SPOR - 01 Ağustos 2025 Cuma 14:46

Demirci, ANALİG Tenis Turnuvasına ev sahipliği yapıyor

A
A
A
Demirci, ANALİG Tenis Turnuvasına ev sahipliği yapıyor

Manisa’nın Demirci ilçesinde Anadolu Yıldızlar Ligi 1. Etap 2. Grup Tenis müsabakaları başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) 1. etap tenis turnuvasına 8 ilden 52 sporcu katılırken, 4 gün sürecek olan turnuva, Demirci Tenis Kortları’nda gerçekleşecek.


Manisa’nın Demirci ilçesi, Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) 1. etap tenis turnuvasına ev sahipliği yapıyor. Denizli, Muğla, Aydın, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, İzmir ve Kütahya’dan katılan toplam 52 sporcu, illerini bir üst turda temsil edebilmek için kıyasıya yarışacak.


Demirci’de 4 gün sürecek turnuva öncesi düzenlenen açılış seremonisinde konuşan Belediye Başkanı Erkan Kara, "Demirci, bölgede sporun kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İlçemiz aynı zamanda bir eğitim kenti. Ülkemizin farklı il ve ilçelerinden öğrencilerimizi ilçemizde eğitim görürken, yazında düzenlenen ulusal turnuvalarla ülkemizin birçok ilinden sporcu misafir ediyoruz. Spor altyapımızı daha da güçlendirerek daha büyük organizasyonları ilçemizde gerçekleştireceğiz" diye konuştu.


Açılışta bir konuşma yapan Demirci İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bilal Yılmaz ise şunları söyledi:


"Demirci milli mücadelede Demirci Akıncıları ile destan yazmış bir ilçemiz. Bu coğrafya artık sporda da önemli organizasyonların düzenlendiği bir ilçe. Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği bu turnuvaya katılan sporcularımıza başarılar dilerim."


Turnuvada takım bazında yarışacak olan iller arasından gruplarını ilk 2’de tamamlayanların, Aydın’da yapılacak 2. Etap Tenis Turnuvasına katılmaya hak kazanacağı öğrenildi.



Demirci, ANALİG Tenis Turnuvasına ev sahipliği yapıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Karahantepe, Archaeology Magazıne tarafından 2025’in ilk 10 keşfi arasında gösterildi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Karahantepe’nin Archaeology Magazıne tarafından 2025’in ilk 10 keşfi arasında gösterildiğini duyurdu. Şanlıurfa’da yürütülen Taş Tepeler Projesi’nin parçası olan Karahantepe, Archaeology Magazine tarafından 2025 yılının ilk 10 keşfi arasında gösterilerek derginin kapağına taşındı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Taş Tepeler Projesi kapsamında yürütülen bilimsel çalışmaların insanlık tarihine dair mevcut kabulleri yeniden şekillendirdiğini vurguladı. "Anadolu’nun 12 bin yıllık hikayesini, kültürel mirasımızı koruyarak dünyaya anlatmaya devam edeceğiz" Bakan Ersoy, yürütülen çalışmaların insanlık tarihine dair bilinenleri yeniden şekillendirdiğini aktararak, "26 Kasım’da 5. yılını kutladığımız Taş Tepeler Projesinin önemli bir parçası olan Karahantepe dünyanın saygın yayınlarından Archaeology Magazine tarafından 2025 yılının ilk 10 keşfi arasında gösterildi ve derginin kapağında yer aldı. Bu topraklarda yürüttüğümüz bilimsel çalışmalar, insanlık tarihine dair bildiklerimizi yeniden şekillendiriyor. İnanıyorum ki mikro analizlerden arkeometriye, sembolik buluntulardan koruma faaliyetlerine uzanan bu kapsamlı süreç, Taş Tepeler’i dünyanın Neolitik başkenti olarak tescilleyecek. Anadolu’nun 12 bin yıllık hikayesini, bilimle gün yüzüne çıkarmaya; kültürel mirasımızı koruyarak dünyaya anlatmaya kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.