SAĞLIK - 29 Nisan 2025 Salı 12:29

İl Sağlık Müdürü Zeren’den aşı uyarısı

A
A
A
İl Sağlık Müdürü Zeren’den aşı uyarısı

Manisa İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Fatih Zeren 24-30 Nisan Dünya Aşı Haftası sebebiyle yaptığı açıklamada, "Aşılama her çocuk için hayatidir, her çocuğun sağlıklı yaşama hakkı vardır. Çocuklarını aşılatmak ebeveynlerin en önemli sorumluluklarından biridir" dedi.


Aşıların insanları hastalıklardan korumak için uygulanan ve her yıl milyonlarca insanın hayatını kurtaran en başarılı ve etkili sağlık müdahalelerinden biri kabul edildiğine dikkat çeken Manisa İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Fatih Zeren, "Ülkemizde 1981 yılından bu yana yürütülen Genişletilmiş Bağışıklama Programı (GBP) sayesinde coğrafi konumu veya sosyoekonomik durumu ne olursa olsun her çocuğun, hayat kurtaran aşılara eşit erişimini sağlamaya önemli bir çaba sürdürülmektedir. Bu program kapsamında ülkemizde çocukluk döneminde Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak, Tüberküloz, Çocuk Felci, Hepatit-B, Hepatit A Suçiçeği, Haemophilus İnfluenzae Tip B ve Pnömokoka Bağlı Hastalıklar olmak üzere toplam 13 aşı uygulaması yapılmaktadır. İlimizde 10 Nisan 2025 tarihinde Sağlık Müdürlüğümüz ve Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi ortaklığında Aşı Karşıtlığı ve Kararsızlığı Sempozyumu düzenlenerek dünyada, ülkemizde ve bölgemizde aşı karşıtlığı ve kararsızlığının sıklığı ile nedenleri tartışılmış; aşı kararsızlığı olgularına tıbbi, hukuki, psikososyal yaklaşımlar ve aşı kararsızlığının önlenmesine yönelik çözüm önerilerinin değerlendirilmiştir." diye konuştu.


Aşılamanın her çocuk için hayati olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Zeren açıklamasını şöyle tamamladı: "Aşılama her çocuk için hayatidir, her çocuğun sağlıklı yaşama hakkı vardır. Çocuklarını aşılatmak ebeveynlerin en önemli sorumluluklarından biridir. Hemşehrilerimizi aşı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum."


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Trabzonspor’dan hakem tepkisi ve taraftara teşekkür Trabzonspor Kulübü, RAMS Başakşehir karşılaşmasının ardından, taraftarına teşekkür ederken, hakem yönetimiyle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Bordo-mavili kulüp, bir önceki maçtan kalan cezalara rağmen tribünleri dolduran taraftarlara şükranlarını ileterek, bu desteğin Trabzonspor duruşunu tüm Türkiye’ye güçlü bir şekilde gösterdiğini vurguladı. Açıklamada, son ana kadar mücadeleyi bırakmayan futbolcuların maç sonunda taraftarla bütünleşmesinin camia adına gurur verici olduğu belirtilerek, bu birlikteliğin gelecekteki şampiyonluklar ve Avrupa başarılarının habercisi olduğu ifade edildi. "Manipülasyon çabalarının farkındayız" Maçlar öncesinde yapılan açıklamalarla hakemler üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığına dikkat çekilen açıklamada, bu girişimlerin yakından takip edildiği vurgulandı. Açıklamada, "Sözde adalet arayışında olanların, başkalarını itham etmeden önce kendi geçmişleriyle yüzleşmeleri gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. "Artık bıktık" Hakem yönetimlerinin futbol kamuoyunda hayal kırıklığı oluşturduğu kaydedilen açıklamada, saha içindeki hataların verilen emeği yok saydığı belirtilerek, "Maçın temposunu okuyamayan ve VAR’da dahi adaleti sağlayamayan yönetim anlayışından artık bıktık" denildi. TFF’ye destek, MHK’ya eleştiri Türkiye Futbol Federasyonu’nun vizyonu ve projelerinin desteklendiği ifade edilerek, "Türkiye Futbol Federasyonu’nun, özellikle de Başkan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu önderliğinde hakemlerin gelişimi ve futbolun markalaşması adına ortaya koyduğu vizyonu, projeleri ve samimi gayretleri yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Ancak, federasyon yönetiminin bu yapıcı tavrına rağmen, hakemlerin saha içi pratiklerinde ve MHK’nın yönetim mekanizmasında bir arpa boyu yol alınamamasını kabul etmiyoruz. Kaosa zemin hazırlayan bu kronikleşmiş sorunun artık "radikal kararlarla" çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz" denildi. Trabzonspor Kulübü, sabırlarının bir sınırı olduğunu belirterek, emeklerinin karşılıksız bırakılmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.