GENEL - 09 Ekim 2019 Çarşamba 17:27

Manisa, turizm şirketlerine tanıtılacak

A
A
A
Manisa, turizm şirketlerine tanıtılacak

Vali Ahmet Deniz, Manisa’nın tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Türkiye’nin önde gelen 14 acente temsilcisi ile Obasya’da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Vali Ahmet Deniz, Manisa’nın tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Türkiye’nin önde gelen 14 acente temsilcisi ile Obasya’da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.


Manisa’yı ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak için çalıştıklarını belirten Vali Ahmet Deniz, “Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet gibi birçok şehzadeyi yetiştirmiş bir Şehzadeler Şehrinde yaşıyoruz.Manisa tarihi, kültürel dokusu, doğal güzellikleriyle ve gastroturizmi ile turizm potansiyeli yüksek bir şehir. İşgal yıllarında tahribata uğramış olmasına rağmen merkez ve ilçelerde tarihi cami, medrese ve ahşap evler hala mevcut. İlimizde ki mevcut potansiyeli göstererek ve turizm kapasitesini arttırmayı hedefliyoruz. Bu sebeple tanıtım ve farkındalığın arttırılmasına yönelik organizasyonların yapılması önemli. Bugün başlattığımız tur organizasyonlarını bundan sonraki süreçte de yapmayı planlıyoruz. Bugün bizimle olan 14 acente temsilcisine de teşekkür ediyor, keyifli bir Manisa turu geçirmelerini diliyorum” dedi.


Zafer Kalkınma Ajansı ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) işbirliğinde Manisa’ya davet edilen 14 acente temsilcisine iki gün süresince Şehzadeler, Salihli ve Kula ilçelerimizde yer alan tarihi, turistik ve kültürel değerlerin tanıtımı yapılacak. Ayrıca yöreye özgü Manisa Kebabı, Salihli Odun Köfte, Kula Güveci gibi tatların tanıtılması ile Manisa’nın gastroturizmi alanında da öne çıkması hedefleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.