YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 13:25

MANİSA BELEDİYESİ`NDE YILIN SON PROTOKOLÜ İMZALANDI

A
A
A
MANİSA BELEDİYESİ`NDE YILIN SON PROTOKOLÜ İMZALANDI

Manisa Belediyesi, Pazarcılar Odası ile tahsis protokolü imzaladı.
Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün makamında gerçekleşen protokol törenine Belediye Başkan Yardımcısı Funda Solak, Zabıta Müdürü Aydoğan İra, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Manisa Sebze Meyve ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener ile Pazarcılar Odası üyeleri katıldı. Protokol öncesi bir açıklama yapan Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, “Biliyorsunuz pazarlarımızın halkımıza en iyi hizmeti verebilmesi, pazarcı esnafımızın da hizmet kalitesini arttırması, rahat ve huzurlu bir ortamın sağlanması konusunda, başta Zabıta Müdürlüğü olmak üzere siz değerli büyüklerimizle birlikte pazaryerlerini bugünlere kadar getirdik. Buraya da Belediye Meclisi’nin ve sizin desteklerinizle protokolümüzün yenilenmesi için geldik. 2012 yılının halkımıza, pazarcı esnafımıza bol kazanç, sağlık ve huzur getirmesini diliyoruz. Bu protokolün de Belediyemize, odamıza, pazarcı esnafımıza ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
"HAL YASASI’NA AYNEN UYACAĞIZ"
Yeni yılda hizmet çıtasının yükseltilmesini temenni eden MESOB Başkanı Hasan Geriter de yaptığı açıklamada, “Yılın son mesaisinde Sayın Belediye Başkanımıza 2011 yılındaki Manisa’ya ve Manisa’daki esnaf ve sanatkarlara yapmış olduğu hizmet ve desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Temennimiz 2012 yılında bu yapılan hizmet ve başarıların çıtasını biraz daha yükseltebilmek. Her yıl yapmış olduğumuz özellikle pazarcı esnafımızı yakından ilgilendiren bu protokolün 2012 yılı içinde de hayırlı olmasını diliyorum. Tabi 2012 yılında değişen Hal Yasası’na aynen uyacağımızı, bu yasayla bazı ufak tefek sıkıntılar yaşanabileceğini ama belediyemizle beraber halkımızın ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verme açısından onlara da destek vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle görüşlerinden, fikirlerinden hep destek aldığımız Sayın Başkanıma, ailesine, tüm çalışanlarına yeni yıllarını bir kez daha tebrik ediyorum. Başarılı bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum” diye konuştu.
"TEK AMACIMIZ HİZMETİN EN İYİSİNİ SUNMAK"
Ziyaretlerinden dolayı Geriter, Şener ve Pazarcılar Odası üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “Yeni bir yılın arifesindeyiz. Yapmış olduğumuz çeşitli görüşmelerimizde kurumlar arası işbirliğine her zaman açık olduğumuzu, önemli olan burada vatandaşın hizmet noktasında daha iyiyi nasıl sunarız, tek amacımızın bu olduğunu hep ifade ettik. Bu düşünce çerçevesinde odamızın bize yaptığı talep noktasında, mecliste de aldığımız karar üzerine mevcut protokolün uzatılması konusunda çalışmalarımızı tamamladık. Bugün de bunu imza altına alacağız. 2011 yılında olduğu gibi, 2012 yılının da hepimize, halkımıza, esnafımıza, tüm Manisa halkına sağlık, sıhhat, huzur içerisinde bir yıl olmasını temenni ediyoruz” dedi.
Pazaryerlerinde iyileştirme yapmanın öncelikli hedefleri arasında yer aldığını vurgulayan Başkan Ergün, şunları söyledi; “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay içerisinde Horozköy pazaryerinin üst kapamalarını yaparak, oradaki kötü durumdan inşallah pazarcı esnafımızı da daha iyi şartlarda hizmet vermesi konusunda çalışmaları yaptık. Nasipse çok kısa süre içerisinde yeni yerlerine taşınacaklar. Tabiî ki diğer pazarlarımızda da sıkıntılar vardır. Sokak yayılmaları konusunda problemler vardır. Hem Karaköy Pazarı, hem Alaybey Pazarı, hem Laleli Pazarı, Hafsa Sultan Mahallesi sakinlerinin küçük de olsa bir pazaryeri talepleri var gibi sorunları tahmin ediyorum bu önümüzdeki günler içerisinde yine odamızla sizlerle bir araya gelerek, bunların da çözüm yollarını hayata geçirmek düşüncesindeyiz. Ben protokolün bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle tüm Manisa halkının yeni yılını kutluyorum. Sağlık, sıhhat, huzur içerisinde, mutluluk içerisinde bir 2012 yılının olması tek temennimiz ve isteğimiz. Mutlu yıllar.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı Burdur’da sokakta yürüdüğü sırada yaşlı adamın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasp edip tartaklayan şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sabah saatlerinde Şekerevleri Mahallesi eski gülyağı fabrikası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre dolaşmak için evden çıkıp yolda yürüyüş yapan Halil T.(68) eski gülyağı fabrikası önüne geldiği sırada karşısından gelen M.A.(22) isimli şahıs, gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı gasp etmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında yaşlı adamın kafasına vuran ve yere düşürüp yaralayan M.A. yaşlı adamın cüzdanını ve telefonunu alıp olay yerinden kaçtı. Olayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Halil T. ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşlı adamı darp ederek cüzdanını ve telefonunu çalan M.A. isimli şüpheli ise çok geçmeden yaşanan kovalamacanın ardından Burç Mahallesi Aşıklar Parkı civarında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken gasp ettiği Bin 900 TL para ve yaşanan kovalamaca esnasında düşürdüğü yaşlı adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi.