POLİTİKA - 07 Mayıs 2024 Salı 15:56

Başkan Balaban: "Kur’an kursları devam edecek, bale kursları da açacağız"

A
A
A
Başkan Balaban: "Kur’an kursları devam edecek, bale kursları da açacağız"

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, geçmiş dönemde başlatılan etkinlik ve kursların kaldığı yerden devam edeceğini belirterek, "Kur’an kursları, hattatlık kursları devam edecek. Biz onların yenisini açacağız. Bale kursu da açacağız. Bale de bizim dünya görüşümüzü yansıtan bir sanat. Biz her türlü dünya görüşüne saygılıyız. Ama bale de bizim sanatımız olacak" dedi.


Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, makamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Balaban, halk buluşmalarını haftada tek güne indireceklerini belirterek, “Arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Bir karar vereceğiz. 8 Mayıs 2024 Çarşamba gününden itibaren halkımızla buluşmayı tek güne indiriyoruz. Her çarşamba saat dokuzla 09.00-12.00 - 14.00 - 18.00 arası halkımızla makamımızda onların da makamı olan bu makamda bir araya geleceğiz. Onların her türlü sorununu tek tek dinleyeceğiz. Çözüm üretmeye devam edeceğiz. Onun dışında diğer günler gerek belediye içinde gerek belediye dışında sahada olacağım ve sabahtan akşama kadar tüm ekibimizle birlikte mesai ve zaman mefhumu bilmeden çalışmalarımız devam edecek. Yunusemre Belediyesi olarak her cumartesi gönüllülerimizle, belediye işçilerimizle, park bahçe işçilerimizle, o güzel insanlarla temizlik kampanyası başlatıyoruz. Bu temizlik kampanyasında gönüllülerimizle olacak. Belediye Başkanı Semih Balaban da özel kalem müdürü de olacak ve bir dakikalık resim vermek için değil, orada en az bir buçuk iki saat o güzel insanlarla bu şehrin temizliği kampanyasına belediye başkanı ve ekibi de katılacak. Öncelikle temizlikten başlayacağız. Bu şehri hep birlikte pırıl pırıl yapacağız” dedi.



“Liyakat sahibi arkadaşlara sahip çıkmayacaksam belediye başkanlığını da yapmamın anlamı yok”


Sosyal medya üzerinden 7 kişilik MAYEB yönetiminin 15’e, 7 kişilik YUNTAŞ yönetimini de 17’ye çıkarılması yönündeki eleştirilere açıklık getiren Başkan Balaban, “Bizler tasarruf tedbirlerini hayatın her alanında uyguluyoruz. Evet biz gerçekten personel alırken de işçi arkadaşlarımızı alırken de bu tedbirlere riayet ediyoruz. Bir eleştiri var sosyal medyada. İşte yönetim kurulu üyeliğini yediden 7’den 15’e çıkardı diye. Evet, ne yaptıysak savunduk, ne savunduysak yaptık. Yönetim kurulu üyeliğini MAYEB’te 7’den 15’e, YUNTAŞ’ta da 7’den 17’ye çıkarttık. Ben belediye başkanı olarak ekibim olmadan kadrom olmadan hiçbir şeyi başaramam. Ve bugüne kadar Yunusemre Belediyesi’nde rekor çalışan var. Bin 397 kişi. Tam 324 tane memur. Bu Türkiye rekorudur yani. Bir üstadımız var. Sayıştay baş denetçisi. Çok iyi dostumuz. Onunla her konuda danışma olarak hizmet alıyoruz. Bize fahri danışmanlık yapıyor. Dedi ki ‘başkanım sana bir yol göstereyim, personel alımında da yarı yarıya tasarruf yap. Yönetim kurulu yetkin var. 51 kişi de, 71 kişi de 31 kişi de 15 kişi de yapabilirsin. Alacağın, çalıştıracağın arkadaşları, yönetim kuruluna, onlara ödeyeceğiz tek şey huzur hakkı olur’ Huzur hakkının yönetim kurulu üyesi olarak 27 bin TL brüttür. Neti 21 bin TL yapmaktadır. Ve o arkadaşlarımız şimdi tek tek değerlendireceğim. Hepsi de çalışıyor. Örnek veriyorum Adnan Bozkurt. Özel harekatta görev yapmış, bu vatan için bedeller ödemiş. Şimdi bizim yanımızda güvenlik görevlisi olarak 7/24 çalışıyor. Ben onu isteseydim müdür vekili yapardım 657’li. 45 bin TL maaş alırdı. 21 bin TL de onun sigorta maliyeti olurdu. 65 bin TL belediyeye mal olurdu. Bize maliyeti sadece 21 TL. Ben burada kendi kadromu kurmayacaksam ben burada 30 yıldır benimle yol yürüyen arkadaşlara liyakat sahibi arkadaşlara sahip çıkmayacaksam bu belediye başkanlığını da yapmamın hiçbir anlamı yok. Ben başarıyı Semih Balaban olarak yakalamayacağım. Kadroyla yakalayacağım. Ekiple yakalayacağım. Sizlerle yakalayacağım. Veremeyeceğimiz bir hesap yok. İşte son tablo da bin 400 kişilik bir belediye. Buradan gerekli olmayan arkadaşlarla da yine korkmadan söylüyorum, şeffaf bir şekilde söylüyorum. Tabii ki yollarımızı ayıracağız ve tabii ki biz yüzde 10 kadromuzu kuracağız. Yüzde 10 bu kadroyu kurmadığımız zaman biz bu belediyeyi istediğimiz şekilde yönetemeyiz” ifadelerini kullandı.


2 kişilik görevlerde 6 kişilik kadrolar tespit ettiklerini ve bunlarla ilgili çalışma başlattıklarını belirten Başkan Balaban, “Bir kadınlar lokalinde tek tek tespit ettik. 5 kişi çalışıyor, 6 kişi çalışıyor. Şimdi orada ondan sonra hiçbir şekilde iş yapmadan veya 2 saat birim zaman ayırarak çalışan arkadaşlarımız var. Bakacağız. Onlarla da yollarımızı ayırabiliriz. Çünkü bu da çalışmamaktır yani. 2 kişinin yapacağı işe 6 tane insan koyarsanız bu da çalışmamaktadır. Bunu da her zaman söyledim. Ve bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. İnce eleyip sık dokuyoruz. İşte bizim çalışan bir kardeşimiz, özel kalemde çalışıyor. Türbanlı AK Parti üyesinin ondan sonra başkan yardımcısının kızı hiç dokunulmadı. Bizim öyle bir ön yargımız yok. İşini gayet iyi yapıyor ve saygıda kusur etmiyoruz yani. Ve bizle birlikte çalışmaya devam edecek” diye konuştu.



“Etkinlikler kaldığı yerden devam edecek”


Yunusmere Belediyesi olarak geçmiş dönemlerde başlatılan etkinliklere yenilerinin de eklenerek kaldığı yerden devam edileceğine değinen Başkan Balaban, “Diğer etkinliklere kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ama güreş içinde sponsor arıyoruz. Sanırım güreşi de sponsorla halledeceğiz. Şunun da altını çizeyim. Kent orkestrası oluşturuyoruz. Kent orkestrasında yetenekli Roman kardeşlerimiz de olacak. Mustafa Kılıç gibi üstatlar da olacak. Ekin Kuyumcu gibi genç yıldızlar da olacak. Oya İzci gibi Türk Sanat Müziğinin duayeni kardeşlerimizle olacak. Belediyenin görevlisi olacaklar ve kent orkestrasıyla biz köylere açılacağız. Kurslar devam edecek. Kur’an kursları devam edecek. Diğer hattatlık kursları devam edecek. Biz onlara yenisini açacağız. Bale kursu açacağız. Bale de bizim dünya görüşümüzü yansıtan bir her türlü dünya görüşüne saygılıyız. Ama bale de bizim sanatımız olacak yani. Veya resim kursu açacağız. Heykel kursu açacağız. Süreç içinde hemen yarın öbür gün değil. O nedenle biz de bunları yapacağız. Ama Kur’an kursudur, hattatlık kursudur, başka kurslardır onlara da dokunmayacağız yani” dedi.



Başkan Balaban: "Kur’an kursları devam edecek, bale kursları da açacağız"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Düzenlenen Programla Kutlandı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nın 105. yıldönümü Niğde’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama programlı Niğde Merkez Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Kutlamalarda genç sporcular hünerlerini sergiledi, öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu, şiirler okundu, Atatürk’ün sevdiği şarkılar söylendi. Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü; "Bu kutlu zaferin yıl dönümünde aynı heyecanla o ruhu anmak istiyoruz. Bu aziz vatanın tüm fertleri, ecdadımızın bize miras bıraktığı bu toprakların şanlı bir emanet olduğunun şüphesiz ki farkındadır. Atalarımızın başlattığı o mücadele ruhunun da bizlere bırakılan değerli bir emanet olduğu unutulmamalıdır. O ruh, bu vatanın çok kıymetli gençlerinin içinde sönmeyen bir ateş olarak her gün daha da alevlenmektedir. 105 yıl önce düşmanı vatan topraklarından püskürten bu ateş, bugün her alanda yerli ve milli adımlara öncülük ederek tam bağımsız bir Türkiye için yanmaktadır. Biz biliyoruz ki bu yoldaki en büyük güç ve güvence gençlerimizdir. Gençlerimiz, milli mücadele ruhunu ve istiklal ateşini içlerinde taşıyarak her gün bir önceki günden daha güçlü bir Türkiye için çalışmaktadır" ifadelerine yer verdi. Kutlama programına Niğde Valisi Cahit Çelik, Ak Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Denizli Denizli Büyükşehir Halk Oyunları Topluluğu ‘Asrın Zaferi’ ile göz doldurdu Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla muhteşem bir gösteriye imza attı. “Asrın Zaferi” adlı Dans Tiyatrosu’na gelenler unutulmaz bir akşam yaşadı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında ‘Asrın Zaferi’ adlı muhteşem bir gösteriye imza attı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda gerçekleştirilen programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım, davetliler ve binlerce izleyici katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu eğitmenleri Sinan Tekelioğlu, Mehmet Kaya, Tevfik Soyuçok ve Selen Güven Ergül’ün hazırladığı muhteşem gösteriye gelenler unutulmaz bir akşam yaşadı. Kurtuluş Savaşı’nı anlatan dans tiyatrosunu izleyenler zaman zaman duygusal anlar yaşarken, coşku içerisinde programı takip etti. Burada bir konuşma gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın önemine değindi. Başkan Çavuşoğlu, “Bugün yüzümüz gülüyor, bu salonda bir aradaysak, kadınımızla erkeğimizle, gencimizle yaşlımızla, Kürt’üyle, Türk’üyle, Çerkez’iyle, Laz’ıyla, Alevi’siyle, Sünni’siyle, sağcısıyla, solcusuyla yan yana oturabiliyorsak, göz göze bakabiliyorsak bunun bir tek kahramanı var; O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.
Konya Akşehir’de 19 Mayıs coşkusu Konya’nın Akşehir ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bando ekibi gösterisi büyük beğeni toplarken, tekvando ve jimnastik gösterileri nefesleri kesti. Akşehir ilçesindeki kutlama, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk programından sonra etkinliklere yine Cumhuriyet Meydanı’nda devam edildi. Buradaki törende; Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel, Garnizon Komutanı Vekili Yarbay İbrahim Polat, Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal, ilçe protokolü de yer aldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Yılmaz konuşmasında “19 Mayıs, gençlik; Gençlik gelecek demektir. Türk Genci; Türk İstiklali ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir” dedi. Konuşmanın yapılmasının