POLİTİKA - 23 Ekim 2025 Perşembe 14:35

Başkan Balaban aylık çalışmalarını anlattı

A
A
A
Başkan Balaban aylık çalışmalarını anlattı

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, ekim ayı olağan basın toplantısında belediyenin yürüttüğü projeler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Balaban, kasım ayı içinde tamamlanacak yatırımlarla birlikte 12 tesisi ilçeye kazandıracaklarını belirterek, "Bugüne kadar ‘hiçbir şey yapılmıyor’ diyenlere en güzel cevabı bu açılışlarla vereceğiz" dedi.


Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, aylık olağan basın toplantısında, belediyenin yaptığı çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. Başkanlık makamında düzenlenen toplantıya başkan yardımcıları da katıldı. Belediyenin proje ve yatırımlarını tek tek hayata geçirdiklerini söyleyen Balaban, önümüzdeki süreçte Genel Başkan Özgür Özel’in katılımıyla toplu açılış töreni gerçekleştirmeyi planladıklarını duyurdu.



Açılışlar için toplu tören yapılacak


Önümüzdeki aylarda genel başkanları Özgür Özel’in katılımıyla toplu açılış töreni yapmayı planladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Balaban, "Tüm imkansızlıklara rağmen söz verdiğimiz dört yeni kreşimizden ikisini hizmete açtık, kalan iki kreşimizi ise 10 Kasım’a kadar tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Muradiye ve Fevzi Çakmak mahallelerindeki kreşlerimiz hizmete başladı; Atatürk Mahallesi ve 50. Yıl Mahallesi’ndeki kreşlerimiz de bitme aşamasında. Kreşler bizim için en önemli hizmet alanlarından biri. Özel kreşlerde aylık ücretler 20 ila 25 bin TL arasında değişirken, biz Yunusemre Belediyesi olarak kreş hizmetini 2.500 TL gibi son derece uygun bir ücretle sunuyoruz. Ocak ayında küçük bir zam yapacağız ancak bu uygun ücret politikamız devam edecek. Yine Horozköy bölgesinde Ahmet Kaya Parkı’nın açılışını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Saygıdeğer Gülten Kaya’yı da davet ettik, kendisi de büyük ihtimalle katılacak. Ahmet Kaya Parkı, halkımızın önemli bir değerinin adını yaşatacak anlamlı bir proje olacak. Ayrıca Bozköy’de Kadın ve Aile Konukevi açılışını da 15 Kasım’a kadar tamamlayacağız. Bu süreçte İl Başkanımız İlksen Özalper ile de görüştük. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in katılımıyla 12 tesisi kapsayan toplu açılış törenimizi gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar ’hiçbir şey yapılmıyor’ diyenlere en güzel cevabı bu açılışlar verecek. Toplu açılış kapsamında yer alacak tesisler 4 kreş, Ahmet Kaya Parkı, Kadın ve Aile Konukevi, Gençlik Kafe, Emekli Kafe, Kadın Dayanışma Evi (Atatürk Mahallesi), Muradiye Sağlık Merkezi, Seyitli Halı Sahası ve Asmacık Düğün Salonu. Tabiat Parkı’na başlangıçta Emekli Kafe açmayı planlamıştık ancak ulaşım zorluğu nedeniyle burayı Gençlik Kafeye dönüştürdük. Gençler burada 50 TL’ye çay, 150 TL’ye kahve içmek yerine 5 TL’ye çay, 10 TL’ye kahve içebilecek. Emekli Kafe içinse Laleli’de bahçeli, merkezi bir yer tuttuk. Şu anda tadilat çalışmaları sürüyor. 15 Aralık’a kadar orayı da hizmete açacağız." diye konuştu.



Yuntdağı için yeni projeler


Yuntdağı bölgesinde de hizmetlerin sürdüğünü belirten Başkan Balaban, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu ile birlikte Seyitli, Osmancalı, Bağyolu ve Yayla mahallelerini gezdik. Artık bize ve Büyükşehir’e büyük bir ilgi var, bu da bizi umutlandırıyor. Yayla Köyü’ne düğün salonu yapımı konusunda Besim Başkan’la anlaştık; ihalesini biz üstleneceğiz, maliyeti yarı yarıya paylaşacağız. Ayrıca 2026 Haziran’a kadar Karakılıçlı’ya da bir düğün salonu kazandıracağız" diye konuştu.


Hizmetleri oy oranına göre değil, ihtiyaçlara göre yaptıklarını vurgulayan Balaban, "Bu bölgeler partimizin en az oy aldığı yerler ama biz kime oy verirse versin herkese eşit hizmet götürüyoruz. Bu, bizim yönetim anlayışımızın temel felsefesidir" dedi.



