GENEL - 23 Mart 2012 Cuma 19:02

TANRIVERDİ, TAPU DAОITIM TÖRENİNE KATILDI

A
A
A
TANRIVERDİ, TAPU DAОITIM TÖRENİNE KATILDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "4+4+4 sistemiyle yavrularımız her 4 yıl sonrası kendi geleceğini hesap ederek, ebeveyni ile değerlendirerek, ülkemize hangi alanda katkı vereceğini düşünerek yolunu ve kendi kaderini çizecek" dedi.
Tanrıverdi, beraberinde Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ile birlikte Manisa merkeze bağlı Yuntdağı bölgesindeki Pelitalan köyünde, 3367 sayılı yasa gereği köyden arsa alanlara tapularının teslim edildiği törene katıldı. Köy girişinde davul zurna ile karşılanan Tanrıverdi, köy meydanında inceleme yaptı, köy okulunu gezerek, köylüler ile birlikte yemek yedi.
Köy meydanında düzenlenen tapu teslim töreninde konuşan Tanrıverdi, konuşmasına Afganistan ile terör saldırısı sonucu şehit düşen güvenlik kuvvetlerine Allah`tan rahmet dileyerek başladı.Hükümetin aldığı tedbirler ve uyguladığı politikalarla ülkenin önemli sorunlarını çözdüğünü belirten Tanrıverdi, hükümetin kararlılığıyla insanlığın ve ülkenin belası olan terör sorununu da çözeceğini söyledi. AK Parti iktidarları döneminde artık yerleşim yerleri arasında bir ayırım kalmamıştır. Köylerimizde
beldelerimizde ilçe ve illerimizde bütün şehirlerimizde devletimizin imkanlarını zorlayarak insanımızın emrine amade kılıyoruz`` dedi.
Tarımsal kalkınmanın yanı sıra hayvansal kalkınma alanında da önemli desteklemelerin olduğunu belirten Tanrıverdi, Yuntdağı bölgesinde köylülere 900 bin TL tutarında bin adet kuzulu koyun dağıtıldığını, bunun 180 adedinin Pelitalan köyüne verildiğini söyledi.
"KESİNTİSİZ EОİTİM TÜRKİYE`NİN GELİŞİMİNE ENGEL BİR EОİTİM SİSTEMİ"
Milli Eğitim sisteminde değişklik yapmayı hedeflediklerini ve 28 Şubat ile birlikte zorunlu olarak bir kesintisiz eğitim uygulandığını ifade eden Tanrıverdi, kesintisiz eğitimin Türkiye`nin gelişimine engel bir eğitim sistemi olduğunu söyledi. Kesintisiz eğitim sisteminde sanayici ve esnafın büyük sorunlar yaşadığını, öğrencilerin de meslek liselerine tercihlerini yapamadıklarını söyleyen Tanrıverdi, öğretmen olmak isteyen İmama Hatip Lisesi`ne gitmek isteyen, Elektrik ve Elektronik bölümüne geçmek
isteyen öğrencilerin önlerinin kesildiğini vurguladı.
Tanrıverdi, ``Türkiye`nin gelişimine engel olan her ne varsa, ayağına dokunan, tekerine dokunan ne varsa onu kaldırmak zorundayız. Onun içindir ki, kesintili eğitime geçiyoruz, 4+4+4 sistemiyle yavrularımız her 4 yıl sonrası kendi geleceğini hesap ederek, ebeveyni ile değerlendirerek, ülkemize hangi alanda katkı vereceğini düşünerek yolunu ve kendi kaderini çizecek`` dedi.
