YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 14:47

ÜLKEM KOLEJİ ANASINIFINDAN RESİM SERGİSİ

A
A
A
ÜLKEM KOLEJİ ANASINIFINDAN RESİM SERGİSİ

ODTÜ Ülkem Koleji anasınıfı öğrencileri yıl içerisinde yaptığı birbirinden güzel resimleri Pizza House’da sergiliyor.
Ana sınıfı öğretmenleri Gülcan Esen, İsmet Babuş, Handan Gülpınar, Özlem Yoldaş, Burcu Gerguş resim sergisindeki çalışmaları 4, 5 ve 6 yaş grubundaki öğrencilerin pastel boya ile yaptığı serbest resim çalışmaları yaptıklarını belirttiler. Öğretmenler, "Öğrencilerimiz resimlerinde yaratıcılıklarını ortaya koydular. Resim çalışması öğrencilerin hayal dünyasını zenginleştirir. Anasınıfında yapılan resim çalışmasında, öğrencilerin el becerileri geliştirilirken, grup çalışmasıyla birlikte paylaşımcılıkları artar. Bu tür sergiler çocukların hayal dünyasına zenginlik katara ve ortaya çıkardıkları eserleri ailelerine gösterdiklerinde ise çocuklar çok mutlu olır, özgüvenleri gelişir." dediler.
Sergilenen resimleri görmeye giden minikler, kendileri için özel hazırlanmış olan pizzaları yiyerek mutlu oldular. Müdür yardımcısı Melahat Güvenç, “Resim gibi etkinliklerin çocuğun dünyasına katkısı büyüktür. Çocuklar kendilerini ifade ettikleri ölçüde gelişirler. Bu sebeple, sanat da çocuğun kendini geliştirmesine büyük imkan tanır. Sanatla ilgilenmek çocuğun okul başarısına da olumlu yansır. Kendilerini daha iyi tanır, böylece kişiliklerini daha sağlam olarak geliştirebilirler” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.