KÜLTÜR SANAT - 25 Eylül 2025 Perşembe 09:46

Ahilik Haftası Kırkağaç’ta kutlandı

A
A
A
Ahilik Haftası Kırkağaç’ta kutlandı

38. Ahilik Haftası tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.


23-29 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası bu yıl Kırkağaç’ta Sanayi Camisi bahçesinde düzenlendi. Program Kırkağaç Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından organize edilirken, Kırkağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri de etkinliklere destek verdi.


Kırkağaç Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özçetin’in "Esnaflarla iç içe olmak amacıyla" bu yıl sanayi sitesinde organize ettiği programa esnaflar büyük ilgi gösterdi.


Programa Kırkağaç Kaymakamı Zafer Oktay, Kırkağaç İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Boncuk, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, okul müdürleri, daire amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda sırasıyla Kırkağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Halil Solak ve Kırkağaç Kaymakamı Zafer Oktay birer konuşma yaptı.


Program ’Yılın Ahisi’ seçilen Alahaddin Acırel, ’Yılın Ustası’ Mehmet Akansu, ’Yılın Kalfası’ Ali Mert ve ’Yılın Çırağı’ seçilen Hakkı Özkan’a plaket takdimiyle son buldu.


Etkinliğin sonunda pilav-ayran ikramı yapıldı.



Ahilik Haftası Kırkağaç’ta kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da doğalgaz patlaması: 1’i ağır 2 yaralı Aksaray’da kaynakçının apartmandaki doğalgaz borusunu kaynattığı esnada patlama yaşandı. Binanın duvarlarının yıkıldığı patlamada 1’i ağır 2 kişi yaralandı. Patlama saat 19.30 sıralarında Meydan Mahallesi 966 sokakta bulunan 4 katlı Tokoğlu Apartmanının giriş katındaki ardiyede yaşandı. Edinilen bilgiye göre, dairesine gaz gelmeyen Demirel B. (56) durumu doğalgaz yetkililerine bildirdi. İhbar üzenine olay yerine gelen doğalgaz yetkilileri tesisatta inceleme yaparak doğalgaz tesisatının kaynak yapılması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine ev sahibi Demirel B., Bahtiyar K. (53) isimli kaynakçıyı arayarak çağırdı. Tesisat tamiri için apartmanın ardiyesine gelen kaynakçı buradaki doğalgaz borusuna kaynak yapmak için çalışma başlattı. Kaynakçının doğalgaz tesisatına kaynak makinesini temas ettirmesiyle birlikte apartmanda büyük bir patlama yaşandı. Patlamanın etkisiyle ev sahibi ve kaynakçı binanın içine savruldu. Apartmandaki daire duvarlarının yıkıldığı patlamada ne olduğunu anlayamayan apartman sakinleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı ev sahibi ve kaynakçıya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırdı. Burada tedavi altına alınan kaynakçının durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, ev sahibinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis ve AFAD ekiplerinin inceleme başlattığı olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınırken olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.