GENEL - 10 Aralık 2018 Pazartesi 11:01

Alaşehir Belediyesi’nden ’Hoşgeldin Bebek’ Projesi

A
A
A
Alaşehir Belediyesi’nden ’Hoşgeldin Bebek’ Projesi

Alaşehir Belediyesi, hayata geçirdiği “Hoş geldin Bebek” projesi ile çocuk sahibi olan ailelerin mutluluklarına ortak oluyor.

Alaşehir Belediyesi, hayata geçirdiği “Hoş geldin Bebek” projesi ile çocuk sahibi olan ailelerin mutluluklarına ortak oluyor.


Sosyal belediyecilik alanında önemli hizmetleri yerine getiren Alaşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Hoş geldin Bebek” projesi devam ediyor. Proje kapsamında belediye personelleri yeni doğan bebeklerin aileleri ziyaret ederek ailelerin mutluluklarını paylaşıyor.



“Her zaman yanınızdayız"


Projeyle ilgili açıklama yapan Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, "Anne ve babaların mutluluğuna ortak olmayı amaçladığımız projemizde yeni doğan bebeklerin ihtiyaç duyacağı ürünlerin yer aldığı bebek setimizi hediye ederek sevinçlerine ortak oluyoruz. Hastalıkta, sağlıkta ve doğumda hayatın her alanında halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda yeni doğan bebeklerimize sağlıklı uzun ömür diliyor, kıymetli anne ve babalarına aileleri ile birlikte güzel bir yaşam sürmelerini temenni ediyorum.” diye konuştu.


Aileler Alaşehir Belediyesi’nin ‘Hoş geldin bebek’ projesini çok başarılı bulduklarını belirterek, Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak’a teşekkürlerini iletti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Çocuğunuzun gelişimi için ona oyun oynayacak zaman tanıyın Uzmanlar geleneksel oyunların çocuğun duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimine doğrudan katkı sağlayan en önemli enstrümanlardan biri olduğunu dile getirdi. Bu kapsamda harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin duygusal, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla öz kültürümüzde yer alan geleneksel çocuk oyunlarını okul ortamlarında canlanmasını teşvik etmek amacıyla "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Öğretmen Uygulama Kılavuzu" hazırlayıp 81 ilde organize edilen şenliklerle hayata geçirmeye başladı. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Geleneksel Çocuk Oyunları Bursa İl Şenliği Nilüfer Emir Koop İlkokulunda gerçekleştirildi. Şenlik öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan bin 400 kişinin katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Bursa Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği açılışı Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu tarafından yapıldı. Alireisoğlu, “Bir ülkenin geleneksel oyunları o ülkenin somut olmayan kültürel mirasıdır. Geleneksel oyunlara baktığımızda tamamının bir değere binaen açığa çıktığını görmekteyiz. Oyun bir anlamda çocuğu hayata hazırlama noktasında kazanması gereken temel yaşam becerilerinin temelini oluşturmaktadır. Bilimsel araştırmalar oyunun çocuğun bilimsel, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimine doğrudan katkı sağlayan en önemli enstrümanlardan biri olduğunu ifade etmektedir. Bu kapsamda bakanlığımızın öğrencilerin duygusal, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla öz kültürümüzde yer alan geleneksel çocuk oyunlarını okul ortamlarında canlanmasını teşvik etmek amacıyla "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Öğretmen Uygulama Kılavuzu" hazırlamıştır” dedi. Tüm gün coşkuyla eğlenen çocukların yanı sıra veli ve öğretmenlerinde mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım gibi geleneksel çocuk oyunlarını oyun liderleri eşliğinde oynarken çok eğlendikleri ve çocukluklarına geri döndükleri gözlendi.
Eskişehir Eskişehir’de marketlerde fiyat ve etiket denetimi yapıldı Eskişehir’de, Ticaret Bakanlığı ekipleri tarafından marketlerdeki fiyat ile etiketlere yönelik gerçekleştirilen denetimde, ürünlerin 3 aylık alış ve satış fiyatları kontrol edildi. Ticaret Bakanlığına bağlı Eskişehir Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, fahiş fiyat kontrollerine devam ediyor. Bu çerçevede, il müdürlüğüne bağlı ekiplerce, Eskişehir’deki marketlerde denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde ürünlerdeki reyon ve kasa fiyatı ile arasında uyuşmazlık olup olmadığı gibi çeşitli konularda incelemeler yapıldı. Ayrıca, satışa sunulan ürünlerin fahiş fiyat artışına yönelik gerçekleştirilen kontrollerde, 3 aylık alış-satış fiyatları da kontrol edildi. Denetimlerin, hem tüketiciyi hem de esnafım haklarını korumaya yönelik düzenlendiği belirtildi. “Sadece tüketicilerimizi değil dürüst esnaf tacirimizin de haklarını korumayı amaçlıyoruz" Eskişehir Ticaret İl Müdürü Cemil Kürkçü, yapılan denetimler hakkında konuştu. Temel gıda ve ihtiyaç maddelerinde haksız fiyat artışı kontrollerinin periyodik bir şekilde sürdüğünü belirten Kürkçü, "Ticaret Bakanlığı olarak, temel gıda ve ihtiyaç maddelerinde haksız fiyat artışı, fiyat etiket denetimleri bakanlığımız ve valimizin talimatlarıyla her zaman şikâyet üzerine ve periyodik olarak yoğun bir şekilde devam etmekteydi. Denetimlerimizde ürünlerde fahiş fiyat artışı olup olmadığı, kasa fiyatı ile etiket fiyatı arasında uyuşmazlık olup olmadığı, etiketlerde birim fiyatının olup olmadığı ve fiyat değişim tarihi gibi özellikler ile uyarılara bakıyoruz. Bunları olmayanlar hakkında yasal işlemler yapıyor, ikaz ve uyarılarımızda bulunuyoruz. Ayrıca, haksız fiyat artışıyla ilgili son 2-3 ay içerisinde fiyat hareketleri, bugünkü fiyat hareketlerinin farklarını karşılaştırıp, bunları bakanlığımızda bulunan Haksız Fiyat Artışı Kurulu’na göndermekteyiz. Burada herhangi bir usulsüzlük varsa kurul tarafından idari yaptırım uygulanmaktadır. Malum, bu konuda yeni yasal düzenlemeler yürürlüğe girmiş, cezalarımız bir hayli caydırıcı nitelikte artmıştır. Meyve sebze reyonlarımızda da ürünlerde menşei ve geliş fiyatı bilgilerini Hal Kayıt Sistemi üzerinden takip ediyor ve izliyoruz. Bu denetimlerde sadece tüketicilerimizin korunmasını amaçlamıyoruz, dürüst esnaf tacirimizin de haklarını korumasına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın böyle bir sorunla karşılaştıkları zaman Ticaret İl Müdürlükleri’mize ve Alo 175 Tüketici Hattı’na şikâyetlerini yapmalarını istiyoruz" dedi.
Aydın Söke Belediyesi’nden Çevre Günü etkinliği Söke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen çevre günü etkinliği, Zeytindalı Parkı’nda coşkuyla gerçekleştirildi. Etkinlikte, Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler çevre bilincine dikkat çekmek için bir araya geldi. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün de destek verdiği etkinlikte, geri dönüşüm atölyeleri kuruldu. Atölyelerde eşyaların tamir edilebileceğine, bazı doğal içeriklerin evlerde hazırlanabileceğine ve aynı zamanda üretimin önemine dikkat çekildi. İzciler tarafından gösteriler yapılırken; TEMA Vakfı’nın minik gönüllüleri de etkinliğe renk kattı. Çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu etkinlikte, katılımcılar eldivenlerini giyerek çevre temizliği yaptı. Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile birlikte çöp toplama etkinliğine katıldı. Başkan Arıkan, temizliğin ve çevre güzelleştirilmesinin belediyenin asli görevlerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Ancak yaşadığımız kenti hep birlikte temiz tutabiliriz. Vatandaşlarımızın da duyarlılığı bizim için çok önemli. Çevre bilinci önce ailede başlayıp, sonra okullarda ve sosyal yaşamda devam ediyor” dedi. Başkan Arıkan konuşmasında küresel ısınmaya da ayrıca değinerek; “toplum olarak evimiz olan dünyaya sahip çıkmalı, geleceğimiz için çevre konusunda çok daha fazla duyarlı olmalıyız” dedi. Söke Belediyesi, bu tür etkinliklerle çevre bilincini yaygınlaştırmayı ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmayı hedefliyor.