YEREL HABERLER - 04 Nisan 2012 Çarşamba 14:37

BELEDİYE YAОMUR SUYU HATLARINI ARTTIRIYOR

A
A
A
BELEDİYE YAОMUR SUYU HATLARINI ARTTIRIYOR

Manisa Belediyesi yağmurların ardından su taşkınlarının yaşandığı mahallelerde yağmur suyu hattı yapım çalışmalarına başladı.
Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Atatürk, Cumhuriyet, Hafsa Sultan ve Uncubozköy`de bitme aşamasına gelen yağmur suyu hattı yapım çalışmalarını inceledi. İncelemelere Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Süleyman Çoban, Su Kanalizasyon İşleri Müdürü Erdal Nohutçu ile birlikte Park Bahçe İşleri Müdürü Serpil Çakır`da katıldı.
ATATÜRK VE CUMHURİYET MAHALLESİ`NE TAŞKIN ÖNLEMİ
Başkan Ergün ilk olarak 5 bin 200 metre yağmur suyu hattının döşendiği Atatürk Mahallesi`ni ziyaret etti. Atatürk Mahallesi`nde yaşanan sıkıntının çalışmaların tamamlanmasıyla sona ereceğini ifade eden Başkan Ergün, Atatürk Mahallesi`nde başlatılan çalışmaların 308 bin TL`ye mal olduğunu söyledi. Başkan Ergün daha sonra bin 540 metre yağmur suyu hattı döşenen Cumhuriyet mahallesinde incelemelerde bulundu. Mahalle halkının DSİ kanalının sık sık tıkandığı ile ilgili şikâyeti üzerine sorunu DSİ`ye ileteceklerini belirten Başkan Ergün, gerekirse iki kurumun ortak çalışması ile yoğun yağışta
tıkanma yaşanan bölgedeki sorunun giderileceğini söyledi.
HAFSA SULTAN VE UNCUBOZKÖY`DE EKSİK HATLAR YAPILIYOR
Yağmur suyu hattının artırımı kapsamında çalışmaların sürdüğü Uncubozköy ve Hafsa Sultan Mahallelerindeki çalışmaları da inceleyen Başkan Ergün çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ergün; ``Hafsa Sultan Mahallesinde yağmur suyu hattı bulunmayan ve yağışlarda sıklıkla şikâyet aldığımız bölgelerde 910 metre yağmur suyu hattı döşenmesine başlandı. Bunun dışında yine Uncubozköy Mahallesi`nde yağmur suyu hattı bulunmayan bölgelerde toplam bin 520 metre hat döşemesi yapılıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla yağmur yağışında bu dört mahalle de yaşanan su taşkınlarının sona ereceğini söyledi.
BELEDİYE EKİPLERİ ÇALIŞIYOR
Atatürk ve Cumhuriyet Mahallesi`nde 6 bin 740 metrelik alanda yapılan çalışmaların ihale kapsamında toplamda 397 bin TL`ye mal olduğunu belirtirken, Uncubozköy ve Hafsa Sultan`da 2 bin 430 metrelik alanda yapılan çalışmaların ise tamamen belediye ekipleri tarafından yürütüldüğünü söyledi. Başkan Ergün, iki mahalle de belediye ekipleri tarafından yapılan çalışmalar nedeniyle kâr sağladıklarını da sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir