GÜNDEM - 27 Mart 2025 Perşembe 13:13

Başkan Balaban mart ayı çalışmalarını anlattı

A
A
A
Başkan Balaban mart ayı çalışmalarını anlattı

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, aylık basın toplantısında mart ayında yapılan çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. Hayvan Yaşam Merkezi projesinin hızla ilerlediğini belirten Başkan Balaban, Şehzadeler Belediyesi’nin de projeye dâhil olacağını duyurdu.


Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, mart ayı basın toplantısında yaptığı çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. Başkanlık makamında düzenlenen toplantıya başkan yardımcıları da katıldı. Toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’li belediyelere yönelik soruşturma ve operasyonlara tepki gösteren Başkan Balaban, "Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na yönelik haksız ve hukuksuz müdahaleyi Yunusemre Belediyesi olarak şiddetle kınıyoruz. 16 milyon İstanbullu’nun iradesine karşı yapılan büyük bir saygısızlık olarak görüyoruz. Biz her zaman demokrasiden, hak, hukuk ve adaletten yanayız. Hukukun öngördüğü gibi bir yönetim değişikliği olacaksa, meclis içinden seçilecek kişi ile bu süreç yürütülmelidir. Manisa’da bir hafta boyunca alanlardaydık ve demokratik tepkimizi olgun bir şekilde gösterdik. Bu süreçte valimizin, kaymakamlarımızın ve emniyet güçlerimizin pozitif yaklaşımına da teşekkür ediyorum. Cumartesi günü de Maltepe’de büyük bir mitingde demokratik tepkimizi dile getireceğiz" dedi.



Ramazan ayında 15 bin vatandaş iftar sofralarında ağırlandı


Ramazan ayı boyunca Yunusemre Belediyesi’nin düzenlediği iftar programlarına binlerce vatandaş katıldı. Başkan Balaban, etkinliklerle dolu bir Ramazan ayı geçirdiklerini belirterek, "Her gün farklı bir mahallede, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek’in de katılımıyla iftar sofraları kurduk. Yaklaşık 15 bin vatandaşımızla bir araya geldik. 100. Yıl Meydanı’nda Ramazan’ı manevi atmosferiyle yaşadık. İlahiler üstadı Prof. Dr. Fatih Koca, Mevlithan Bilal Demiryürek ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Çakar’ı ağırladık. Bu organizasyonlarda emeği geçen tüm başkan yardımcılarımıza, müdürlerimize ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.



Mart ayında gerçekleşen projeler


Başkan Balaban, mart ayında hayata geçirdikleri projeleri de şu sözlerle anlattı: "Seçim vaatlerimizden biri olan Alzheimer ve Demans Merkezimizi hayata geçirdik. Prof. Dr. Hatice Mavioğlu ve ekibiyle birlikte bu merkezi hizmete sunduk. Bayramdan sonra burayı daha aktif hale getirecek, bir gerontolog atayarak hastalarımıza en iyi hizmeti sunacağız. Neşeli Teneffüsler Projesi ile okullarımızın bahçelerini güzelleştirerek çocuklarımız için daha keyifli alanlar oluşturduk. Muradiye ek hizmet binamız sıfır atık belgesi almaya hak kazandı. Ayrıca Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, mayıs ayında Muradiye’nin altyapı sorunlarını çözmek için 2 milyarlık bir yatırıma başlayacak. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediğimiz etkinliklerde kadınlarla dayanışma içinde olduk."



Hayvan Yaşam Merkezine Şehzadeler Belediyesi de katılıyor


Başkan Balaban, Hayvan Yaşam Merkezi projesinin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek Şehzadeler Belediyesi’nin de projeye dahil olacağını duyurarak şunları söyledi: "Hayvan Yaşam Merkezi Projesi’ne Şehzadeler Belediyesi de katılma kararlılığı aldı. Üçlü bir protokolle mahalli idareler birliğini kurarak projeyi tamamlayacağız. Son dokuz ayda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte her ay yaklaşık 300 köpeği kısırlaştırdık ve toplamda 3 bin köpeği bu kapsamda ele aldık. Köpek popülasyonunu kontrol altına almanın en etkili yolu kısırlaştırma. Bu çalışmayı iki yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz."



Başkan Balaban mart ayı çalışmalarını anlattı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili 4 tutuklama Fatih’te 3 gün beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin ölümü üzerine gözaltına alınan anne, baba, anneanne ve dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 30 Aralık’ta Fatih’te meydana gelmişti. İddiaya göre dini nikahlı Y.Y. ve B.Y.’nin 5 Kasım’da dünyaya gelen bebekleri 30 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti. Anne Y.Y.’nin bebeğinin hareketsiz durduğunu fark etmesi üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Yapılan ilk incelemelerde bebeğin 5 Kasım 2025’te İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldiği belirlenmişti. 7 Kasım’da ise 3 kilo 200 gram ağırlığında taburcu edilen bebeğin, hayatını kaybettiği gün yaklaşık 2 kiloya düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme olduğu tespit edilmişti. Anne Y.Y.’nin evde dini nikahlı eşi B.Y., annesi A.Y. ve Y.E.Y ile beraber yaşadığı, bebeğin saat 08.00 sıralarında öldüğü ancak ambulansın 12 saat sonra arandığı öğrenilmişti. 19 yaşındaki Y.Y.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine, annenin bebeği 3 gün beslemediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Y.Y., B.Y. ile aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. "kasten öldürme" suçundan gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından anne Y.Y., baba B.Y, anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili ’kasten öldürme’ suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Kırklareli Şehir trafiğini rahatlatacak karar: Zorunlu tır parkı uygulaması başladı Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde Altın Çağ Projesi muhtevasında ilçe genelinde trafik düzenini sağlamak, güvenliği artırmak ve şehir merkezini korumak amacıyla zorunlu tır parkı uygulamasını bugün itibarıyla hayata geçirdi. Kararın uygulanmaya başlamasıyla ağır tonajlı araçların şehir merkezinde gelişi güzel park etmesinin önüne geçilecek. Pınarhisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 1 Ocak 2026 tarihi itibarıyla haritada belirtilen güzergahlar ile alanlar dışında tır, kamyon ve benzeri ağır tonajlı araçların ilçe merkezine giriş-çıkışlarının ve şehir içinde park yapmasının 7 gün 24 saat esasına göre tamamen yasaklandığı bildirildi. Ağır tonajlı araçların park işlemlerinin yalnızca tır parkı alanında yapılacağı vurgulandı. Açıklamada, alınan kararın trafik güvenliğini artırmak, ilçe merkezindeki düzensiz park yapmayı ortadan kaldırmak, yol ve altyapı yatırımlarını korumak amacıyla uygulamaya konulduğu ifade edildi. Belediye yetkilileri, uygulamanın kimseyi mağdur etmeyi amaçlamadığını ancak Pınarhisar’ın düzeni ve güvenliği için kurallara kesinlikle uyulmasının zorunlu olduğunu özellikle belirtti. Haritada belirtilen alanlar dışında ilçeye giriş-çıkış yapan ya da ilçe içinde park eden ağır tonajlı araçlar hakkında, ilgili mevzuat çerçevesinde cezai işlem uygulanacağı da duyuruldu. Pınarhisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada açıklamada ayrıca, ilçenin yalnızca bugünüyle değil geleceğiyle de planlandığı vurgulanarak, daha düzenli, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir Pınarhisar için kararlılıkla çalışmaya devam edileceği mesajını verdi.