EKONOMİ - 08 Ağustos 2025 Cuma 11:47

Genel tarım sayımı Sarıgöl’de sürüyor

A
A
A
Genel tarım sayımı Sarıgöl’de sürüyor

Cumhuriyet tarihinin 8. ve en kapsamlı Tarım Sayımı, 1 Temmuz 2025 itibarıyla tüm yurtta eş zamanlı olarak başladı. Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde de genel tarım sayımı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.


Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde kurulan Genel Tarım Sayım Bürosu’nda çalışmaların titizlikle yürütüldüğü belirtilirken, ilçe genelindeki tüm çiftçilere çağrıda bulunuldu.


İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Genel Tarım Sayımı çalışmaları kapsamında tüm çiftçilerimizi, müdürlüğümüz bünyesinde kurulan sayım bürosuna davet ediyoruz. Tarım sektörüne yön verecek bu önemli çalışmada çiftçilerimizin katkısı büyük önem taşımaktadır." denildi.


Yetkililer, sayımın tarımsal üretim kapasitesinin belirlenmesi, geleceğe yönelik politikaların oluşturulması ve sektördeki ihtiyaçların daha sağlıklı tespit edilmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.



Genel tarım sayımı Sarıgöl’de sürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kurşunlanan evde anne-oğul yaralandı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan 2 aile arasında çıkan kavgada 2 ikamet kurşunlandı. Kurşunlanan ikametin birinde anne ve oğlu saçmaların isabet etmesi sonucu yaralandı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Battalgazi Mahallesi Derinçay Sokak’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre daha önceden aralarında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan 2 aile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından E.U. ve D.U. tüfekle anne N.E. ve oğlu İ.E.’nin yaşadığı ikamete ateş açtı. Olayda, N.E. ve İ.E. saçmaların isabet etmesi sonucu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de anne ve oğlunu olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda şüpheliler E.U. ve D.U. yakalanırken, aynı saatler içerisinde olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir kurşunlama olayı daha gerçekleşti. Yine Battalgazi Mahallesi’nde bulunan Nazır Geçidi Sokak üzerinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir ikamete ateş açıldı. Kurşunlar ikamete isabet ederken, olayda yaralanan olmadı. Polis ekipleri ikinci kez gerçekleşen kurşunlama olayının şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. , Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.