"O GÜNKÜ KURUMLARIN YÖNETİCİLERİ BİR YANLIŞTA KARAR KILMIŞ"
28 Şubat zihniyetini savunanlarının eğitim sistemini engellemeye çalıştıklarını belirten Tanrıverdi, ana muhalefet partisi CHP ile TÜSİAD ya da ona paralel bir sendikanın karşı geldiğinin görüldüğünü söyledi. Tanrıverdi, ``Oysa 28 Şubat sürecinde buna TOBB, Türk-İş ve TESK katkı veren kurumlar arasında yer alıyordu. Peki o gün destek veren bu 3 kurum acaba bugün niye bu kesintisiz eğitimden desteğini çekmiştir. O günkü kurumların yöneticileri bir yanlışta karar kılmış, bugün doğru olanı yapıyorlar ve
kesintili eğitimi istiyorlar. Bu yapılan tamamen yavrularımızın geleceği içindir, vicdanı hür, irfanı hür gelecek nesillerimizin yetişmesi içindir. Türkiye`nin daha ileriye götürülmesi içindir`` diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından tapular sahiplerine teslim edildi. Tanrıverdi, daha sonra 472. Uluslararası Manisa Mesir Festivali kapsamında Manisa Belediyesi Fuar Merkezi`ndeki 19. Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı`nı gezdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Terme’de binlerce Türk bayrağı dağıtıldı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Terme Belediyesi, esnaf ve vatandaşlara binlerce bayrak dağıttı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza şanlı bayrağımızı dağıtarak bayramın coşkusunu paylaşıyoruz” dedi. Terme’de sokaklar, 19 Mayıs öncesinde Türk bayraklarıyla donatıldı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlamak amacıyla Terme’de esnaf ve vatandaşlara binlerce Türk bayrağı dağıttı. Bayrak dağıtımına kendisi de katılan Belediye Başkanı Şenol Kul, “Terme’yi ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatarak bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlamak istiyoruz” diye konuştu. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Türk bayrağı bizim en kutsal varlıklarımızdan biridir. Önceden bayramlarda vatandaş olarak bayrak asardık, ancak bu geleneği kaybetmeye başladığımızı gözlemledim. Bu nedenle esnafımıza küçük bir hatırlatma yapmak amacıyla Terme Belediyesi olarak bayrak dağıtıyoruz. Bayramlarımızın öncesinde ilçemizi ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatarak bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlamak istiyoruz. Bayrağımıza, milletimize ve vatanımıza sahip çıkarak, bayramlarımızın coşkusunu birlik ve beraberlik içinde yaşayacağız” şeklinde konuştu. Başkan Kul, bayramın önemine dair yaptığı açıklamada, “19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolüdür. Gençlik, bu mücadelenin en önemli unsurlarından biridir. Bizler, bu bayramı coşkuyla kutlayarak geleceğimizi aydınlatmak için çalışmalıyız. Milli bayramlarımız ve Türk bayrağı, bu mücadeledeki kararlılığımızın ve birliğimizin simgesidir. Bugün, bu bayrağı gururla taşıyoruz ve geleceğe umutla bakıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bursa Gençler, bayramlarını robotlarını yarıştırarak kutladı Bursa’da 3’üncüsü düzenlenen ulusal robot yarışması Robolution’24, renkli görüntülere sahne oldu. Gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını robotlarını yarıştırarak kutladı. Bursa’da düzenlenen Robolution’24 yarışmasına Türkiye’nin dört bir yanından ilk okuldan liseye kadar bütün sınıflar katıldı. Birbirinden çekişmeli anlara sahne olan yarışlar 2 gün boyunca heyecanla devam edecek. İlk günü mini sumo ve temel çizgi yarışmalarına sahne olurken, ikinci gün ise arazi yarışları ve serbest kategoride öğrenciler birbiriyle yarışacak. Teknoloji Editörü Furkan Karaca, VR Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile bir sunum gerçekleştirdi. Teknolojinin artık en ufak cihazlara kadar indirgendiğini söyleyen Furkan Karaca, VR Sanal Gerçeklik Gözlüğü’nün insan uzvu gibi işlev gördüğünü belirtti. VR Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile yapılan işlemler hakkında da bilgiler veren Furkan Karaca, canlı bir şekilde uygulamaları izleyenlere aktardı. Kimi arkadaşını, kimi ağabeyini, kimi ise çocuğunu desteklemek için salonu hınca hınç doldurdu. İlk elemeleri başarıyla geçen gençler, çok heyecanlı olduklarını dile getirdi. Yaptıkları robotların ileride geliştirerek daha güzel projelere imza atacaklarını belirten gençler, böyle bir etkinliğin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda yapılmasının ise çok özel olduğunu söyledi.