GÜNDEM - 22 Ocak 2026 Perşembe 11:08

Köprübaşı Şoförler Odası’nda tek liste tam destek

A
A
A
Köprübaşı Şoförler Odası’nda tek liste tam destek

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde Şoförler ve Otomobilciler Odası olağan genel kurulunda mevcut başkan Ahmet Ertem, tek listeyle girilen seçimlerde oyların tamamını alarak ikinci kez başkanlığa seçildi.


Köprübaşı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın olağan kongresi, Şehit Piyade Uzman Çavuş Hikmet Güler Toplantı ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede divan başkanlığını Manisa Esnaf Odaları Başkan Vekili Mehmet Akgül yaptı.


Yoğun katılımın olduğu kongrede konuşan Başkan Ahmet Ertem, dört yıl önce üyelerin teveccühüyle göreve geldiklerini belirterek, görev süresi boyunca hiçbir üyeyi ayırt etmeden her zaman yanlarında olmaya çalıştıklarını söyledi. Kamyoncu, minibüsçü, servis taşımacısı ve galerici esnafının yaşadığı sorunları üst birimlere ilettiklerini ve çözüm sürecinin takipçisi olduklarını ifade eden Ertem, tek listeyle gidilen seçimin camianın birlik ve beraberliğini gösterdiğini vurguladı. Ertem, "Bana duyduğunuz bu güven, mesleğimizin onuruna ve geleceğine olan inancımızın bir göstergesidir. Genel kurulumuzun camiamıza ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Kongrede söz alan Köprübaşı Belediye Başkanı Fatih Taşlı da, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Ertem ve yönetimine başarılar diledi.


Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde 158 delegenin oy kullandığı genel kurulda, oyların tamamını alan Ahmet Ertem yeniden başkan seçildi.


Kongreye Köprübaşı Belediye Başkanı Fatih Taşlı, AK Parti Köprübaşı İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, CHP Köprübaşı İlçe Başkanı Gülay Sönmez, Manisa Esnaf Odaları Başkan Vekili Mehmet Akgül, Manisa Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Çetin, Salihli Marangozlar Odası Başkanı Mustafa Kemal Alacalı, Köprübaşı Esnaf Odası Başkanı Sefa Uysal, Demirci Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İrfan Aksu, Gördes Esnaf Odası Başkanı Taner Batur, Köprübaşı Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Ceylan, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Başkaya, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.



Köprübaşı Şoförler Odası’nda tek liste tam destek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fenerbahçe, Türkiye Kupası’na veda etti Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Konyaspor’a 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, kupaya veda etti. Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Fenerbahçe, deplasmanda Konyaspor ile karşılaştı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, müsabakaya Ederson, Semedo, Milan Skriniar, Oosterwolde, Levent Mercan, N’Golo Kante, İsmail Yüksek, Matteo Guendouzi, Musaba, Kerem Aktürkoğlu ve Sidiki Cherif 11’i ile başladı. İlk yarıda pozisyona girmekte zorluk yaşayan Fenerbahçe’de 56’da Talisca ve Fred hamleleri geldi. Tedesco, daha sonra kanat oyuncularında değişikliğe giderken, sarı-lacivertliler rakip kalede bulduğu pozisyonlarda gol çıkaramadı. Yeşil-beyazlılara karşı kalesinde net pozisyon da vermezken, 90 dakika golsüz eşitlikle sonuçlandı. Tek maç eleme usulüne göre oynanan çeyrek final turunda uzatma dakikalarına geçildi. Konyaspor atağında ceza sahasında Semedo ile Kramer arasında yaşanan ikili mücadele sonrası VAR’dan maçın hakemi Ozan Ergün’e uyarıda bulunuldu. Pozisyonun tekrarını izlemek üzere kenara gelen Ergün, ceza sahası içinde çekme olduğunu belirleyerek penaltı noktasını gösterdi. Yeşil-beyazlılar 120+2. dakikada Jevtovic’in golüyle öne geçerken, mücadele de bu golle sonuçlandı. Karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrılan Fenerbahçe, kupaya veda etti. Konyaspor ise adını yarı finale yazdırdı. Fenerbahçe, bu sezon statü değişikliğine gidilen Türkiye Kupası grup aşamasını 9 puanla 2. sırada tamamladı. Sarı-lacivertliler, C Grubu’nda Beşiktaş’a mağlup olurken, Beyoğlu Yeni Çarşı, Erzurumspor FK ve Gaziantep FK’yı yendi. Kanarya, kupada bu sezon 9 gol atarken, kalesinde 4 gol gördü. Sarı-lacivertlilerin Türkiye Kupası’nda oynadığı maçlarda Talisca 3 golle en golcü isim olurken, Marco Asensio 2 gole imza attı. Dorgeles Nene, Archie Brown, Sidiki Cherif ve Musaba ise 1’er gollük katkı sağladı.
Erzurum Gülistan Doku ailesinin Avukat Ali Çimen: "Davada ikinci dalga operasyonu bekliyoruz" Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Erzurum’da polis ve savcılık sorgusu sonrası çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Tutuklanma sonrası Gülistan Doku’nun ailesinin avukatı Ali Çimen, ikinci bir operasyon dalgası gelebileceğini söyledi. Operasyonun 12 tutuklama, 1 firar ve 3 adli kontrol olmak üzere tamamlandığını söyleyen Avukat Ali Çimen, "Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gerçekleştirdiği bu operasyonla birlikte adalete olan inanç pekişti. Şüphelilerin verdiği, yani faillerin verdiği beyanlara göre bazı kişileri işaret ediyorlar. Bu yönüyle tabii onların da dosya dahil olması lazım. İkinci dalga operasyonu da biz bekliyoruz" dedi. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma sonucunda Doku ailesine kızlarının akibetiyle ilgili tatmin edici bir bilgi vereceğine inandıklarını vurgulayan Çimen, "Sabırlı olalım. Soruşturmamız sürüyor soruşturmanın sonucunu bekleyelim. Tutuklanma gerekçesi olarak madde var. Gerçek istismar burada uygulanması lazım. Tabii daha henüz eklenmeyen maddeler de var. Mesela şunun çok iyi bilinmesi gerekiyor. Maktul Gülistan Doku öncesinde şiddete uğruyor. Cinsel saldırıya uğruyor. Cinsel saldırı teşebbüsünde bulunuyor. Direndiği için saldırıya uğruyor. Saldırıya uğradığı için yaralanıyor. Hastaneye kaldırılıyor. Ve hastanede biliyorsunuz 68/4 sayılı yasa gereği, dönemin valisinin onu koruma yükümlülüğü var. Bu yükümlülüğü yerine getirmediği gibi failleri serbest bırakıyor. Gülistan hakkında herhangi bir tedbir bir koruma tedbiri vermiyor. Dolayısıyla sonrasında da fail eksik alan eylemini tamamlamak suretiyle Gülistan Doku’yu yaşamını yitirmesine neden oluyorlar. Bu yönüyle biz insan öldürme yönünden de onun tutuklanması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Kendilerine bir kurban da bulmak istiyorlar. Yani burada Altaş ailesini bir kurban olarak seçebilirler. Bu yönüyle ona dikkat etmemiz gerekir" şeklinde konuştu.