ardından Gençlik Merkezi gönüllü gençlerinden İlayda Uyar tarafından ‘Dağ Başını Duman Almış’ isimli şiir okundu. Gençlik Haftası çerçevesinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Ödül takdiminin ardından Akşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından yapılan gösteri izlendi. Şehit İsmail Cem Yakınlar Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oluşan bando ekibi gösterisi programa katılan davetlilerin büyük beğenisini topladı. Akşehir Nasreddin Hoca Spor Kulübü’nce hazırlanan tekvando gösterisi, Master Spor Kulübü sporcularının basketbol gösterisi ve Şehit Selçuk Özer Anadolu Lisesi öğrencilerinin jimnastik gösterisi ilgiyle izlendi. Gösterilerin ardından tören sona erdi.
Eskişehir Başkan Ataç: “Çocuklarımızla birlikte Atatürk’ümüzün çizdiği yolda yürüyeceğiz” Tepebaşı Belediyesi’nin çocuklar için düzenlediği 12. dönem karikatür atölyesi açılan sergi ile sona erdi. Serginin açılışında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Farklı işleri düşünerek hayata geçiriyoruz, bu proje de öyle. Çocuklar geleceğimiz, onlara müziği, sanatı, resmi, heykeli öğretmek zorundayız. Çünkü ancak o şekilde geleceğe ulaşabilirler. Her şeye rağmen Eskişehir’de dimdik ayaktayız ve çocuklarımızla birlikte Atatürk’ümüzün çizdiği yolda yürüyeceğiz” dedi. Tepebaşı Belediyesi bünyesinde yıllardır devam eden karikatür atölyeleri ile çocuklar hem el becerilerini geliştirmeye hem de eleştirel bakış açısı kazanmaya devam ediyor. Düzenlenen 12. dönem grup karikatür atölyeleri de sona erdi. Usta eğitmenler tarafından gerçekleştirilen karikatür atölyelerine katılan çocuklar, eğitimlerini başarıyla tamamladı. Mizah yeteneklerini ortaya çıkaran çocuklar, ilk karikatürlerini de hazırladı. 42 çocuğun hazırladığı karikatürlerden oluşan sergi, Atila Özer Karikatürlü Ev’de açıldı. Açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra karikatüristler Erol Büyükmeriç, Yaşar Arda, Atilla Yakşi, Alper Tümay Tok, Mehmet Günay Ercan, Mehmet Tarık Erşan, öğrenciler ve velileri katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Ataç, “Biz bu merkezi açtığımızda, sergi ya da sanat atölyesi olarak düşünmüştük. Atila Hocamızın vefatıyla kendisinin ismini verdik, bizim için çok değerliydi. Sonrasında karikatür çalışmalarına başladık ve yaklaşık 12 yıldır devam eden bir süreç. Çok önemli çünkü karikatür çizebilen çocuklarımız hayata çok farklı bakabiliyor. Mizah yeteneğine sahip oluyorlar ve burada öğrendiklerini sindirerek hayatına geçiriyor. Zeki insanlar espri yapabilir, karikatür çizebilir. Biz yeni nesillerimizin geleceğe iyi hazırlanmalarını istiyoruz çünkü mevcut iktidarın eğitim sistemine inanmıyoruz. Siyaset yapmak istemiyorum fakat gördüğümü de söylemek durumundayım. Biz genelde standart belediyecilik ile yetinmiyoruz. Farklı işleri düşünerek hayata geçiriyoruz, bu proje de öyle. Çocuklar geleceğimiz, onlara müziği, sanatı, resmi, heykeli öğretmek zorundayız. Çünkü ancak o şekilde geleceğe ulaşabilirler. Her şeye rağmen Eskişehir’de dimdik ayaktayız ve çocuklarımızla birlikte Atatürk’ümüzün çizdiği yolda yürüyeceğiz. O, bizim için çok önemli, devrimleri bambaşka. Büyük Atatürk bize doğru yolu göstermiş. Zedelemeye çalışsalar da önemli değil, Atatürk’ü sevenler olarak bizler laik cumhuriyeti koruyacağız. Yolumuz açık olsun” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Ataç ve eğitmen karikatüristler, öğrencileri tebrik ederek katılım belgesi ve hediyelerini takdim etti. Öğrenci ve veliler de düzenlenen eğitimlerden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek Başkan Ataç’a teşekkür etti.