CİMER şikayetleri yüzde 90 azaldı


Başkan Balaban, Hayvan Yaşam Merkezi’nin hizmete girmesiyle sokak hayvanları konusunda büyük bir mesafe kat edildiğinin de altını çizdi. "Hem hayvansever vatandaşlarımızı hem de bu konuda rahatsızlık duyan vatandaşlarımızı incitmeden, denge içinde yürütüyoruz" diyen Başkan Semih Balaban sözlerini şöyle sürdürdü: "Başkan Yardımcımız Mehmet Mesut Doğan’ın büyük gayretleriyle ciddi bir ilerleme kaydettik. Dün İçişleri Bakan Yardımcısı’nın, valimizin, kaymakamlarımızın ve belediye başkanlarımızın katıldığı uzun bir toplantı yapıldı. Bakan Yardımcımız, Yunusemre Belediyesi’nin bu alandaki bütçe kullanımında Ege Bölgesi rekoru kırdığını ifade etti. Henüz yıl bitmeden bütçemizin yüzde 139’unu kullanmışız. Bu oran için ’rekordur’ diyerek belediyemize teşekkür etti. Ayrıca CİMER’e yapılan şikâyetlerde yüzde 90 oranında azalma oldu. Şu anda bin 300 sokak köpeğimiz bakım merkezimizde bulunuyor. Onların da birer can olduğunun farkındayız. Hem hayvansever vatandaşlarımızı hem de bu konuda rahatsızlık duyan vatandaşlarımızı incitmeden, denge içinde yürütüyoruz. Sorun tamamen çözülmedi ancak büyük ölçüde kontrol altına alındı. Üç yıl içinde bu sorunu insani bir yaklaşımla tamamen çözeceğiz."



"Kurultay delegeliği talebim olmadı"


Partisinin il kongresine ilişkin soruları da yanıtlayan Başkan Balaban, kurultay delegesi listesinde yer almamasına dair şu açıklamayı yaptı: "19 Ekim’de gerçekleştirilen kongrede İl Başkanımız İlksen Özalper güven tazeledi. Bu süreci antidemokratik değil, partimizin birlik ve beraberliğinin göstergesi olarak görüyorum. İlksen Başkan, bugüne kadar gelmiş geçmiş en başarılı il başkanlarından biridir. Onun döneminde 15 belediye ve Büyükşehir kazanıldı. Genel Başkanımız Özgür Özel de çok başarılı bir performans sergiliyor. Sonuna kadar arkasındayız. Basında ‘Semih Balaban kurultay delegesi yazılmadı’ şeklinde haberler çıktı. Burada ilk kez söylüyorum: Benim böyle bir talebim olmadı. İlksen Başkan yazmak istedi ama ‘gerek yok’ dedim. Çünkü örgütlerimiz önceliklidir. Yunusemre İlçe Başkanımız siyaseten benim amirimdir. Bu yüzden kurultay delegesi olarak Gülşah Başkan yazıldı. Bu konuda hiçbir sorun yaşanmadı."



Başkan Balaban aylık çalışmalarını anlattı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Karlı arazide ilerleyen domuz sürüsü havadan görüntülendi Erzincan’da etkili olan kar yağışının ardından beyaza bürünen arazide ilerleyen yaban domuzu sürüsü, havadan görüntülendi. Ortaya çıkan görüntüler, kış şartlarında yaban hayatının verdiği yaşam mücadelesini gözler önüne serdi. Erzincan merkeze bağlı Kalecik köyü yakınlarına kadar gelen yaban domuzu sürüsü, açık arazide karda ilerlerken görüntülendi. Bölgeye yakın Çağlayan Beldesinde yaşayan Murat Aydemir, karla kaplı alanlarda hareket eden domuz sürüsünü fark ederek drone ile takibe başladı. Drone kamerasına yansıyan görüntülerde, yaban domuzlarının kalın kar örtüsü üzerinde koşarak ilerlediği, zaman zaman duraksadığı ve yön değiştirerek birlikte hareket ettiği görüldü. Karla kaplı arazide uyum içinde hareket eden sürü, bir süre sonra dağlık alana doğru yönelerek gözden kayboldu. Bölgede etkili olan soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle yaban hayvanlarının zaman zaman yerleşim yerlerine yakın alanlarda görülebildiğini belirten vatandaşlar, bu tür durumlarda hayvanlara yaklaşılmaması ve yetkililere bilgi verilmesi gerektiğini ifade etti. Uzmanlar ise kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının, özellikle kar yağışının yoğun olduğu dönemlerde daha alçak kesimlere ve açık alanlara inebildiğine dikkat çekerek, hem vatandaşların hem de sürücülerin dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.
Erzincan Tercan’da kar temizliği, Girlevik’te buz sarkıtları oluştu Erzincan’ın Tercan ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından belediye ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Kent genelinde etkisini artıran dondurucu soğuklar ise Girlevik Şelalesi’nde kartpostallık görüntüler oluşturdu. Tercan Belediyesi’ne bağlı kar timleri, ilçe genelinde tuzlama ve kar küreme çalışmalarına devam ediyor. Özellikle ana arterler, mahalle yolları ve yoğun kullanılan güzergâhlarda çalışmalarını sürdüren ekipler, kar yağışının günlük yaşamı olumsuz etkilememesi için yoğun mesai harcıyor. İş makineleriyle toplanan kar yığınları, kamyonlarla ilçe dışına taşınarak boşaltılıyor. Belediye yetkilileri, hava koşullarının takip edildiğini ve olası yeni yağışlara karşı ekiplerin hazır bekletildiğini belirterek, sürücülerden buzlanmaya karşı dikkatli olmalarını istedi. Öte yandan Erzincan’da etkili olan dondurucu soğuklar, kentin önemli doğal güzelliklerinden biri olan Girlevik Şelalesi’ni adeta buzdan bir tabloya dönüştürdü. Gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü kentte, merkezden yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Çağlayan Beldesi’ndeki şelale tamamen buz tuttu. Yaklaşık 2 metre uzunluğunda buz sarkıtlarının oluştuğu Girlevik Şelalesi, ortaya çıkan manzarayla doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekti.