislerde alkol hariç diğer ürünlerde yüzde 30 indirim yapılıyor. Önümüzdeki günlerde, kentteki diğer anlaşmalı işletmelerde de yaygınlaşacak olan uygulama yüzleri güldürüyor. Tesislerdeki hizmetten çok memnun olduğunu belirten Sultan Gözdağ, “Her zaman ilk tercihimiz ARYA tesisleri oldu. Adalı Kart’ın çıkmasıyla birlikte de daha sık gelmeye başladık. Tesisler gerçekten he yönüyle mükemmel. Başkan Ömer Günel’e teşekkür ediyorum” dedi. Torunlarıyla birlikte Bülent Ecevit Parkı’nın hemen yanında bulunan ARYA Kafe Bistro’ya gelen Nadir Arslan ise, “Öncelikle Adalı Kart sahiplerine yapılan indirim özellikle biz emekliler için çok faydalı oldu. Tesislerde yemeklerden tatlılara kadar tüm yiyecekler çok lezzetli. Çalışan personelden de memnunuz” diye konuştu.
Zonguldak Hacı adayları kutsal yolculuğa hazırlanıyor Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde kutsal topraklara gidecek olan 45 hacı adayına 2 gün boyunca eğitim verildi. Zonguldak’ın Alaplı İlçe Müftülüğü,2024 yılında İlçede kutsal topraklara hac farizasını yerine getirmek üzere yola çıkacak olan hacı adaylarına yönelik "Hac Hazırlık Kursları" düzenledi. Haydar Çaturoğlu Hafızlık Erkek Kur’an Kursu Konferans Salonunda düzenlenen seminerlerde hacı adaylarının, hac ibadetini eksiksiz bir şekilde yerine getirmeleri için sunumlar yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Hac Organizasyonunda Alaplı İlçe Müftüsü Dr. Yılmaz Çelik, Şube Müdürü, Vaizler ve Din Hizmetleri Uzmanı tarafından Hacı adaylarına bilgiler verildi. Bu sene Alaplı İlçemizden toplam 45 Hacı adayının kutsal topraklara gideceğini söyleyen İlçe Müftüsü Dr. Yılmaz Çelik, "Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Seyahat Acenteleri organizasyonu ile bu sene toplam 45 kişi Hac görevini yerine getirmek için İlçemizden yola çıkacak. Başkanlığımız organizasyonu ile toplam 22 Hacı adayımız olmak üzere ilk grubumuz 11 Mayıs itibari ile ilçemizden kutsal topraklara hareket edecekler. Bizler de Hacı adaylarımızın ibadetlerini eksiksiz, huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmelerini sağlamak amacıyla iki gün süren seminerlerimizle Hacı adaylarımızı bilgilendirdik. Rabbim şimdiden haccımızı ve dualarımızı kabul eylesin. Salimen gidip salimen güzel ülkemize dönebilmeyi nasip eylesin” dedi.