SAĞLIK - 14 Haziran 2021 Pazartesi 12:57

MCBÜ Kozmetoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi hizmetlerine yeniden başladı

A
A
A
MCBÜ Kozmetoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi hizmetlerine yeniden başladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Kozmetoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, salgının etkisinin yoğun olduğu süreçte ara verdiği hizmetlerine, Covid-19 salgını normalleşme koşulları da gözetilerek, uygun ortam ve tedavi uygulamalarıyla yeniden başladı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Kozmetoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, salgının etkisinin yoğun olduğu süreçte ara verdiği hizmetlerine, Covid-19 salgını normalleşme koşulları da gözetilerek, uygun ortam ve tedavi uygulamalarıyla yeniden başladı.


MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi binasında bulunan merkezde, kozmetik amaçlı birçok işlem, alanında deneyimli hekim kadrosu tarafından uygulanıyor. Merkezde yapılan uygulamalar arasında; daha genç ve sağlıklı bir yüz görünümü için cilt bakımı; sivilce, leke ve kırışıklık tedavisi amacıyla kimyasal peeling işlemleri; kaş arası, alın ve göz kenarındaki kırışıklıkların ve aşırı terlemenin (koltuk altları ve eller) tedavisinde botoks uygulamaları; dudakların belirginleştirilmesi ve dolgunlaştırılması, burun şekillendirme, yüz görünümündeki şekil ve hacim kaybına bağlı estetik kusurların giderilmesi amacıyla dolgu uygulamaları ile saç dökülmesi tedavisinde PRP, mezoterapi uygulamaları ve saç ekimi işlemleri yapılmakta. Vücut şekillendirme cihazı ile bölgesel incelme ve selülit tedavisinin de uygulandığı merkezde, farklı lazer cihazları ile aşırı kıllanma ve istenmeyen tüylerin tedavisi amacıyla epilasyon, dövme silme, cilt gençleştirme ve sıkılaştırma, yaşlılık ve güneş lekelerinin tedavisi, sivilce izleri, yanık, yara, ameliyat izlerinin ve gebelik çatlaklarının tedavisi, kızarıklıklar ve kılcal damar genişlemeleri ile tırnak mantarının tedavisi yapılabiliyor. Hafta içi her gün 09.00-16.00 saatleri arasında hizmet vermekte olan Kozmetoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde kozmetik uygulamalar, Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı ile Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından uygulanıyor. Kozmetoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, Doç. Dr. Cemal Bilaç’ın müdürlüğünde, Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Aylin Türel Ermertcan, Prof. Dr. Serap Öztürkcan, Prof. Dr. Kamer Gündüz, Prof. Dr. Işıl İnanır, Prof. Dr. Mustafa Turhan Şahin ile Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Yavuz Keçeci, Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Evrenos ve Güzellik Uzmanı Elvan Kuş’tan oluşan alanında yetkin kadrosuyla hasta kabulü yapmaya başladı. Merkezde, pandemi koşullarına uygun ortam ve tedavi uygulamaları sayesinde, tıbbi işlemler güvenle gerçekleştirilirken estetik işlemlerde danışmanlık almanın da mümkün olduğu belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla Tarım İl Müdürlüğü’nden yeni yıl öncesi gıda denetimi Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Seyfettin Baydar, yaklaşan yılbaşı öncesinde halk sağlığının korunması amacıyla gıda denetimlerinin il genelinde artırıldığını açıkladı. Baydar, yıl boyunca aralıksız sürdürülen denetimlerin, yılbaşı döneminde artan gıda ve alkol tüketimi dikkate alınarak daha da yoğunlaştırıldığını belirtti. Muğla’nın 13 ilçesinde Aralık ayı boyunca gıda maddesi satan ve üreten işletmelerde aralıksız olarak denetim gerçekleştiren Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, denetimlerde, üretim tesislerinde başta hijyen olmak üzere halk sağlığını tehdit edebilecek etmenler üzerinde denetim gerçekleştirdi. Gıda maddesi satan işletmelerde ise gıda maddelerinin son tüketim tarihi başta olmak üzere sağlıklı gıda tüketimi için aranan şartlarnı yerine getirilip getirilmediğini denetledi. 13 ilçede 103 personelle sahadayız Denetim çalışmalarına ilişkin bilgi veren İl Müdürü Baydar, Muğla genelinde 13 ilçede, 103 personel ile sahada olduklarını belirterek, "Yaklaşan yılbaşı nedeniyle gıda denetimlerimiz ülkemizde olduğu gibi ilimizde de yoğun bir şekilde devam etmekte. Hem son dönemlerdeki basında çıkan haberler, hem de halk sağlığını korumak amacıyla gıda denetimlerimizde aslında yıl boyu olduğu gibi özellikle bu yıl sonuna doğru artırmış ve yoğunlaşmış bulunmaktayız. Amacımız halk sağlığını korumak, insanlarımızın, Muğla’mızın gerek içki, alkolü tüketimle ilgili, gerekse diğer gıda tüketimleriyle ilgili onların sağlığını korumak amacıyla bütün ilçelerimizde, 13 ilçede, 103 personelimiz ile beraber bir ay boyunca, şu son bir ay boyunca özellikle yoğun bir denetim seferberliği yapmaktayız. Ve böylelikle de özellikle halk sağlığını korumak, gıda güvenliğini de oluşturmak için çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.