ASAYİŞ - 30 Haziran 2022 Perşembe 16:10

Ormanlık arazide 6 farklı noktaya ekilmiş kenevirler bulundu

A
A
A
Ormanlık arazide 6 farklı noktaya ekilmiş kenevirler bulundu

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde jandarma tarafından ormanlık alanda 6 farklı noktaya ekilmiş toplam 428 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde jandarma tarafından ormanlık alanda 6 farklı noktaya ekilmiş toplam 428 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Kenevirleri ektiği tespit edilen kişinin evinde yapılan aramada kenevir tohumu ele geçirilirken şahıs gözaltına alındı.


Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Şeyhdavutlar Mahallesi Kemikli mevkiindeki ormanlık arazi içerisinde, yasa dışı kenevir yetiştirildiği duyumu alan jandarma ekipleri ormanlık arazi içerisinde yaptıkları arama ve tarama çalışmalarında 6 farklı noktaya dikilmiş boyları 100 ila 120 santimetre arasında değişen toplam 428 kök kenevir bitkisi ele geçirdi. Olaya ilişkin yapılan araştırma neticesinde bahse konu kenevir bitkilerini M.T. (62) isimli şahsın diktiği öğrenilirken, şahsın ikametinde yapılan aramada bez çaput içerisinde 20 gram kenevir tohumu bulunarak el konuldu. Şüpheli şahıs jandarmada alınan ifadesinde; kenevir bitkilerini kendisinin diktiğini ve yetiştirdiğini itiraf etti. Şüpheli M.T.’nin bugün adli mercilere sevk edileceği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Ağır hasarlı binanın altında bulunan ve tarihi olduğu düşünülen devasa sütun merak uyandırdı Depremin vurduğu Hatay’da 2 katlı ağır hasarlı binanın altında bulunan ve tarihi olduğu düşünülen 2 buçuk metre uzunluğundaki sütun vatandaşlarda merak uyandırdı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay’ın yüzlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı biliniyor. Depremle birlikte binaların altında gizlenen tarihi eserler ve yapılar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Antakya ilçesi Sofular Mahallesi’nde 2 katlı ağır hasarlı binanın altında bulunan 2 buçuk metre uzunluğunda, 70 santimetre çapındaki devasa sütun vatandaşların dikkatini çekti. Vatandaşlar tarafından yapılan araştırmalarda 2 bin yıllık bir yapı olduğu düşünülen sütun için resmi kurumlara gerekli başvurular yapıldı. Merak uyandıran sütunun geçmişinin ortaya çıkmasını isteyen bölge halkı, devasa yapının koruma altına alınmasını talep ediyor. “Depremden sonra mahallemizde dikkatimizi çeken tarihi bir sütun oldu” Ağır hasarlı bina altında bulunan sütunun araştırılmasını istediklerini dile getiren Yahya Kırkıcı, “Depremden sonra mahallemizde dikkatimizi çeken tarihi bir sütun oldu. Bu sütunu biz çocukluğumuzdan beri biliyoruz. Hatta; babalarımız ve dedelerimiz de biliyor. Bina da ağır hasarlı olduğu için bu sütunun araştırılmasını istiyoruz. Gerekirse koruma altına alınmasını talep ettik yetkililerden. Hatay Müze Müdürlüğü’ne de bildirdik. Boyutu; 2 buçuk metrelik bir taş, çapı da tahminimce 70 santimetre gelir. Gayet büyük duruyor” dedi. “Biz çocukluğumuzdan beri bu taşın üzerinde oyun oynuyorduk” Çocukluğundan beridir taşın üzerinde oyun oynadıklarını dile getiren Kırkıcı, “Biz çocukluğumuzdan beri bu taşın üzerinde oyun oynuyorduk. Şimdi bina da ağır hasarlı olduğundan sütun koruma altına alınsın dedik. Birkaç arkeolog arkadaşa da gösterdik. Baktıklarında mazisinin bayağı eski olduğunu söylediler. Tahminimce 2 bin yıllık varmış, ben çok anlamıyorum. Umarım yetkililer araştırırlar ve önlem alırlar. Bu taşın bulunduğu yapının altında kuyu da var. Mahallemizde tarihi eserler var, bu eserlerin üzerine binalar yapıldı derken hepsi kayboldu” ifadelerini kullandı.