YEREL HABERLER - 11 Ocak 2012 Çarşamba 16:30

SARUHAN-DER BİR YAŞINDA

A
A
A
SARUHAN-DER BİR YAŞINDA

Saruhanlı Köy ve Beldeleri Yardımlaşma Dayanışma Eğitim Kültür ve Spor Derneği (Saruhan-Der) Başkanı Yunus Emre Şahin, derneğin bir yıl önce kurulduğunu, geçen bir yıl içerisinde Saruhanlıları tek çatı altında toplayarak, birlik ve beraberliği sağladıklarını ifade etti.
Saruhan-Der Başkanı Yunus Emre Şahin, derneğin kuruluşunun birinci yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. 11 Ocak 2011 tarihinde Manisa merkez başta olmak üzere Saruhanlı, köy ve beldelerindeki Saruhanlıların birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, yardımlaşma, dayanışma ve kaynaşmasını sağlamak amacıyla yola çıktıklarını kaydederek, bir yıl gibi kısa süre içerisinde gerçekleştirilen etkinliklerle derneğin adından söz ettirdiğini vurguladı. Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Saruhanlımız ülkemizdeki ilçe beldeleri arasında en çok beldesine sahip ilçelerimizden birisidir. Saruhanlı merkez olmak üzere köy ve beldelerinin yaklaşık nüfusu 57 bin civarında, 40 binin üzerinde de Manisa’da yaşayan hemşerilerimiz bulunmaktadır. 100 bini bulan Saruhanlılı hemşerilerimizi tek çatı altında toplamak onlarla dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşma içerisinde olmak amacıyla çıktığımız bu yolda bir hayli mesafe kat ettik. Derneğimizin kuruluşunun üzerinden bir yıl gibi kısa süre geçmesine rağmen bu bir yıl içerisinde, başta Saruhanlı ilçemiz olmak üzere köy ve belde ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Bunun yanında Manisa’daki hemşerilerimizi de ziyaret ederek kuruluş amacımızı dile getirdik. Bu güne kadar hemşerilerimizden çok büyük destek aldık, bundan sonra da bu desteğin devam edeceğine olan inancımız tamdır.”
"Kahvaltı Buluşmaları" adı altında dernek merkezinde etkinlik düzenlediklerinin altnı çizen Şahin, “Bu etkinliğimize sivil toplum kuruluşlarının başkanları, siyasi partilerin temsilcileriyle ve o partilere mensup milletvekilleri katıldılar. Bu toplantılarda bir sivil toplum kuruluşu olan derneğimizin kuruluş amacını anlattık. Etkinliğimize katılan tüm konuklarımız, hemşerilerimize hizmet noktasında her zaman bizimle beraber olacaklarını ve desteklerinin devam edeceğini söylediler. Etkinliğimize katılanlara bir kez daha sizlerin aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı. Şahin ayrıca, kahvaltı buluşmalarının devam edeceğini de kaydetti.
Şahin açıklamasını şu sözleriyle tamamladı; "Sivil Toplum Kuruluşları aynı zamanda vatandaş ile devlet arasında bir köprüdür. Bizde hemşerilerimiz ile devlet arasında köprü vazifesi görüyoruz. Hemşerilerimiz gönül rahatlığı ile derneğimize gelip sorunlarını dile getiriyor bizlerde bu sorunların çözümü noktasında gayret sarf ediyoruz. Sorunların çözüme kavuştuğunda ise hem hemşerilerimiz hem de bizler bundan son derece mutlu oluyoruz. ‘Saruhanlı El Ele Hedef Gönüllere’ sloganı ile çıktığımız bu hizmet yolunda amacımız gönüllerde yer almaktır.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.