ASAYİŞ - 18 Eylül 2025 Perşembe 21:57

Göçük altında kalan iki çiftçinin cansız bedenleri çıkarıldı

A
A
A

Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı İsaca Mahallesi Sidan Yaylası mevkiinde tarım arazilerine su sağlamak amacıyla kuyu kazarken toprak kayması sonucu göçük altında kalan iki çiftçinin cansız bedenleri toprak altından çıkarıldı.

Olay Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı İsaca Mahallesi Sidan Yaylası mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre amca çocukları oldukları öğrenilen Ercan Okatan (46) ile Erdal Okatan’ın (44), kendi tarlalarına su sağlamak amacıyla kuyu kazdıkları sırada toprak kayması sonrası göçük altında kaldı. Haber verilmesi üzerine bölgeye Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler ile Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı JAK, AFAD, Kızılay ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin ilk yaptıkları incelemede toprak altında kalan iki çiftçinin de hayatını kaybettiği belirlendi. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu ilk olarak Erdal Okatan’ın cenazesi ardından da Ercan Okatan’ın cenazesi toprak altından çıkarıldı.

Göçük altında kalan iki çiftçinin cansız bedenleri çıkarıldı

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Aykut Yeniçağ - Barış Gezici

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Batı Karadeniz’in fatihi Emir Karatekin Bey’in kabrini her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor Batı Karadeniz’i fetheden ilk Müslüman Türk komutan olma unvanını taşıyan Emir Karatekin Bey’in Çankırı’daki kabri ziyaretçilerinden büyük ilgi görüyor. 1074 yılında Çankırı’yı fetheden, ardından Kastamonu ve Sinop’u da alarak Batı Karadeniz’in fethinde önemli rol oynayan Emir Karatekin Bey’in Çankırı Kalesi’ndeki türbesi, yüzyıllardır ziyaretçilerini kabul ediyor. Batı Karadeniz Bölgesini fetheden ilk Müslüman Türk komutanı olarak anılan Selçuklu Komutanı Emir Karatekin Bey’in 1106 yılında vefat ettiği belirtiliyor. Eşi Meryem Hatun ile iki çocuğuna ait kabirler de Emir Karatekin Bey’in türbesinde bulunuyor. Tarihi Çankırı Kalesi içinde yer alan türbe de vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Türbeyi ziyaret eden vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim okuyarak Emir Karatekin Bey için dua ediyor. "Karatekin Bey’in türbesine gelince huzur buluyorum" Türbeye ziyarette bulunan Nazire Softa, "Çankırı’mızın fatihi Karatekin Bey’in türbesini ziyarete geldim. Sıklıkla burayı ziyaret ederim. Karatekin Bey Çankırı’yı fethetmiştir. Çevre ilerden de bu türbeye çok sayıda ziyaretçi geliyor. Ben Karatekin Bey’in türbesine gelince huzur buluyorum. Herkesin burayı ziyaret etmesini çok isterim. Biz ailece böyle türbeleri ziyaret ederiz. Küçük yaştan itibaren çocuklarımı da getirmekteyim. Böyle yerlerin boş kalmaması lazım" diye konuştu. "Burası insana ferahlık veriyor" Türbenin sorumlusu olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Nezahat Civelek ise, "Bu türbede olmaktan çok mutluyum. Burada görevli olmaktan gurur duyuyorum. Herkesin burayı ziyaret etmesini tavsiye ederim. Burası insana ferahlık veriyor. Karatekin Bey, Batı Karadeniz’deki savaşı kazanan komutandır. Karatekin Bey burada vefat ettiği için burada yatıyor. Hanımı Meryem hatun ve kızları da burada yatmaktadır. Rabbim gelenlerin dualarını kabul etsin" dedi.