GENEL - 13 Ağustos 2018 Pazartesi 17:35

Atatürk Kent Parkındaki derede ıslah ve temizlik çalışmaları tamamlandı

A
A
A
Atatürk Kent Parkındaki derede ıslah ve temizlik çalışmaları tamamlandı

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesinde yer alan Atatürk Kent Parkı içinden geçen derede tamamladığı temizlik ve ıslah çalışmaları sayesinde su akışını daha sağlıklı ve kontrollü hale getirdi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesinde yer alan Atatürk Kent Parkı içinden geçen derede tamamladığı temizlik ve ıslah çalışmaları sayesinde su akışını daha sağlıklı ve kontrollü hale getirdi.


MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisalıların daha temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşayabilmeleri adına hizmetlerini sürdürüyor. MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan ve şehrin en gözde sosyal mekanlarından biri olan Atatürk Kent Parkı’nda başlattığı ıslah ve temizlik çalışmalarını tamamladı. Deredeki suyun daha kontrollü ve sağlıklı şekilde akışını sağlamak amacıyla 3 adet seddede iyileştirme ve 3 adet de yeni sedde yapıldı. Seddelerin üzerine de bordür taşı döşenerek görsellik kazandırıldı. Ayrıca 6 adet paslanmaz sürgülü kapak imalatı gerçekleştirildi. Temizlik ve ıslah çalışmasının yanı sıra dere de klor sistemi aktif hale getirilerek çamur, kötü koku ve yosun oluşumu engellendi.


Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, “Manisa Büyükşehir Belediyemiz tarafından Manisamıza kazandırılan Atatürk Kent Parkı içerisinden geçen deremizdeki çalışmaları tamamladık. Vatandaşlarımızın uğrak yeri olan parkımızda yer alan deremizi daha sağlıklı hale getirmek için hayata geçirdiğimiz temizlik ve ıslah çalışmaları sayesinde parkımıza güzellik kazandırdık. Devir daim ve klor sistemini de aktif hale getirerek sıcak havalarda kötü koku ve dere içerinde yosun oluşumunu da engelledik. İçerisinde yaşayan canlılar için de güzel bir yaşam alanı ortaya çıktı. Bu güzelliğin korunması hususunda da vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Başkan Başdeğirmen: "Bugün Isparta’mız ülkemizde söz sahibi olan bir şehir haline gelmeye başladı" Isparta Genç İş İnsanları Derneği (IGİAD) Başkan Süleyman Çağrı Çiftçi ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, her düşünce ve fikre açık olduklarını belirterek, "Bugün Isparta’mız, ülkemizde söz sahibi olan bir şehir haline gelmeye başladı" dedi. Isparta Genç İş İnsanları Derneği (IGİAD) Başkan Süleyman Çağrı Çiftçi ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile Isparta Belediyesinde bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren ve teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bugüne kadar dernekle uyumlu bir şekilde çalıştıklarını, iş birlikleri yaptıklarını aktardı. Başkan Başdeğirmen, "Tabii ki Isparta’da genç olarak sizlerin bu işlerin içerisinde olması bizim ufkumuzu daha çok açıyor, daha farklı projeler ortaya çıkıyor. Bugüne kadar sizlerin projelerinden istifade ettik. Bundan sonra da inşallah aynı düşünce ve aynı amaçla Isparta’mıza hizmet edecek güzellikleri hep beraber paylaşmak istiyoruz. Bizlere vermiş olduğunuz düşünceler, fikirler çok değerli" şeklinde konuştu. Her düşünce ve fikre açık olduklarını aktaran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, "Bugün Isparta’mız ülkemizde söz sahibi olan bir şehir haline gelmeye başladı. Daha önceleri Isparta’ya özel turlar yapılmazken, şimdi komşu illerimizden günübirlik veya 2 günlük özel turlar yapılmaya başlandı. Andık Deresi, Kirazlıdere, Gölcük, Eğirdir olsun o değerleri gayet güzel bir şekilde sunabiliyoruz. Şehrimize dışarıdan misafir alabiliyoruz. Bunlar da sizin gibi genç arkadaşlarımızın bizlere verdiği fikirlerdi. Hepimiz Isparta için bazı şeyler yapmaya çalışıyoruz. O yüzden sizlerin fikirlerinizi önemsediğimizi de belirtmek istiyorum. Bundan sonraki çalışmalarımızda da el birliği, güç birliği yaparak şehrimize hizmet edelim" görüşlerinde bulundu.